מיסיסיפי מאד פאי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מיסיסיפי מאד פאי. ביצת שוקולד משגעת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מיסיסיפי מאד פאי

הפאי הזה, שקיבל את שמו מהאדמה הבוצית שעל גדות המיסיסיפי, הוא ללא ספק אחד מקינוחי השוקולד האוהבים עלינו. המתכון של אביבה פיבקו.

המרכיבים:
לתחתית:
190 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 ביצה

למילוי:
150 גרם חמאה
300 גרם סוכר חום (3/4 1 כוסות)
4 ביצים
4 כפות קקאו
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה

לחלק העליון:
2 מכלי שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את התחתית: חותכים את החמאה לקוביות, ומפוררים לתוך הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2. לוחצים את הבצק בעזרת הידיים לתוך תבנית פאי כולל השוליים. מקררים 20 דקות במקרר.

3. מניחים נייר אפייה מעל הבצק, ממלאים במשוקולות אפייה או קטניות יבשות (כמו חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות מורידים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. האפייה הזאת גורמת לבצק לא לתפוח במהלך האפייה השנייה עם המילוי.

4. מכינים את המילוי: מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, מוסיפים את הביצים והקקאו בהדרגה, וממשיכים להקציף.

5. מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ושופכים אותה מעל השוקולד המריר. ממתינים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

6. מערבבים את תערובת השוקולד עם תערובת החמאה והסוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, שופכים את המילוי מעל הבצק, ואופים 35 עד 45 דקות. מצננים במקרר עד שהפאי קר לגמרי.

8. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, ובעזרת שק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים קצפת מעל הפאי. שומרים בקירור.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מיסיסיפי מאד פאי

אין תמונה
מממ... דונאטס

דונאטס

הסופגניות של האמריקנים מזוהות בעיקר עם שוטרים עצלים, אבל הן ללא ספק תענוג משמין שלא שמור רק לחנוכה. המתכון לדונאטס הממולאות גאנאש הזה הוא של דודי בריזילי מעוגתה.

 מרכיבים (ל-20 מנות):
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה
180 מ"ל חלב
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
150 גרם סוכר
7 גרם מלח
1 פקק תמצית וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה
שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד (כל סוג)
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.

2. מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק. מכניסים למקרר ללילה.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים גדולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול גדול. מניחים על נייר אפייה משומן לתפיחה של כשעה.

4. מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.

5. להכנת גנאש השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. שומרים את התערובת לילה במקרר.

6. למחרת, מחלקים את תערובת הגנאש לשתיים. חצי שומרים לציפוי וחצי מקציפים עם מעט שמנת מתוקה (לא הרבה זמן).

7. חותכים את הדונטס לחצי וממלאים בקציפת הגנאש.

8. מחממים קלות את הגנאש שנשאר, מצפים את הדונאטס ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דונאטס

פנקייק (צילום: AudiDelaCruz, Istock)
פנקייק. לא רק לארוחת בוקר | צילום: AudiDelaCruz, Istock

פנקייק דלעת

הפעם בגרסת כתומה עם דלעת, אחד הירקות הכי מזוהים עם המטבח האמריקני הסתווי. המתכון הוא של אורנה ואלה.

המרכיבים (ל-16-18 פנקייקים, 4-6 מנות):
לפנקייקים:
חצי קילוגרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 כוס ושני-שלישים (235 גרם) קמח תופח
חצי כפית אבקת אפייה
2 חלמונים מביצים מס' 2
2 כפות וחצי שמן תירס
חצי מכל רוויון (250 מיליליטר) או כמות דומה של שמנת חמוצה או יוגורט
חצי כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
מעט אגוז מוסקט
מעט קינמון
2 חלבונים מביצים מס' 2
חמאה לטיגון
סירופ מייפל אמיתי

לרוטב תפוזים ודבש (לא חובה):
1 כוס וחצי (360 גרם) מיץ תפוזים סחוט טרי
רבע כוס (100 גרם) דבש
רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. הפנקייקס: מבשלים או מאדים את הדלעת עד שהיא רכה לגמרי, מעבירים למסננת, מקררים וממתינים עד שהדלעת מפסיקה להגיר נוזלים. צריכה להתקבל כמות של 1 כוס ושלושה-רבעים (350 גרם) מחית דלעת.

