מאפה בצק עלים ממולא באורז ובעוף
מאפה בצק עלים ממולא באורז ובעוף | צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10

מאפה בצק עלים ממולא באורז ובעוף

המרכיבים:
1 חבילת בצק עלים
6 שוקיים של עוף (אפשר להחליף בחלק אחר)
1/2 כוס אורז בסמטי
1 ביצה
1 בצל בינוני
1 כפית הל טחון
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
100 גרם צנוברים
100 גרם שקדים מקולפים
5 כפות שמן
2 כוסות מים
מלח

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים ומבשלים בהם את השוקיים.

2. מוסיפים את המלח, את הבצל, 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית כמון ו-1/2 כפית הל טחון.

3. בתום הבישול מפרידים את בשר העוף מהעצם.

4. מבשלים את האורז ומתבלים במלח לפי הטעם, יחד עם 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית כמון ו-1/2 כפית הל טחון.

5. משחימים קלות את הצנוברים במחבת.

6. מערבבים את האורז עם בשר העוף המפורר, עם הצנוברים ועם השקדים (אפשר להוסיף לתערובת פטרוזיליה קצוצה).

7. משמנים תבנית אפייה, פורסים עליה את בצק העלים ומשטחים אותו על בסיס התבנית.

8. יוצקים שכבה אחידה של התערובת על הבצק, מכסים אותה בעוד שכבת בצק ומהדקים היטב.

9. טורפים את הביצה ומברישים עמה את הבצק (אפשר לפזר מעל שומשום או קצח).

10. אופים את המאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב.

* אפשר להחליף את העוף בבשר טחון, כבש או בקר.

סנייה עם טחינה
סנייה עם טחינה | צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10

סנייה עם טחינה

המרכיבים:
1/2 ק"ג בשר טחון, רצוי בשר כבש
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס צנוברים
1/4 חבילת כוסברה קצוצה
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 לימון סחוט
3 כפות שמן
1 כוס מים
מעט בהרט
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1. קולים את הצנוברים ומניחים אותם בצד.

2. מערבבים יחד את הבשר, את הפטרוזיליה, את הכוסברה, את הצנוברים ואת התבלינים.

3. מכינים קציצות מהעיסה ומסדרים אותן בתבנית.

4. מדללים את הטחינה עם המים ועם הלימון, לפי הטעם, ויוצקים אותה מעל הקציצות.

5. אופים את הקציצות בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות או עד שישחימו.

* מומלץ להגיש עם סלט עגבניות, פטרוזיליה ושמן זית.

חציל מגולגל בבשר טחון
חציל מגולגל בבשר טחון | צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10

חציל מגולגל בבשר טחון

המרכיבים:
2 חצילים בינוניים
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 כרֵשה (גבעולים בלבד)
250 מ"ל רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
שמן
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים, לאורכם, לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עמוק עד שישחימו.

2. סופגים מהם את עודף השמן ומניחים אותם בצד.

3. מערבבים את הבשר עם הכרֵשה הקצוצה, עם השום, ועם הבצל.

4. מתבלים במלח, בפלפל ובכמון.

5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות בצורת אצבעות (בדומה לקבב צר) ומטגנים אותן בשמן עמוק.

6. עוטפים את קציצות הבשר המטוגנות בפרוסות החציל, ומסדרים אותן בתבנית.

7. מדדלים את רסק העגבניות במים פושרים עד שמתקבלת עיסה סמיכה ויוצקים אותה מעל החצילים.

8. מתבלים במלח ובפלפל.

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות עד שישחימו הקציצות.

10. אפשר לפזר מעל הקציצות כוסברה קצוצה, פטרוזיליה או צנוברים מושחמים.

* טיפ: קולפים את החצילים, חותכים, מפזרים מלח ושמים בצד. כך בזמן הטיגון החצילים לא סופגים שמן.

תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובצנוברים
תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובצנוברים | צילום: סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10

תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובצנוברים

המרכיבים:
6 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
250 גרם בשר אדום טחון
100 גרם צנוברים מושחמים קלות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
5 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן זית
קמצוץ קינמון
1/2 כפית בהרט
מלח

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה כך שייווצר בסיס רחב ושטוח, ומוציאים את פנים תפוח האדמה.

2. למלית: מחממים את השמן, מוסיפים אליו את הבצל, את הצנוברים ואת הבשר ומערבבים. מתבלים במלח בבהרט ובקינמון.

3. ממלאים את תפוחי האדמה במלית.

4. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים בתבנית אפייה.

5. מדדלים את רסק העגבניות במים, מוסיפים לו מלח ויוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

7. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים.

* אפשר לפזר מעל תפוחי האדמה כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> איך מכינים לחם בסיסי? מדריך מצולם
>> מתוקים שלי: עוגת תפוחים הפוכה