לפני לא הרבה זמן העלינו פה כתבה שבחנה כמה מתכוני פלא ששרפו את האינטרנט ובדקה את טיבם. הרוב, כך גילינו אז, אמנם פלאיים על הנייר, אבל בפועל יוצאים, איך לומר, לא פאר היצירה הקולינרית - וזה חתיכת אנדרסטייטמנט. אבל שם זה לא נגמר - מתכונים בשני מרכיבים ממשיכים לתקוף אותנו מכל הכיוונים, והפיתוי להכין אותם הוא גדול. בחרנו עבורכם את אלה שאשכרה יוצאים טעימים, כי אחרת מה עשינו פה בעצם. אז הנה.

גלידת חמאת בוטנים ביתית
שני מרכיבים לגלידה (לא כולל התוספות)? חייבים לפחות לנסות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

גלידה

את המתכון הזה, שהוא באמת פלאי, למדנו מחן שוקרון. היא זו שגם לימדה אותנו שאפשר להוסיף לשני המרכיבים האלה אילו תוספות טעם שרוצים (חמאת בוטנים, אגוזים, עוגיות וכו'), לקבלת גלידה שלא מביישת אף אירוח. מכונת גלידה? תשמרו את זה לאנשים עם זמן, כוח וכסף.

המרכיבים: 
קופסה (400 גרם) חלב מרוכז
2 מכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. שופכים את החלב המרוכז לקערה. בכלי נפרד מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב.

2. מקפלים בעדינות את הקצף (והתוספות, אם רוצים) לתוך החלב המרוכז רק עד שהם מתאחדים, ומעבירים לכלי סגור המתאים למקפיא.

3. מחכים 12 שעות, ויש גלידה.

בואו לפייסבוק שלנו, תגידו היי

עוגיות אוזני פיל
מי היה מאמין, שני מרכיבים ויש לכם עוגיות | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוגיות אוזני פיל

יש הרבה דרכים להכין עוגיות אוזני פיל (למעשה, לא מזמן הכינה לנו פה נטלי לוין עוגיות אוזני פיל שהפילו אותנו לרצפה). אבל מה שחשוב לדעת זה שמי שרוצה להכין אותן ממש בכלום מצרכים ועבודה - לגמרי יכול. הנה, ככה, כמו כשהיינו ילדים.

המרכיבים: 
1/2 כוס סוכר 
חבילת בצק עלים (מופשר)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים כף אחת של סוכר על משטח העבודה, ומניחים מעליה דף של בצק עלים. מרדדים אותו מעט ושומרים על עובי אחיד. מפזרים מעל עוד 2 כפות סוכר.

2. מגלגלים את הבצק משני הצדדים עד האמצע (כלומר – תופסים את צד ימין ומגלגלים עד אמצע המלבן, תופסים מצד שמאל ומגלגלים עד הנקודה בה פוגשים את הצד השני). חותכים את הקצוות, ואז פורסים את הגליל שקיבלנו לפרוסות בעובי סנטימטר-שניים.

3. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים על מרווחים בין העוגיות), מפזרים עוד כף של סוכר מעל ואופים במדף האמצעי של התנור, עד שמזהיב, 20-25 דקות. וזהו, זה מוכן! מדהים, לא?

עוד באוכל טוב:

 

מוס שוקולד ומים
מוס שוקולד בשני מרכיבים. העיקר שהשוקולד טוב | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

מוס שוקולד

אנחנו מניחים שאתם מכירים את המתכון המופלא של המוס שמכינים רק משוקולד ומים. אם אתם לא מכירים - חובה עליכם, ומיד. אנחנו ראינו אותו בבלוג טעים! (לשעבר "אוכל זה טעים"), ומאז לא שוכחים.

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו לפחות
78 מ"ל מים (1/4 כוס + 1 כף + 1 כפית)

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים על אש קטנה.

2. מעבירים את השוקולד המומס לקערה היושבת מעל קערה עם קרח. טורפים נמרצות את השוקולד כ-5-6 דקות (אפשר במטרפה ידנית) עד שהוא מקבל מרקם של מוס. לא להתייאש, זה קורה בסוף.

3. אפשר לאכול מיד, ואפשר לצנן מעט.

בצק לפיצה

את המתכון הזה כבר פגשנו, אבל העובדה שהוא אשכרה עובד כל כך מרגשת אותנו, שלא יכולנו להשאיר אותו בחוץ.

מרכיבים:
כוס קמח תופח
כוס יוגורט יווני (לא חשוב כמה אחוזי שומן)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות וניגשים להכנת הבצק.

2. מערבבים את הקמח התופח והיוגורט, לא יותר מדי (זה בסדר אם יש קצת גושים). אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.

3. מרדדים את הבצק, אופים 12 דקות, ויש לכם אחלה בסיס לפיצה. עם התוספות והגבינה אנחנו מקווים שתסתדרו לבד.