כתבנו כאן לא מזמן על אחסון נכון של מזונות יבשים, לחמים, קמחים ותבלינים שמאפשר לנו לחסוך כסף ומפחית משמעותית את כמות הפסולת שאנחנו מייצרים. אחרי השיעור ההוא, הגיע הזמן להתעמק גם באחסון נכון של פירות וירקות, שיכול גם כן לחסוך בטווח הארוך לא מעט.

רגע לפני הפירוט, הנה כלל ברזל חשוב: ירקות שקניתם מהמקרר בסופר יש לשמור בשקית שבה נרכשו ולאחסן במקרר הביתי. שימו לב: אם החלטתם לשטוף את החסה או עשבי התיבול יש לייבש אותם היטב לפני שאתם מאפסנים במקרר. ככלל אצבע, זכרו תמיד שירקות ופירות יישמרו טוב יותר ולאורך זמן במקרר ולא מחוץ למקרר.

אז כמה זמן נשמרים פירות במקרר הביתי?

תפוחי עץ: עד שלושה שבועות במקרר מרגע הקנייה.
אפרסקים: יש לשמור במקרר ולהשתמש עד 5 ימים מרגע הקנייה (בהנחה שמדובר באפרסקים בשלים).
בננות בשלות: עד 5 ימים במקרר. אגב, יש לכם בננות בשלות ולא בא לכם להשתמש בהן? ניתן להקפיא בננות בשלות ולהשתמש בהן בהמשך לשייקים או לאפייה.
קלמנטינות:  עד 5 ימים במקרר.
אשכוליות: יישמרו עד שבוע מחוץ למקרר, ובמקרר עד שלושה שבועות.
מלון: מלון בשל שלם ולא מקולף ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר. אם חתכתם ולא השתמשתם בכל המלון ניתן לעטוף בניילון נצמד ולשמור עד 3 ימים במקרר.
קיווי בשל: עד 4 ימים במקרר.
לימונים: עד 3 שבועות בקירור.
ענבים: יש להוציא מהאריזה המקורית ולשמור בקערה מאווררת עד שבוע מהקנייה.
מנגו בשל: עד 4 ימים במקרר.
נקטרינה: עד 5 ימים במקרר.
תפוזים בשלים: יישמרו מחוץ למקרר עד 3 ימים. בקירור ניתן לשמור את התפוזים עד שבועיים.
אגסים: עד 5 ימים במקרר.
שזיפים בשלים: עד 5 ימים במקרר. אם קניתם שזיפים קשים ולא בשלים, ניתן לשמור מחוץ למקרר עד שמבשילים ואז להעביר למקרר.
רימונים: עד שלושה שבועות במקרר. אם כבר פתחתם את הרימון - ניתן לשמור את הגרגירים במקרר בכלי עטוף בניילון נצמד עד 3 ימים.
אבטיח: ניתן לשמור במקום קריר מחוץ למקרר עד שבוע. אם פתחתם את האבטיח יש לשמור במקרר ולהשתמש עד יומיים מרגע פתיחתו.

תפוח עץ פרוס (צילום: istockphoto)
עד שלושה שבועות במקרר. תפוחים | צילום: istockphoto

ומה לגבי ירקות?

עגבניות: העדיפו לקנות עגבניות שעוד לא הבשילו, והשאירו אותן מחוץ למקרר עד שהן הופכות אדומות ובשלות. מרגע שהעגבניות הבשילו הן יישמרו הכי טוב במקרר, ויש להשתמש בהן עד 3 ימים מרגע הכניסה לקירור.
מלפפון: מלפפונים יישמרו במקרר עד 4 ימים במקסימום.
גזר: עד שבועיים במקרר.
פלפלים: פלפלים ירוקים יחזיקו עד שבוע במקרר. פלפלים צבעוניים עד 5 ימים.
אבוקדו: יש לשמור מחוץ למקרר עד שיבשיל. אם רוצים לזרז את תהליך ההבשלה יש לעטוף בשקית נייר או נייר עיתון. מרגע שהאבוקדו הבשיל יש להעביר לקירור ולהשתמש בטווח של עד 3 ימים.
כרוב לבן ואדום: יישמרו במקרר לתקופה של שבועיים.
כרובית: יש לאחסן במקרר עד שבוע מרגע הקנייה.
סלרי: עד שבועיים במקרר.
סלק: עד 3 שבועות במקרר.
עלים ירוקים וחסה: באריזה המקורית ובמקרר עד 5 ימים מהקנייה.
חצילים: עד שבוע במקרר.
עשבי תיבול (בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ועירית): עד 3 ימים במקרר (אלא אם כן עוטפים אותם בנייר כסף).
שום: עד חודשיים במזווה (חשוב להקפיד לאחסן במקום מאוורר).
פטריות: חשוב לשמור את הפטריות בשקית נייר ולא בשקיות הניילון שבהן נרכשו. ניתן לשמור במקרר בשקית נייר עד שבוע.
בצל יבש: יישמר במזווה עד חודשיים.
תפוחי אדמה: במזווה מאוורר עד 3 שלושה שבועות.