מה עושים עם הפתיחה המרגיזה של שקית האורז?
אין מטבח שזה לא קרה בו לפחות פעם אחת: פותחים שקית אורז חדשה ותוך שנייה רבע מהשקית על השיש. זה לא שיש לנו ידיים עקומות, אלא שהשקיות של האורז והקטניות פשוט מהונדסות לא הכי ידידותי, ואנחנו מתנסחים פה בעדינות. אז מה עושים? עד שהיצרנים יפתחו מצפון - יש כמה אפשרויות לא רעות

"בוקר טוב בנות. אמא שלי מתקשה עם האריזה של האורז והקטניות. כל פעם שהיא פותחת את האריזה הכל נשפך לכל עבר. ובכלל גם אם אני פותחת לה השקית היא נקרעת", כך נפתח הפוסט של רננה אולמי בקבוצת הפייסבוק אמהות מבשלות ביחד. "אנחנו ב-2025, עוד לא מצאו פטנט אחר לשקית? אשמח למידע, אולי אנחנו פשוט לא יודעות".
צר לנו לבשר לך רננה – שקיות אורז וקטניות הן הדבר הכי לא ידידותי בעולם. איך שלא תנסו, הן לא ייפתחו כמו שצריך במקרה הטוב ותכולתן תתפזר לכל עבר במקרה הרע. זה לא שאת או אמא שלך עושות משהו לא בסדר. וזה גם לא משהו שעומד להשתנות בקרוב (למגינת ליבה של המגיבה שטענה ש"חברות האריזה צריכות לחשוב איך לעזור בנגישות למוצרים שלהם"). נכון שאנחנו ב-2025, אבל הנדסת אנוש של אריזות מזון היא בעדיפות נמוכה יותר מאשר שורת הרווח של היצרנים, ומאחר שאריזות מהונדסות יותר מייקרות מדי את העסק, לא סביר שנראה איזו רפורמה בתחום.

נכון, לא כל השקיות. יש יצרנים שמראש לא מצהירים שתהיה פה איזו פתיחה קלה או סגירה קלה, אבל ברובן המכריע, בטח אלה המיוצרות בישראל, יש כשל פתיחה מרגיז למדי. וכנראה שהנושא הזה מעורר אמוציות, כי הפוסט הזה קיבל לא פחות מ-300 תגובות. רובן עם הפתרונות הבנאליים שאתם קרוב לוודאי כבר מכירים. "צודקת, כמעט בכל אריזות האוכל יש קושי לפתוח את השקית. מציעה שאת כל האריזות הקטנות המרגיזות האלה לגזור מראש ולהעביר לכלי שמתאים לאמא שלך", הציעה מגיבה אחת. "קונים פעם אורז של סוגת בקופסה, גוזרים את השקית וממלאים בקופסה", הציעה אחרת. "כל השקיות האלו – עינוי", השכילה לאבחן מגיבה נוספת. "תקני קופסה מתאימה בגודל או קופסה של אורז או סוכר ואחרי שיתרוקן תפתחו את האריזה ותשפכו לקופסה".
מגיבה אחת אפילו משקיעה עם תאריך התפוגה: "מניסיון, אשתף ברעיון מצוין. פותחים את השקית ומרוקנים לתוך צנצנת. גוזרים את תאריך התפוגה ומדביקים על הצנצנת. כבר שנים שאני עושה ככה לכל סוגי הקטניות וזה גם מונע ממזיקים להיכנס".
אלה שלא מעוניינות להעביר לקופסה הציעו פשוט לגזור פינה אחת של השקית. "יש לי מספריים במטבח קבוע, גוזרת פינה בשקית ואם נשאר אורז יש לי במגירה תמיד גומיות גדולות. מקפלת קצה של השקית ומהדקת עם גומי", הציעה אחת המגיבות. "אפשר גם להניח את הקופסה על שקית ניילון פתוחה וכל מה שהתפספס ירד לשקית", הציעה מגיבה אחרת.

כנראה שלא נמציא את הגלגל, אבל לפחות נימנע מתאונות מצערות. לפחות עד שזה יהיה יותר כלכלי להנדס אריזות ידידותיות למשתמש.
יש לכם פתרון יותר טוב? אל תהססו לשתף.