דג חם: 3 מתכונים מפתיעים עם טונה
אתם רגילים להוסיף אותה לסלט, להכין איתה כריך זריז או סתם לאכול אותה ישירות מהקופסה - אז הנה מתכונים לכמה מנות שלא חשבתם להכין איתה: פלאפל אפוי, פסטה ברוטב עגבניות וקציצות מרוקאיות מסוג קצת אחר

פלאפל טונה אפוי ומופחת קלוריות של השף אריק אשכנזי
פלפל שחור
פירורי לחם
1. טוחנים במעבד מזון את הטונה, הבצל, המיונז והחומוס. מתבלים. מכניסים את התערובת שהתקבלה למקפיא למשך 10 דקות.
2. מחממים תנור ל-250 מעלות.
4. מניחים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 3 דקות או עד שהכדורים משחימים.

2 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין
2. מוסיפים את העגבניות המשומרות, כולל הנוזלים. שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ, מוסיפים את התימין, הבזיליקום, המלח, הסוכר והצ'ילי ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הטונה ומתקנים תיבול.
3.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לסיר הרוטב. מגישים עם פרמזן ומספר עלי בזיליקום לקישוט.

קציצות טונה מרוקאיות של מורן איתן, דיאטנית קלינית
המרכיבים:
לקציצות:
2 קישואים, מגוררים
1 בצל, מגורר
צרור פטרוזיליה, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מעט מלח
2 קופסאות טונה במים, מסוננות
2 ביצים (אחת לתערובת ואחת טרופה, להברשה)
כף שמן
חצי כוס מים