מדברים כל הזמן על כמה שחלב אם זה בריא. לא משנה כמה קינואה ועדשים מונבטות נצרוך בהמשך חיינו - מסביב כולם אומרים שאין ולא יהיה כמו חלב אם. אז הנה חדשות מצוינות לשוחרי הבריאות: מדענים הצליחו לבודד את אחד הסוכרים הכל כך בריאים שיש בחלב אם, והוא יהיה זמין לצריכה ממש בקרוב. 

אז במה מדובר? בחלב אם יש שפע חומרים שנקראים אוליגוסכרידים (או בקיצור - HMO - Human Milk Oligosaccharides), והם למעשה סוכרים בריאים שחיוניים להתפתחות התינוק. למעשה, התינוק לא ניזון מהם כלל, אבל בקטריה ששוכנת במעיים שלו - כן. מדובר בבקטריה חיובית וידידותית שמגינה על מערכת העיכול של האדם וניזונה מהסוכר הבריא. 

גם מערכת עיכול של אדם בוגר יכולה להפיק תועלת מבקטריות חיוביות שכאלה, ובמשך שנים נעשו ניסיונות רבים להפיק את החומר הזה בצורה מלאכותית במעבדה, באופן שישתלם כלכלית ויאפשר לייצר מוצר זמין לקהל הרחב. אז עכשיו זה קורה: חברת סטראט אפ מקליפורניה בשם שוגרלוגיקס הצליחה, והיא מוכנה לצאת לשוק עם המוצר שלה. שוגרלוגיקס הצליחה לייצר א אחד מסוכרי ה-HMO על ידי תסיסה, והסוכר הזה מזין בקטריה ספציפית שנמצאת במערכת העיכול של תינוקות וגם של בוגרים. המיקרוב הספציפי הזה הוא היחיד שמסוגל לפרק את הסוכר הזה ולהשתמש בו כדי לגדול ולהתחזק ולהילחם בחיידקי מעיים כמו אי-קולי, למשל. 

צריכה של הסוכר הזה עשויה להפחית את הסיכון לפרקינסון וסרטן, ולמחלות נוספות הקשורות למערכת העיכול - שפעילות תקינה שלה היא חשובה מאין כמוה. החברה מתכננת לשווק אותו הן כתוסף תזונה והן בתוך יוגורטים למיניהם, והנה עוד משהו קטן לסיום: אתם לא באמת "אוכלים" את הסוכר הזה כמקור אנרגיה, כלומר - הגוף לא מפרק אותו, זו הבקטריה שאוכלת אותו, כך שעבורכם מדובר בסוכר דיאטטי לחלוטין. יש יותר משמח מזה?