חלה עם פפריקה ופרמז'ן (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
חלה עם פפריקה מעושנת ופרמז'ן | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב


חלת פפריקה מעושנת מתוקה, פרמזן, תימין ופלפל שחור גרוס

מרכיבים: 
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
שתי כפות פפריקה מעושת מתוקה
שתי כפיות עלי תימין טרי
רבע כוס (30 גרם) פרמזן מגוררת דק (ניתן להחליף בגבינות קשות אחרות כגון אמנטל וצ'דר)
כפית פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן 
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה 
3/4 כוס + 2 כפות (210 מ"ל) מים 
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה

בצק לחלה  (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
הכנת הבצק: ללוש עד למצב שהוא נוח לעבודה, מבלי צורך לקמח | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

>> בואו לפייסבוק שלנו

אופן ההכנה: 

1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.

2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט קנולה ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.

חלה עם קונפיטורת תפוז (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
חלה עם קונפיטורת תפוז, משמשים מיובשים, רוזמרין וקינמון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

חלת קונפיטורת תפוז, משמשים מיובשים, רוזמרין וקינמון

מרכיבים: 
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן 
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית 
3/4 כוס (180 מ"ל) מים 
2 כפות קונפיטורת תפוז
כפית שטוחה קינמון
כף עלי רוזמרין קצוצים דק
רבע כוס (50 גרם) משמשים מיובשים קצוצים דק (אם משתמשים במשמשים מיובשים אורגניים יש להשרות אותם במים חמים למספר דקות על מנת לרככם)
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה

הבצק תופח (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
מתפיחים את הבצק. שעה או עד שמכפיל את נפחו, מה שבא קודם | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

אופן ההכנה: 

1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המשמשים המיובשים והמלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק. מוסיפים את המשמשים המיובשים הקצוצים ולשים רק עד שהם נטמעים בבצק בצורה שווה.

2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.

עוד באוכל טוב:

חלה ירוקה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
לאמיצים: חלת סחוג | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

חלת סחוג

לסחוג:
חצי צרור כוסברה
3 פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים מן הגרעינים
חצי כפית כמון
רבע כפית הל טחון

לחלה:
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן 
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית 
1 ביצה L
1/2 כוס (120 מ"ל) מים 
1/2 כוס תערובת סחוג
כף שטוחה מלח דק
ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה: 

1. מתחילים בהכנת תערובת הסחוג: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה אחידה אך מעט גסה. מודדים חצי כוס מן התערובת.

2. להכנת החלה: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.

3. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת. 

חלה עם ביקון  (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
חלה עם בייקון, חרדל ועשבי תיבול | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב



חלת בייקון, חרדל ועשבי תיבול

מרכיבים: 
500 גרם קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר 
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה 
100 גרם בייקון, מטוגן עד פריכות ומפורר (ניתן להחליף את הבייקון בחזה אווז, קצוץ לקוביות ומטוגן עד פריכות)
1 כף שומן בייקון (השומן שנותר מטיגון הבייקון)
3/4 כוס (180 מ"ל) מים 
כף וחצי חרדל דיז'ון גרגרים
חצי כפית עלי תימין
חצי כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
כפית מלח דק
ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה: 

1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.

2. יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט שמן זית ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי, ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. יוצרים מן הכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה, או עד שהחלה כמעט ומכפילה את נפחה. מברישים את החלה בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.

קליעת החלה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קליעת החלה: הקפידו להשאיר את הצמה רופפת | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
טיפים לאפיית חלה:

לישה במיקסר VS לישה ביד - ללוש בצק ביד זה נחמד (ותרפויטי!), אך לישה במיקסר היא ללא ספק נוחה יותר. עם זאת, אם אתם מכינים חלה בפעם הראשונה הייתי ממליצה לנסות וללוש את הבצק ביד, כך "תרגישו" את הבצק ותדעו מהו המרקם הנכון של הבצק.
מרקם הבצק קריטי לתוצאה הסופית - בכדי שתצא חלה תפוחה ואוורירית, אך גם כזאת שתשמור על צורתה, יש ללוש את הבצק עד שהוא נעשה אלסטי ושניתן לעבדו מבלי לקמח את משטח העבודה. בצק רך מדי יניב חלה "נפולה" ובצק יבש מדי יניב חלה דחוסה. על כן, יתכן שתצטרכו להתאים את כמות המים לפי מרקמו של הבצק.
יצירת רצועות הבצק וקליעתן לחלה - כאשר מחלקים את הבצק על מנת ליצור חלה יש לכדרר את מספר החלקים הרצוי לכדורים, לכסות בניילון נצמד ולתת להם לנוח לרבע שעה. כך, הגלוטן שבבצק "נח", הבצק יהיה נוח יותר לעבודה ויניב תוצאה אחידה יותר. אני מוצאת שעבודה על משטח עבודה לא מקומח מניבה רצועות בצק חלקות מאוד ואחידות, אך אם הבצק שלכם דביק מעט יש לקמח את משטח העבודה בעדינות.
כאשר קולעים את החלה יש לקלוע בצורה רופפת יחסית, אשר תאפשר לרצועות לתפוח בצורה אחידה ותמנע "התפוצצות" של החלה בתנור.
חלה בטוסטר אובן? כן! את החלות המוצלחות ביותר שלי אפיתי בטוסטר אובן. יש לשים לב כי המתכונים הנ"ל מניבים חלה אחת גדולה, ועל כן ניתן לחלק את המתכון או ליצור שתי חלות קטנות יותר. בנוסף, הטוסטר אובן נוטה לאבד חום מהר, על כן יש לאפות את החלות בחום של 200 מעלות, ולשים לב לאורך האפייה למידת ההשחמה של החלה. אם החלה משחימה מהר מדי יש להוריד את החום ל-180 מעלות ולהמשיך באפייה כרגיל.
אחסון: החלה במיטבה ביום הכנתה, אך ניתן לשמור אותה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד במקפיא לתקופה ארוכה יותר. יש להפשיר אותה בטמפרטורת החדר.
גיוון- באופן מעט מפתיע, בצק החלה מזמין גיוונים שונים ומשונים. ניתן להוסיף לבצק תבלינים שונים (מקינמון ועד אבקת קארי), ממרחים (כלל סוגי הפסטו, חרדל, ריבות), אגוזים, פירות יבשים ועוד. יש לשים לב כי כמות הנוזלים תשתנה כאשר מוסיפים תוספות רטובות. ככלל - את התוספות היבשות והרטובות יש להוסיף לבצק כאשר מוסיפים את החומרים הרטובים (הביצה והמים) ואת הפירות היבשים והאגוזים יש להוסיף רק לקראת סוף הלישה של הבצק.
 
 >> בפעם הקודמת נעמה הכינה לנו את הבראוניז היצירתיים שלה