אחרי תקופה כזאת קשה, הכי טוב זה לשטוף את העיניים במשהו יפה. ובשבילנו, משהו יפה זה אוכל. נתקלנו בסרטון המפתה הזה שמראה איך מכינים בקלאווה במסעדת İmam Çağdaş בעיר גזיאנטפ בטורקיה. את הבקלאווה מכינים שם באותה הדרך עוד משנת 1887 - כבר 4 דורות של מכיני בקלאווה טורקיים. 

בקלאווה (צילום: FoodieTV Vimeo)
הבקלאווה בסירופ. תחזיקו אותנו | צילום: FoodieTV Vimeo

>> בואו לפייסבוק שלנו

את בצק הפילו הדקיק הם מכינים במקום, ממלאים אותו בפיסטוקים מקומיים ואופים אותו במגשי ענק ממתכת. אחרי האפייה הבקלאווה מתבשלת בסירופ מבעבע על גזיות של פעם. הסרטון צולם בשביל האפליקציה FoodieTV שמביאה סרטוני אוכל מעניינים מרחבי העולם על אנשים, מקומות וטעמים. ואפילו שאנחנו אנשים של כנאפה, אנחנו חייבים להגיד שהבקלאווה הזאת נראית מעולה.

רוצים להכין גם? הנה המתכון של אהרוני

 >> חם מהתנור: עוגת תפוחים פרווה (וטבעונית)
>> סיגרים במילוי טונה ותפוחי אדמה