כדורי פלאפל

המצרכים:
500 גרם גרגירי חומוס מזן הדס, מושרים למשך 12 שעות
1 בצל בינוני
6-7 שיני שום טריות
צרור כוסברה טרייה
פלפל צ'ילי קטן (לחריפות מעודנת)
3 כפות כמון
2 כפות מלח
כף שטוחה של פלפל שחור
כף שטוחה של כוסברה יבשה
כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומסננים.

2. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון (או מטחנת בשר) למשך כחצי דקה לטחינה עדינה-בינונית.

3. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם (160-170 מעלות) ועמוק.

פלאפל - פלאפל בריבוע
הכי יום העצמאות שיש | צילום: כרמל אבוזלף, פלאפל בריבוע

חומוס

המצרכים:
500 גרם גרגירי חומוס מזן הדס, מושרים למשך 12 שעות
כפית סודה לשתייה
מים קרים
500 גרם טחינה גולמית
כף שטוחה של מלח
מיץ מלימון אחד

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומסננים, מוסיפים מים ומבשלים עד רתיחה.

2. לאחר הרתיחה מוסיפים כפית של סודה לשתייה ומבשלים על אש קטנה-בינונית למשך שעתיים נוספות.

3. אחרי שהגרגירים מתרככים מעבירים אותם לקערה יחד עם מי הבישול ונותנים להם להתקרר. 

4. לאחר קירור עד לטמפרטורת החדר, מעבירים את הגרגירים למעבד מזון יחד עם כוס מים קרים, וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי.

4. מוסיפים את הטחינה הגולמית, המלח והלימון, ומוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם משחתי.

5. מגישים ומקשטים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה ושמן זית כתית מעולה. 

* ניתן להוסיף לחומוס תוספות כמו גרגירים, צנוברים, חצילים מטוגנים, כרובית מטוגנת ועוד.

חומוס
זמן וסבלנות, וגם אתם יכולים להכין חומוס | צילום: נמרוד סונדרס

שקשוקה

המצרכים:

לבסיס:
חצי כוס שמן חמניות
6-7 שיני שום, פרוסות
פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות
פלפל צ'ילי, קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה מרוקאית
2 כפות מלח
כף סוכר
1 ק"ג עגבניות טריות (רצוי מזן תמר)

להגשה: 
ביצים (לפי הכמות הרצויה)

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את השום והפלפלים ומוסיפים את התבלינים.

2. קולפים את העגבניות ומרסקים אותן במעבד מזון ריסוק גס.

3. מוסיפים את העגבניות למחבת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. לאחר הרתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.

4. יוצקים למחבת את בסיס השקשוקה עד לגובה של 2 ס"מ, מוסיפים ביצים, מכסים, מבשלים 3 דקות על אש גבוהה ומגישים.

המתכונים באדיבות רשת פלאפל בריבוע