5 דרכים נהדרות להכניס תמרים לתפריט שלכם
זה לא סוד שכל העולם צועד היום לכיוון הרבה יותר בריא, בטח דרך הצלחת. אם גם אתם מחפשים תחליפים בריאים יותר במקום הסוכר התעשייתי, הנה לכם 5 דרכים בהן התמר יכול לעשות יופי של עבודה: תמרים במקום סוכר בקפה, סילאן במקום דבש ומתכון פשוט ומהיר לחטיפי אנרגיה ביתיים

1. במקום ארבע קוביות שוקולד אפשר לאכול שני תמרים, כך נחסוך את שומן השוקולד ונהנה ממתק טבעי ובריא. תמרים אומנם מכילים סוכר פשוט (פרוקטוז), אבל בניגוד לשוקולד הם דלי שומן ועשירים במינרלים וויטמינים שלא תמצאו בשוקולד.
2. למה שלא תמתיקו את התה בתמר במקום בסוכר? פשוט משרים את התמר יחד עם התיון ונהנים מהמינרלים שבפרי וחוסכים את הסוכר התעשייתי. ברגע שמשרים כל פרי או ירק במים רותחים, המינרלים שבו יוצאים למי הבישול או החליטה, כך שבנוסף להמתקה טבעית נעשיר את התה במינרלים בריאים.
3. במקום לטחון עוגיות כבסיס לעוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), אפשר לטחון תמרים לחים ואגוזים - בלי סוכר לבן, בלי גלוטן ועם המון ויטמינים ומינרלים. התמרים ממתיקים את בסיס העוגה והם אינם מכילים גלוטן, כך שמי שנמנע ממנו (או סובל מצליאק) יכול ליהנות מעוגות גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) נטולות בריאות וטעימות.
4. טבעונים יכולים להחליף את הדבש על טוסט בסילאן. למרות שהוא נקרא דבש תמרים, הסילאן מופק למעשה מפרי התמר, ולא על ידי דבורים, מה שהופך אותו ל-100% טבעוני.

5. במקום לקנות חטיפי אנרגיה מעובדים, אפשר להכין חטיפי תמרים מזינים ובריאים בבית די קלות. כל מה שצריך זו קערה אחת, תמרים לחים, אגוזים וזרעים. טוחנים את כל החומרים יחד ומשטחים את העיסה שהתקבלה על נייר פרגמנט. מצננים במקרר בערך 12 שעות, חותכים למלבנים. עוטפים כל חטיף בנייר פרגמנט ושומרים בשקית אטומה.