לתת מתכון לפופקורן ביתי זה כמו לתת מתכון לחביתה. נכון, אין כאן שום דבר מסובך, בסך הכל קצת גרעיני פופקורן, שמן ומלח. ובכל זאת, על מנת לקבל פופקורן מושלם, בעלות אפסית ובמינימום של טרחה, כדאי להקפיד על כמה כללים:

פופקורן - התירס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן. מפה הכל מתחיל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

1. את הפופקורן מומלץ להכין בכמויות קטנות יחסית (כחצי כוס גרעינים) בכל פעם.
2. מומלץ להשתמש בסיר כבד או בכזה שיש בו ציפוי של non-stick. בשימוש בסיר נירוסטה, השמן עלול להישרף ולהידבק לתחתית.
3. כדי למנוע מגרעינים המתפצפצים להתפזר לכל עבר יש לכסות את הסיר במכסה, אבל חשוב להשאיר חריץ קטן שיאפשר לאדים להשתחרר החוצה.
4. יש לטלטל את הסיר מספר פעמים במהלך ההכנה, על מנת לאפשר פיזור אחיד של הפופקורן ולמנוע ממנו להישרף.
5. ברגע שקולות הפצפוץ מתחילים להתרחק זה מזה למעלה מ-2-3 שניות, יש לכבות את הלהבה, להמתין כמה שניות ולהעביר מיד לקערת הגשה.
6. אם בוחרים להכין פופקורן מתובל, מומלץ להכין מראש את התיבול ולהוסיף אותו לפופקורן בעודו חם. כך התיבול מתפזר באופן אחיד.
7. הפופקורן טוב בסמוך להכנתו ובעודו חמים. חריג הוא הפופקורן בקרמל, שנשאר פריך גם כמה ימים לאחר ההכנה.

ובכל זאת, הנה גם מתכון:

2 כפיות שמן
1/2 כוס גרעני תירס לפופקורן
מעט מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מחממים מעט את השמן ומוסיפים את גרעיני התירס. מטלטלים את הסיר כך שהגרעינים יצופו היטב בשמן. מכסים את הסיר ומשאירים חריץ קטן שיאפשר לאדים להשתחרר.

2. מחממים על אש גבוהה עד שהגרעינים מתחילים להתבקע. מדי פעם מטלטלים שוב את הסיר, כדי למנוע מהפופקורן להישרף. כשקולות הפצפוץ נעשים רחוקים זה מזה, מסירים מהאש ומעבירים מיד לקערת הגשה. מוסיפים מעט מלח ומערבבים היטב.

אז נכון שפופקורן לא צריך יותר מקצת מלח, אבל מי שבכל זאת רוצה לגוון את הפופקורן שלו ולהתנסות בטעמים אחרים - מוזמן לנסות את אחת מהאופציות הבאות.

פופקורן בפפריקה ופרמזן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן בפפריקה ופרמזן. חריף בקטנה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתכון: פופקורן בפפריקה ופרמזן

פופקורן עם טוויסט עוקצני וקצת חריף.

2-3 כפות שמן זית
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
קורט פלפל שחור
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי התיבול בקערית. מכינים את הפופקורן על פי המתכון הבסיסי (ללא המלח). כשהפופקורן עדיין חם מאוד מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מגישים מיד.

פופקורן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן בכמון. מצליח להיות חריף ומלוח יחדיו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתכון: ספייסי פופקורן בצ'ילי וכמון

תיבול המיועד למי שאיננו חושש משילובים לא סטנדרטיים של מתוק, חריף ומלוח גם יחד. באופן מפתיע כל הטעמים הללו מצליחים להשתלב יחד באופן מושלם.

2-3 כפות שמן
2 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול. מכינים את הפופקורן על פי המתכון הבסיסי (ללא המלח). כשהפופקורן עדיין חם מאוד מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מגישים מיד.

 

פופקורן בבזיליקום ושום (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן איטלקי - שום, בזיליקום ושמן זית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתכון: פופקורן איטלקי

פופקורן עם רכיבי תיבול מעולם הבישול האיטלקי – שום, בזיליקום ושמן זית.

2 כפות שמן זית
2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ דק (ניתן להשתמש גם בבזיליקום קפוא או מיובש)
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערית מערבבים יחד את כל חומרי התיבול. מכינים את הפופקורן ע"פ המתכון הבסיסי (ללא המלח). כשהפופקורן עדיין חם מאוד מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מגישים מיד.

פופקורן במרשמלו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן במרשמלו. האופציה המתוקה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פופקורן מקבל באהבה גם תוספות מתוקות. הנה שתי אופציות לפופקורן מתוק:

מתכון: פופקורן במרשמלו

חצי כוס גרעיני פופקורן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
75 גרם חמאה
10 מרשמלו לבנים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפופקורן לפי המתכון הבסיסי (בלי המלח).

2. מניחים בקערית יחד את הסוכר והחמאה וממסים במיקרוגל (כ-2 דקות). מערבבים היטב. מוסיפים את המרשמלו ומחממים 2 דקות נוספות עד שהמרשמלו מתרכך מאוד. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה.

3. מוסיפים את התערובת לפופקורן המוכן ומערבבים היטב.

 

פופקורן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן בקרמל. אחד אחד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתכון: פופקורן בקרמל

שיטה קלה להכנת פופקורן מושלם בציפוי אחיד של קרמל. בניגוד לשיטות אחרות, כאן הפופקורן לא מתקבל כגוש שיש לשבור אלא אחד-אחד. כמו כן, ניתן להוסיף אגוזים שונים ולקרמל אותם יחד.

1/2 כוס גרעיני פופקורן
1 כוס אגוזי פקאן (או כל אגוז אחר)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
30 גרם חמאה
3 כפות דבש

אופן ההכנה:

מכינים את הפופקורן לפי המתכון הבסיסי (בלי המלח). מעבירים לשקית נייר גדולה (ניתן להשתמש בשקית נייר בהן נמכרים מאפים שונים או בשקית קניות גדולה ונקייה מנייר). מוסיפים גם את האגוזים.

מניחים בקערה חסינת חום את הסוכר, החמאה והדבש. מחממים במיקרוגל כ – 2 דקות, מוציאים ומערבבים היטב. מחזירים לחימום נוסף כדקה-שתיים נוספות. התערובת צריכה לבעבע. יוצקים את התערובת על גבי הפופקורן והאגוזים שבשקית, מנערים היטב. מקפלים את הפתח של שקית הנייר כך שתיסגר היטב. מכניסים למיקרוגל ומחממים כדקה. מוציאים ומנערים היטב. מחזירים לחימום נוסף כחצי דקה-דקה אחת נוספת. מוציאים ומנערים היטב שוב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לצינון למשך כמה דקות. מגישים.

הפופקורן נשמר עוד יומיים נוספים כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ציפי לבני פיצחה את השיטה לאכילת קרמבו
>> מתוקים שלי: מאפינס שוקולד וגבינה לבנה