אותם מצרכים: 84 שקלים ברמי לוי, 112 בשופרסל ישיר
בחרנו מתכון שאנחנו אוהבים לעוגת דבש, ובדקנו כמה יעלו לנו המרכיבים בכל אחת מרשתות השיווק באינטרנט. הממצאים - דיכאון אחד גדול

כמו שאתם כבר בטח יודעים, אנחנו מאלה שמעדיפים להכין עוגת דבש בבית, ולאלקנות עוגהבקונדיטוריה. הריח שמתפשט בבית פשוט שווה בעינינו את העבודה, שהיא מלכתחילה לא רבה במיוחד במקרה של רוב עוגות הדבש. לזה נוסיף את המחיר הלא מספיק נמוך של העוגות הקנויות - ואם עוד הייתה התלבטות אם לרכוש או להכין, הרי שעכשיו כבר אין. מכיוון שגם המצרכים לעוגת דבש עולים סכום לא מבוטל של כסף, החלטנו לבדוק איפה הכי משתלם לנו לקנות אותם. לשם כך בחרנו מתכון לעוגה שאנחנו אוהבים,עוגת הדבש של מאפיית לחמים, והתבססנו על המרכיבים שלו. הנה התוצאות:

הנתונים באדיבות האתרmy supermarket
לעדן טבע אנחנו סולחים, כי הם אורגניים, עם המחירים של מגה באינטרנט ושופרסל ישיר קצת יותר קשה לנו. המנצח הגדול הוא כרגיל רמי לוי, שלפעמים אנחנו תוהים ממה בכלל הוא חי. ועכשיו, לכל מי שקיבל חשק - המתכון:
עוגת דבש של מאפיית לחמים
המרכיבים (שתי תבניות אינגליש קייק):
200 גרם ביצים (4 יחידות)
200 גרם סוכר (¼1 כוסות)
360 גרם דבש טהור (כוס)
160 מ"ל שמן (3/4 כוס)
20 גרם קפה שחור/תה (כפית גדושה/תיון)
240 מ"ל מים רותחים (כוס)
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית הל
4 גרם סודה לשתייה (כפית)
80 גרם אגוזי-מלך קצוצים גס (3/4 כוס)
לקישוט:
אגוזי מלך קצוצים
פרוסות תפוח עץ
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. שמים במיקסר: ביצים, סוכר, דבש ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
2. מערבבים קפה שחור עם מים רותחים.
3. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים (קמח, תבלינים, סודה לשתייה) ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.
4. מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
6. מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.
7. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.