המרכיבים:

לנמסיס

170 גרם שוקולד מריר

100 גרם סוכר

50 גרם מים

2 גרם מלח

112 גרם חמאה

3 יחידות ביצים

 

נעמה שטייר (צילום: שחר רזניק)
צילום: שחר רזניק

למוס קרמל

25 גרם מיסו כהה

90 גרם סוכר

50 גרם גלוקוזה

600 גרם שמנת מתוקה

60 גרם חלמונים

4 גרם מלח

10 גרם אבקת ג'לטין

150 גרם שוקולד לבן

100 גרם גבינת שמנת

 

לקרמל מיסו

150 גרם סוכר

10 גרם גלוקוזה

25 גרם מים

4 גרם מלח

300 גרם שמנת מתוקה

4 גרם אבקת ג'לטין

20 גרם מיסו

 

לטוויל שומשום שחור

125 גרם סוכר

65 גרם חמאה

30 גרם אבקת שקדים

20 גרם שומשום שחור

15 גרם שומשום לבן

65 גרם חלב

35 גרם קמח

4 גרם אבקת אבץ

 

נעמה שטייר (צילום: שחר רזניק)
צילום: שחר רזניק

לקרמבל שומשום שחור

125 גרם סוכר

125 גרם חמאה

15 גרם שומשום שחור

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אבץ

2 גרם מלח

 

לקרמו שוקולד מיסו

125 גרם חלב

125 גרם שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

2 גרם מלח

10 גרם מיסו כהה

200 גרם שוקולד מריר

3 יח' חלמונים

20 גרם חמאה

 

לטוויל שוקולד ומלח ים אטלנטי

160 גרם שוקולד מריר

2 גרם מלח ים אטלנטי

 

נעמה שטייר (צילום: שחר רזניק)
צילום: שחר רזניק

אופן הכנה:

  1. נמסיס: ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מכינים סירופ סוכר מהסוכר והמים. מקציפים ביצים ו-100 גרם מהסוכר לקצף בהיר. יוצקים סירופ סוכר על השוקולד, מערבבים להמסה ומקלפים את קצף הביצים לתוך המסה. עוטפים את הרינגים בנייר אלומיניום, יוצקים 50 גרם מסה לכל אחד ואופים בתבנית עם מים ב-120 מעלות למשך 10-12 דקות.
  2. מוס קרמל: מכינים קרמל כהה מסוכר, גלוקוזה ו-25 גרם מים. מוסיפים בהדרגה 200 גרם שמנת מתוקה, מבשלים כדקה, עושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים ומחזירים לאש לדקה. מוסיפים ג'לטין למסה החמה ומסננים לתוך קערה עם שוקולד לבן, מוסיפים גבינת שמנת ואת המיסו פנימה, מערבבים ומצננים למשך כ-10 דקות. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים פנימה.
  3. קרמל מיסו: מכינים קרמל מסוכר, גלוקוזה ומים. מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים. מוסיפים את המיסו ולבסוף את הג'לטין, מצננים ויוצקים על הנמסיס.
  4. טוויל שומשום שחור: מערבבים את כל חומרי הגלם להכנת הטוויל, מורחים שכבה דקה בעזרת פלטה או קלף על נייר אפייה או משטח סיליקון ואופים כ-8 דקות.
  5. קרמבל שומשום שחור: מערבבים את כל חומרי הגלם, מפוררים למגש אפייה ואופים כ-20 דקות.
  6. קרמו שוקולד מיסו: עושים קרמל מהסוכר ומעט מים, מוסיפים שמנת מתוקה מיסו, מלח ואת החלב. מביאים לרתיחה ועושים השוואת טמפ' עם החלמונים. מחזירים לאש להסמכה ומסננים לתוך קערה עם השוקולד.
  7. טוויל שוקולד מריר ומלח ים אטלנטי: מטמפררים שוקולד ומורחים על גבי דף גיטרה.
  8. צילחות: מניחים פס נמסיס, מזלפים מעליו מוס קרמל מלוח ומניחים פס נמסיס נוסף. מעליו שמים קרמבל שומשום שחור וטוויל שומשום שחור. בצד מניחים קנל של קרמו שוקולד ומיסו.