בקיץ אנחנו רק מחכים לחורף (טוב, לפחות לסתיו), ובחורף אנחנו לא מפסיקים להתלונן על הקור. ככה זה, ישראלים. אבל אם יש משהו שאנחנו מקבלים באהבה חוץ מאת גשמי הברכה, זה את האוכל של החורף - מרקים, הרים של פחמימות, חמין ותבשילי קדירה בבישול איטי. כמה שיותר חמים, יותר טוב. 

הפעם בחרנו לכם חמישה מתכונים לתבשילי קדירה סופר חורפיים, שמה שמשותף לכולם, מלבד היותם בשריים, הוא שהם פשוטים וקלים להכנה. בואו נסכם שאת רוב העבודה התנור עושה, לא אתם. מה בתפריט? הרבה בשר רך ונימוח, יש בשר עם שעועית, עם תרד וגרגרי חומוס, עם ארטישוק ואפונה וגם טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת. שווה להכין גם סיר אורז או חלה ליד.