#infinitecontent

A post shared by Lucky Pickle Dumpling Co. (@luckypickledumpling) on

אנחנו מכירים אנשים ששותים את הנוזל שנשאר בפחיות שימורים של אננס ולפתן, ושמענו כבר על כאלה שמוסיפים את הנוזל של התירס המשומר למרק תירס, אבל שום דבר לא הכין אותנו לזה: מהמיץ של החמוצים אפשר להכין גלידה. מה זה אפשר? זה כבר קורה וזה להיט.

חכו רגע עם השוק, כי זה לא נגמר שם: יש גם ברד, ארטיק, קינוחים וסירופ, כולם בטעם חמוצים, ואם אנחנו קוראים נכון את המפה – היד עוד נטויה. אבל בואו נחזור רגע לאותה גלידה אמריקאית וירקרקה שמוגשת כקינוח במסעדת הדאמפלינג הניו יורקית הזאת, וזוכה לתגובות לא רעות בכלל (בחשבון האינסטגרם של @mikejchau חובב הגלידות והמתוקים תוכלו למצוא כמה וכמה תמונות שלה). מודים, כששמענו עליה לראשונה - המוח שלנו שלף בתגובה: איכס, למה?! משם המשכנו להקשר האוטומטי לכל אזכור של חמוצים וקטלגנו את כל העסק כגלידה לנשים בהיריון, ובאמת שתכננו לשים את המידע הזה מאחורינו, אבל המשכנו לשמוע על עוד ועוד מאכלים בטעם חמוצים, ואם להודות על האמת – התחלנו לפתח חשק עז לטעום.

A post shared by Mike Chau (@mikejchau) on

A post shared by R. Rummel (@rr_obscura) on

 

חמוצים בקינוח? זה דווקא מסתדר

כשחושבים על זה לעומק – זה אפילו די הגיוני. רוטב חמוץ-מתוק, למשל, שהגיע מהמטבח הסיני המסורתי ונפוץ בכל העולם ביסס את החיבור הזה בין מתוק לחמוץ, אמנם כליווי לאוכל ולא לגלידות ומתוקים, אבל היי – השילוב עצמו עובד, ועם הצלחה לא מתווכחים.

הטעם החמוץ, בפשטות, הוא התגובה של המוח לפגישה של בלוטות הטעם על הלשון שלנו עם חומצה מסוגים שונים, שניתן לחלק לשניים עיקריים – חומצה ציטרית, המוכרת יותר בשם חומצת לימון ומצויה ברוב פירות ההדר, וחומצה אצטית, שהיא למעשה המרכיב העיקרי בחומץ. על בסיס אותה חלוקה אפשר להגדיר שני סוגי חמוץ: חמוץ-לימון וחמוץ-חמוצים. את החמוץ-לימון כבר הכנסנו בטבעיות רבה למשקאות, עוגות, עוגיות, גלידה, פאי ומוס, אז מה בעצם ההבדל? החמוץ-חמוצים הוא בסך הכל טוויסט קטן ממה שאנחנו כבר מכירים ואוהבים.

שכנענו אתכם? מזל, כי מדובר בטרנד לוהט:

ב-SONIC, רשת מזון מהיר עם סניפים בארצות הברית וקנדה, תוכלו להתרענן עם ברד חמוצים בצבע ירוק זוהר שגורף מחמאות, ואם בא לכם לגוון אז אפשר להוסיף את סירופ החמוצים שממנו מכינים את הברד כתוספת למה שתרצו – ממילקשייק ועד הצ'יפס שלכם.

לא אוכלים ג'אנק? אין צורך להתנשא, החברה הזאת, שמייצרת ומוכרת חמוצים סטנדרטים, השיקה לאחרונה גם קרטיב מיץ חמוצים. מיץ חמוצים מכיל אלקטרוליטים ולכן מתאים במיוחד לאחר אימון ספורטיבי. הקרטיב מכיל נתרן, אשלגן, סידן ומגנזיום המסייעים במניעת התייבשות והתכווצויות שרירים. אותה חברה אגב מוכרת גם בקבוקי משקה חמוצים שמיועדים לשתייה בשוטים, או כתוספת לקוקטיילים (מדבר אליכם? ההמלצה הגורפת ברשת היא לקוקטייל של מיץ חמוצים עם וויסקי, אבל גם עם ווודקה וג'ין זה יעבוד יופי).

אבל שום דבר לא אומר טרנד כמן כמות הבלוגים שמתעסקים בקינוחי החמוצים, למשל – קינוח מושחת של גלידה בטעם וניל וחמוצים, עם ציפוי חמאת בוטנים קראנצ'י מלוח-מתוק. פייר, נשמע טוב. הזוי, אבל טוב. אם אתם הולכים לנסות את זה בבית – אז ההמלצה היא לבחור בחמוצים עדינים ומתובלים פחות (בחו"ל מכנים אותם Bread and Butter Pickles, שבדרך כלל מגיעים פרוסים אחרי החמצה מהירה והנוזל שלהם עדין יותר, אבל הכוונה היא לסוג הכי פשוט של חמוצים בחומץ, בלי תועפות פלפל חריף, שמיר או שום). מי שכבר טעם נשבע שאוהבי חמוצים, או אפילו כאלה שסתם אוכלים מהם פה ושם, ייהנו מהסיפור הזה.

גדול עליכם גלידה? הנה מתכון מהיר וקל באמת לקרטיב חמוצים מרענן:

מרכיבים:

1 מלפפון ירוק (או שניים קטנים) מקולף וחתוך
1 כוס מיץ חמוצים
רבע כף דבש

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

2. מעבירים למכלים להכנת קרטיבים (או גביעי פלסטיק), מכניסים מקלות ומקפיאים.