אם אתם חוששים מארוחת שישי דלה בגלל שאתם באמצע האתגר, תנו לנו להרגיע אתכם. ארוחת הערב שלכם תהיה עשירה ומפנקת - פילה סלמון צלוי, רך ועסיסי, ותוספת נפלאה של סלט עדשים שחורות. 

עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק. תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא.  

אתגר האוכל הבריא צ'יה (צילום: חיים יוסף, אוכל טוב)
אושר בקערה. פודינג צ'יה עם אגוזי מלך ובננה | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב

בוקר: פודינג צ'יה עם בננה ואגוזי מלך

מרכיבים למנה 1:

3 כפות זרעי צ'יה
כוס חלב (מאיזה סוג שרוצים)
כפית דבש או סילאן
1/4 כפית תמצית וניל
1/2 בננה
3 אגוזי מלך, קצוצים או חצויים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בכלי שאפשר לאטום את כל החומרים פרט לבננה ואגוזי המלך.

2. סוגרים את הכלי ושומרים במקרר למשך הלילה.

3. בבוקר מוציאים מהמקרר, מערבבים, פורסים בננה ומפזרים מעל. מפזרים אגוזי מלך ואוכלים.

שקשוקה תירס עם עגבניות שרי. צבעונית ושמחה (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
המחבת הכי שמחה שראינו. שקשוקה תירס | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

צהריים: שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות (מתכון: אורי שביט)

מרכיבים למנה 1:

3 קלחי תירס טריים
2 כפות שמן זית
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ, לא חובה
3 עגבניות בשלות מאוד, חתוכות לקוביות, עם המיץ והגרעינים
2 חופנים של עגבניות שרי פרוסות (רצוי מכמה צבעים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח גס ופלפל שחור

*להגשה: חופן פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הקלחים ומסירים את הסיבים. מחזיקים את הקלח בצורה אנכית על קרש חיתוך וחורצים בעזרת סכין חדה במרכז כל שורת גרגירים, לאורך הקלח כולו. אחרי שכל הגרגירים נחרצו, הופכים את הסכין ובעזרת הצד הקהה של הלהב "מגרדים" את תוכן הגרגירים לכיוון הקרש. לא נורא אם כמה מהקליפות משתרבבות פנימה. ממשיכים כך עם יתר הקלחים ואוספים את הקרם החלבי לקערה. מניחים בצד.

2. מחממים במחבת שמן זית. מכניסים בצל ירוק וצ'ילי קצוץ ומאדים 3-2 דקות. מוסיפים את העגבניות עם הגרעינים והמיץ וממשיכים לאדות תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט והנוזלים מצטברים במחבת.

3. מתבלים בסוגי הפפריקה השונים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מניחים להתבשל עוד 3-2 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

4. באמצעות כף, מניחים תלוליות של קרם התירס הטרי בתוך רוטב העגבניות שבמחבת. מניחים להתבשל יחד 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

5. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ואוכלים מיד. אפשר עם לחם כוסמין.

* טיפ: אפשר להכין מגרגרי תירס קפואים, מופשרים וטחונים. פחות טעים מתירס טרי אבל עדיין מוצלח.

ביניים: שני תמרים ממולאים בחצי אגוז

אתגר האוכל תמר ואגוז (צילום: חיים יוסף, אוכל טוב)
אגוז ותמר. לא סתם כיכבתם בכל אירוח באייטיז | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב
אתגר האוכל הבריא סלמון ועדשים (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
סלמון? כמה מהודר | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

ערב: סלמון צלוי עם עדשים שחורות (מתכון: שי ברנדס)

מרכיבים למנה 1:

1/2 כוס עדשים שחורות
כף עירית, קצוצה
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
כף בצל סגול, קצוץ דק
כפית מיץ לימון
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור

לדג:
150 גרם פילה סלמון
1/2 כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור

*מומלץ להגיש עם סחוג, עגבנייה ו-3 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1. מרתיחים ליטר מים בסיר ומבשלים את העדשים 20 דקות. העדשים צריכות להתרכך אך להישאר מעט נגיסות. שוטפים במים קרים ומסננים.

2. כאשר העדשים קרות מערבבים אותן עם שאר חומרי הסלט.

3. מורחים את הסלמון בשמן, מלח ופלפל. צורבים במחבת, שתי דקות מכל צד, או אופים 10 דקות בתנור שחומם לחום מירבי. הנתח צריך להיות מבושל, אך עדיין עסיסי וורוד במרכזו.

4. להגשה: מורחים את תחתית הצלחת ביוגורט ומורחים נגיעות של סחוג. חוצים את העגבנייה לרוחבה וסוחטים בעדינות את הזרעים שלה על היוגורט. מעליו עורמים את הסלט ומעליו מניחים את הסלמון.

לילה: שתי קלמנטינות

אתגר האוכל הבריא קלמנטינות (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
אנחנו במצב רוח כתום היום | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

לוח זמנים שני

>> לעמוד הראשי של אתגר האוכל הבריא

>> כל המתכונים למחר כאן