מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

לא לעצלנים בלבד: ספריי העוגה שישנה את חייכם

והנה בשורות לאלה שגם לפתוח שקית של תערובת מוכנה לעוגה זה יותר מדי בשבילם: הכירו את ה-Spray Cake, ספריי בלילת עוגה מוכן להכנה - דקה במיקרוגל ויש לכם מה להגיש לאורחים. שאנחנו נערבב? מה פתאום

mako אוכל
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

בכל פעם שנדמה שהאדם כבר שבר כל שיא עצלנות אפשרי, בסוף מתברר שעם טיפה מאמץ אפשר למתוח את הגבול עוד קצת. כדי שזה יקרה אנחנו זקוקים לאנשים מלאי תושייה שלא ינוחו לרגע עד שיצליחו להמציא משהו חדש - ולשמחנו אנחנו מגלים עוד ועוד כאלה ככל שעובר הזמן.

הפעם מדובר בג'ון מקאלום, סטודנט באוניברסיטת הרווארד המוערכת, שטרח והמציא בלילת עוגה מיוחדת, המתאימה ייחודית למכלים של ספריי. אחרי שלמד וחקר את הכימיה שמאחורי התפיחה של עוגות, בדק מקאלום החרוץ האם בועות האוויר הנדחסות החוצה יחד עם הבלילה יוכלו לשמש כתחליף לאבקת אפייה או סודה לשתייה. למזלנו, התברר כי הנחת העבודה שלו הייתה נכונה לחלוטין - ושזה אמנם עובד יפה.

אחרי עבודה אינטנסיבית בחדר המעונות שלו, שם שיפר ושכלל את המתכון הבסיסי לכדי בלילה אמיתית, בימים אלה הוא וקולגה נלהבת עובדים על רישום המוצר כפטנט ופועלים להפוך את המכל למוצר מדף שכיח.

אחד מיתרונותיה של עוגת המכל הוא שהיא מוכנה בתוך דקה אחת במיקרו, והטעם? השניים טוענים כי טעמה הוא ככל עוגה, ואפילו קיבלו אישור ממומחית האפייה ג'ואן צ'אנג, שטעמה ונתנה חותמת איכות. כמה זמן נצטרך לחכות עד שהמוצר ייצא לשוק? כנראה שיותר מדקה, אבל בשביל עוגה שלא צריך לערבב, לקפל ולהתפיח - אנחנו מוכנים לחכות כמה שצריך.

מצאתם טעות לשון?