אבי לוי ותום פרנץ
שני מאסטר שפים במטבח אחד

 

לצפות בגמר מאסטר שף בלי משהו משביע זה בלתי אפשרי, ובדיוק בגלל זה נפגשו המאסטרים אבי לוי ותום פרנץ: שני המאסטר שפים מהעונות הקודמות אמנם מגיעים מעולמות שונים, אך לקראת הגמר הם איחדו כוחות ושיתפו פעולה בשני מתכונים פשוטים שזמן ההכנה שלהם הוא שעה וחצי בלבד. מה זה אומר? שבזמן שאבי ותום יראו איך מבשלים את המתכונים על המסך (ערוץ 2, בשעה 19:45), אתם כבר תהיו מוכנים עם המרכיבים ותוכלו להכין את אותן מנות בדיוק - שיהיו מכונות לאכילה קצת אחרי שהגמר הגדול של מאסטר שף יתחיל. כל מה שצריך זה להיכנס למטבח אחרי השידור של שני השפים, להפשיל שרוולים, ולהתחיל לבשל.  

טארט סביח (צילום: דן פרץ)
טארט סביח | צילום: דן פרץ

טארט סביח

מנה מיוחדת מאוד המבוססת על מנה אלזסית מפורסמת בשם "טארט פלמבה" (עוגה בלהבות). מקורה באיזור בצרפת שהחליף הרבה ידיים בין גרמניה לצרפת לאורך ההיסטוריה, והקולינריה המקומית הושפעה מהחלפות הידיים הללו. מדובר בבצק דק ומתפצח שנאפה בתנור לבנים עם תוספות. כאן מוגשת לכם גרסה ים תיכונית למאפה המופלא הזה, הכוללת את כל מרכיבי הסביח - קוביות חציל מטוגן, טחינה, ביצה קשה, עגבניות ופטרוזיליה. זו מנה מאוד קלה להכנה, ומאוד מהנה.

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
2 כפיות שמרים טריים
2 כפיות סוכר
3 כפות שמן זית
מים

לטופינג:
2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות, מטוגנים מראש
עגבניות שרי, צלויות בתנור בשמן זית
שמן זית
שמן פטרוזיליה (שמן זית טחון עם פטרוזיליה, מלח ופלפל)
טחינה גולמית
ביצים קשות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מפזרים בקערה 100 גרם (3/4 כוס) קמח, שמרים, סוכר ושמן זית ומוסיפים 8 כפות מים. מערבבים היטב ומשאירים את הקערה כשעה בחום המטבח עד שהעיסה תופחת פי שניים.

2. מעבירים את העיסה לקערת המערבל ומוסיפים את שאר הקמח ומעט מים ומערבלים באיטיות. אם יש צורך מוסיפים מעט מים עד שיתקבל בצק רך, אך לא דביק.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. על תבנית אפייה מניחים את הבצק כשהוא בצורת אליפסה או מלבן, אך חשוב שיהיה דק!

4. על הבצק מפזרים את קוביות החציל המטוגנות ועגבניות השרי הצלויות. אופים במשך 20 דקות עד שהבצק הופך לזהוב ופריך.

5. מוציאים מהתנור ומפזרים את הטחינה, שמן הפטרוזיליה, רבעי ביצה, מעט מלח ופלפל שחור גרוס דק.

עוגיות מטוגנות
עוגיות מטוגנות

 

עוגיות תמרים ואגוזים מטוגנות

המרכיבים:
לעוגיות:
2 כוסות תמרים רכים, מגולענים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס שקד מולבן
1/2 כפית קינמון
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל

להכנה:
קורנפלור
שמן לטיגון עמוק

לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים 

לציפוי:
קוקוס טחון

אופן ההכנה:

 1. מכניסים את כל מרכיבים העוגיות אל מעבד מזון וטוחנים באופן גס. 

 2. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור גולף. 

 3. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: מניחים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל הסוכר נמס, התערובת מסמיכה מעט והופכת סירופית. 

 4. מצפים את הכדורים בקורנפלור ומטגנים בסיר עם שמן עמוק חם, עד שהם מזהיבים. 

 5. מצפים את הכדורים בעודם חמים בסירופ ומגלגלים אותם בקוקוס. 

אבי לוי ותום פרנץ טועמים
זה גוט!

 

בואו לראות את שני המאסטר שפים מכינים את המנות בתכנית "הצגה ראשונה", שבת, 19:45, ערוץ 2.

>> לכל המתכונים לפסח