2. שמים את הדלעת במכל מעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד החלבונים, ומעבדים לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך הבלילה.

3. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית, וממיסים בה חמאה בכמות שרק תשמן את המחבת. בעזרת כף יוצקים למחבת כשתי כפות מהבלילה לכל פנקייק, במרחק משולי המחבת, כך שאפשר יהיה להכניס למחבת מרית כדי להפוך את הפנקייקס (העיגולים נוצרים מעצמם). מטגנים עד שהפנקייקס משחימים קלות בתחתיותיהם, בועות נראות על פניהם, ושוליהם מתחילים להתייבש (כ-4 דקות. אם זה קורה מהר מדי מנמיכים את הלהבה). הופכים ומטגנים עוד כ-4 דקות. ממשיכים לטגן כך את כל הפנקייקס, ומגישים מיד עם רוטב התפוזים והדבש ו/או סירופ המייפל.
4. הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בסיר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהלהבה ומניחים בצד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פנקייק דלעת

אין תמונה
סינבון, סינמון רולז או אפילו סינרול. הכל אותו הדבר

סינבון

פלא משמרים, חמאה, קינמון וציפוי לבן מתקתק, שעשה לאחרונה עלייה לארץ. מתכון של אביבה פיבקו.

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים 

למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון 

לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.

2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).

3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.

4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).

6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.

7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.

8. מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.

9. מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מידי, מאחר והם עוד תופחים בזמן האפייה.

10. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 עד 25 דקות.

11. בעזרת מיקסר ידני או מטרפה, מערבבים את כל חומרי הציפוי.

12. מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.

וופל אמריקאי (צילום: Stockbyte, GettyImages IL)
וופל אמריקאי. תודה לאל על חטאים קטנים | צילום: Stockbyte, GettyImages IL

וופל אמריקני

הגרסה האמריקנית לוופל הבלגי היא פריכה מבחוץ, אך רכה ועסיסית מבפנים. המתכון הזה של עמיר אילן ממסעדת האדסון מיועד למי שיש מכשיר ייעודי בבית, או לחלופין מחבת וופל.

המרכיבים:
½ קובייה (25 גרם) שמרים לחים או שקית אחת של שמרים אינסטנט
½ 2 כוסות (624 גרם) חלב
90 גרם (כמעט חבילה) חמאה או שילוב עם שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כוסות (275 גרם) קמח רגיל
1 כף סוכר וניל
1 כפית מלח
2 ביצים
½ כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה:

1. מחממים במיקרו או בסיר קטן ½ כוס חלב, רק עד שיהיה פושר למגע.

2. בקערה גבוהה (זו של המיקסר תתאים) מערבבים את השמרים עם החלב הפושר ומשהים לחמש דקות או עד שמתחילים לצוץ בועות.

3. בינתיים, ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן.

4. מוסיפים לשמרים את יתרת החלב, החמאה, התמצית, הקמח, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר.

5. למחרת, טורפים את הביצים והסודה לתוך הבלילה.

6. מחממים מכשיר חשמלי להכנת וופל או מחבת מיוחדת למטרה זו, מברישים בכמות נדיבה של חמאה ויוצקים בלילה פנימה, עד שתמלא את התחתית לחלוטין.

7. מגבירים את החום והופכים את המחבת לצידה השני (במקרה של מכשיר חשמלי אין צורך להפוך). הוופל מוכנים כשהם חומים ופריכים. מגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: וופל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!


>> אורז פרסי של חיים כהן
>> מיתולוגיה בהתהוות: סנדוויץ' אומאמי