חוברת שבועות, חן שוקרון (צילום: חן שוקרון,  יחסי ציבור )
החוברת של שוקרון. להכין קפה, ולהתחיל לעלעל | צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור

ממש לא מזמן ידענו כמות נאה של נחת בזכות ליה שומרון פינדר שלנו, שהוציאה ספר בישול בריא שטיפס מיד לרשימת רבי המכר, והנה החזה מתנפח לנו שוב: הפעם זו חן שוקרון, האמא המסורה של המדור מתוקים שלי, שמנפיקה לנו כבר יותר משנה וחצי את המתכונים הכי טובים שיש לעוגות, קינוחים וכל מתוק מושחת שאתם יכולים להעלות על דעתכם. אז כן, הסמכות המתוקה שלנו מוציאה בימים אלה חוברת מתכונים מיוחדת לשבועות, שתכלול מתכונים שפורסמו כאן ב"אוכל טוב", לצד מתכונים מהבלוג הפרטי והמשובח שלה, וגם כמה מתכונים חדשים, שעדיין לא פורסמו בשום מקום.

עוגת ביסקוויטים משודרגת 1 (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
זוכרים את עוגת הביסקוויטים המשודרגת? חן שוקרון | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בשלב הזה אתם בטח שואלים, "אבל אם רוב המתכונים כבר ברשת, למה בעצם שנקנה את החוברת?". התשובה היא, כמובן, שאין מה להשוות. זה דבר אחד לגגל את הצירוף "מתכונים לשבועות" ולדלות משם את מה שנראה לכם אמין יחסית, ודבר אחר לגמרי להתיישב על הספה בסלון ולעלעל בחוברת שכולה המיטב של המיטב, בלי מוץ ובלי תבן - רק איכות צרופה. מה גם שכאמור - חלק מהמתכונים חדשים לחלוטין. תמצאו שם הצעה לבצק מלוח שיכול לסגור לכם כמה וכמה וכמה פינות, עוגות גבינה שלא צריך להפעיל בשבילן את התנור, קינוחים אישיים ועוד. בקיצור, שווה - אפילו אם אתם מאלה שלא מתכוונים להיכנס למטבח בשבועות הקרוב.

קאפקייקס קרמבו - רוחב (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
והקאפקייקס קרמבו? חן שוקרון | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

את החוברת, ובה 21 מתכונים שכולם מינימום מעולים, אפשר לרכוש כבר עכשיו דרך הבלוג של חן, ומחירה 35 שקלים (ועוד 5 למשלוח בתוך הארץ). כמו כן, שווה להמשיך לעקוב. חן מבטיחה שמדובר בחוברת ראשונה בסדרה.

>> לרכישת החוברת של חן שוקרון

עוגת שוקולד חגיגית (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ועוגת השוקולד הזו? נכון מאוד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מתוך החוברת: עוגת גבינה וקוקוס

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים
3/4 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
120 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
1 ק"ג גבינה – מחצית מהכמות גבינת 30% וכל היתר גבינה לבנה 5% או 9% (או כל הכמות גבינת שמנת), בטמפרטורת החדר
4 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 פחית (400 מ"ל) מי קוקוס (או חלב קוקוס)
1.5 כפיות תמצית קוקוס טבעית

לציפוי:
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר מנופה
1/2 כפית תמצית קוקוס טבעית

לעיטור (לא חובה):
שבבי קוקוס מקורמל

עוגת גבינה וקוקוס, חן שוקרון (צילום: חן שוקרון,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה וקוקוס. אחת ההפתעות שבחוברת החדשה | צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה – דפנות ושוליים.

2. במעבד מזון טוחנים דק יחד את הביסקוויטים והקוקוס. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לדפנות ולבסיס התבנית. מעבירים למקפיא לכ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים היישר מהמקפיא כ-10 דקות. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור עובד על אותה הטמפרטורה.

3. מכינים את מלית הגבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את הגבינות. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד, עד להטמעה.

4. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. במידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה.

5. יוצקים את מי הקוקוס ומוסיפים את תמצית הקוקוס ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בעדינות את התערובת על גבי הקלתית האפויה.

6. מניחים תבנית פיירקס קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים כדי ליצור סביבה עשירה בלחות. מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים כשעה ועשרים דקות (80 דקות) עד שפני העוגה מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.

7. ציפוי ועיטור: למחרת מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הקוקוס לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בשכבה דקה. מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם פיית כוכב רחבה ומזלפים סלסולי פרחים. לחלופין – מעטרים בשבבי קוקוס מקורמל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה וקוקוס

עוגת גבינה וקוקוס, חן שוקרון - פרוסה (צילום: חן שוקרון,  יחסי ציבור )
הפרוסה הזאת בשבילנו. רוצים גם? | צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!

>> לכל המתכונים לשבועות