מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הקציצות של סבתא פאני

מה הילדים של השף יוסי שטרית הכי אוהבים לאכול? התשובה היא חד משמעית - את קציצות הדגים של סבתא פאני. אז עכשיו כשסבתא נמצאת בבידוד והלב מתמלא בגעגועים, שטרית משתף אותנו במתכון המשפחתי שעובר מדור לדור. תתכוננו להתאהב

יוסי שטרית
makoשטראוס
פורסם:
הקישור הועתק

רכיבים לקציצות:

1/2 ק"ג דג טרי קצוץ דק

1/2 חופן כוסברה קצוצה

1 בצל לבן מגורד

3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

לערבב טוב טוב את כל המרכיבים ולכדרר כדורים בגודל שרוצים.

רכיבים לרוטב:

1 עגבניה גדולה מגורדת, ללא קליפה

8 שיני שום שלמות

2 פלפלים יבשים מתוקים

1 פלפל אדום טרי חתוך לרצועות גסות

1 כפית כמון

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 פלפל שאטה יבש חריף

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1/4 כפית כורכום

1/2 חופן עלי כוסבה טריים

1/2 כוס מים

אופן הרכבת הסיר

לפזר את כל מרכיבי הרוטב בסיר.

להוסיף את המים ואת התבלינים.

להביא לרתיחה ולאחר מכן להוסיף את השמן.

להנמיך את האש ולסדר את הקציצות בפנים.

לכסות ולבשל כ-30 דקות.

שיהיה בתאבון!

מצאתם טעות לשון?