למרות ההילה המורכבת של הכנת הניוקי, אחרי הקטן היה מכין אותם לבד כשהיה בן 5, ואם הוא וילדי מאסטר שף ילדים יכולים - גם אתם יכולים. באחריות.

איך עושים את זה? נתחיל בהתחלה: במקום לאפות את תפוחי האדמה בתנור במשך שעה - נבשל אותם במיקרוגל, דבר שיקצר משמעותית את זמן ההכנה של המנה. את תפוחי האדמה המוכנים נמעך לנחשים דקיקים. אני משתמשת במכשיר מיוחד, הדוחף אותם אל תוך חורים קטנטנים (ראו תמונה בהמשך). למי שאין לו כזה מכשיר - אפשר גם לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה דקה.

מדריך ניוקי 1 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ניוקי. מגישים עם רוטב עגבניות והמון פרמזן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

למרות שהמתכון מציין כמות מדויקת של קמח, כמות הקמח משתנה בהתאם לזמן ולעונה. לכן אם אתם מרגישים שהבצק שלכם צריך עוד קמח - תנו לו.

הרוטב שילווה את המנה הוא רוטב עגבניות פשוט, ואתם יכולים להשתמש במתכון האהוב עליכם. לבצק אפשר להכניס בזיליקום קצוץ, תימין, ואפילו תרד - כדי להכין ניוקי בטעמים. מילה שלנו: אחרי שתנסו בפעם הראשונה, לא תבינו איך לא הכנתם ניוקי עד היום.

המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים (כ-5)
2.5 כוסות קמח (תתחילו עם 2)
2 ביצים בגודל M
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
כפית מלח

לרוטב:
3 כפות שמן זית
3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
1/2 כפית סוכר
חופן בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל שחור
1/3 כוס מים

פרמזן להגשה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במיקרוגל במשך 17 דקות. אם הם עדיין קשים מוסיפים עוד כ-2-3 דקות. בזמן הזה מכינים את רוטב העגבניות.

2. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והשום, מערבבים ומוסיפים את הסוכר, התבלינים והמים. מבשלים 10-15 דקות על אש נמוכה.

3. מוציאים את תפוחי האדמה מהמיקרו, מחזיקים בעזרת מגבת ומקלפים בעודם חמים. שלב זה חשוב למרקם הניוקי הסופי.

4. מגררים את תפוחי האדמה הקלופים בפומפייה או בכלי מיוחד ומניחים בקערה.

מדריך ניוקי 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
זה הכלי המיוחד שמועך את תפוחי האדמה. גם פומפייה תעבוד | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

5. מוסיפים לתפוחי האדמה ביצה אחת, מערבבים, מוסיפים את הביצה הנוספת ומערבבים שוב. מוסיפים גם את הקמח (2 כוסות בלבד בתור התחלה), הפרמזן והמלח.

מדריך ניוקי 4 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שלב הוספת הקמח. עדיף להתחיל במעט ולהוסיף תוך כדי לישה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

6. לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מדי. אם מרגישים שחסר לו מעט קמח מוסיפים, כף אחרי כף.

מדריך ניוקי 5 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לשים בעדינות. הבצק צריך להיות לא דביק מדי ולא יבש מדי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

7. מניחים את הבצק על משטח מקומח, משטחים וחותכים לרצועות בעובי של 3-4 ס"מ.

מדריך ניוקי 6 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
משטחים את הבצק וחותכים לרצועות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

8. מגלגלים את הרצועות לנחשים, וחותכים לפיסות בגודל 2 ס"מ.

מדריך ניוקי 7 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
את הניוקי חותכים לפיסות בגודל הזה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

9. מגלגלים כל פיסה על גבי גב של מזלג כדי ליצור את הדוגמה הקלאסית של הניוקי. מניחים ברווחים קטנים על צלחת או תבנית מקומחת.

מדריך ניוקי 8 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
וזה הגלגול על המזלג. לא חובה, אבל בהחלט עוזר לרוטב להידבק טוב יותר לניוקי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

10. מכניסים את הניוקי (אחד אחד, או בקבוצות קטנות) למים רותחים למשך כ-2 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת אל מסננת.

11. מגישים עם רוטב העגבניות וגבינת פרמזן מעל.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל מתכוני הפסטה והניוקי ממאסטר שף ילדים
>> עוגת שוקולד ותפוחים של אמא של אסי עזר