פרעצל גרמני (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
פרעצל גרמני | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

פרעצל גרמני

חומרים (ל-12 פרעצלים):
480 מ״ל מים חמימים

20 גרם שמרים יבשים

120 גרם סוכר חום כהה

1 ק״ג קמח

10 גרם מלח

לציפוי הבייגלה:

1 ליטר מים רותחים

50 גרם סודה לשתייה

1 ביצה טרופה לציפוי

מלח גס או שומשום לקישוט

אופן הכנה: 

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את המים, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב.
  2. מניחים להם לכמה דקות לתסוס.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומתחילים להוסיף את הקמח על מהירות נמוכה. כשהבצק מתאחד מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ואחיד.
  4. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים ואם הוא רטוב מדי להוסיף מעט קמח.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כמה דקות ידנית.
  6. משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק.
  7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר.
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל 12 חלקים שווים.
  9. מכל חלק יוצרים גליל דק בקצוות ועבה במרכז.
  10. מהקצוות יוצרים את צורת הבייגלה.
  11. מניחים כל בייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים לא מכוסה ל-30 דקות.
  12. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  13. מערבבים את המים הרותחים עם הסודה לשתייה.
  14. טובלים כל פרצעל במים הרותחים -30 שניות, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים חזרה על נייר האפייה.
  15. מברישים כל פרצעל בביצה הטרופה ומקשטים במלח גס או שומשום.
  16. אופים כ-20 דקות עד שהפרצעל מזהיב היטב.
  17. מגישים חם.
חלת שומבייגל (צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית)
חלת שומבייגל | צילום: שרית גופן, בייגלה, הוצאה עצמית

חלת שומבייגל

חומרים (ל-2 חלות):
פרווה. 30-40 דקות עבודה, זמן הכנה כולל: 4 שעות כולל התפחה ואפייה

1 ק״ג קמח לבן

80 גרם (1/4 כוס + כף גדושה) סוכר לבן

45 מ״ל (3 כפות) שמן זית

1 ביצה גודל L

20 גרם (2 כפות שטוחות) שמרים יבשים

10 גרם (כפית גדושה) מלח

600 מ״ל (2.5 כוסות) מים

2 ראשי שום

4-6 גבעולים של עשבי תיבול כמו רוזמרין, זעתר

2-3 כפות שמן זית, להברשת השום ועשבי התיבול

לטבילת החלה:

1 ליטר (4 כוסות) מים חמימים

30 גרם (כף וחצי) דבש

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, שמן הזית, הביצה, השמרים והמים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה 1-2 דקות, עד שהמרכיבים מתאחדים לבצק.
  2. מוסיפים את המלח, מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולשים למשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מתכוננים לקליעה: מוסיפים את הדבש למים החמימים ומערבבים עד שהדבש נמס. שומרים בצד לצינון.
  5. חותכים כל ראש שום לחצי.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (בערך 900 גרם כל אחד), וכל חלק ל4 חלקים שווים עד כמה שניתן (225 גרם בערך).
  7. מגלגלים כל חלק לרצועה באורך 70 ס״מ וטובלים בקערת מי הדבש.
  8. משמנים את עשבי התיבול בעזרת מברשת.
  9. מתחילים לקלוע חלה מ-4 רצועות. לרצועה אחת או ל2 מצמידים עשבי תיבול וקולעים את החלה איתן.
  10. עושים שתי הפסקות במהלך הקליעה ומשלבים את חצאי השום בין הרצועות וממשיכים לקלוע כשהן עוטפות מסביב את השום.
  11. מניחים את החלה הקלועה על תבנית תנור עם נייר אפייה.
  12. מכינים באותו אופן חלה נוספת ומניחים ליד החלה שכבר קלעתם עם רווח גדול בין השתיים.
  13. מתפיחים ואופים: מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה, עד שהחלה תופחת מעט.
  14. מחממים תנור ל-220 מעלות (מצב טורבו).
  15. רגע לפני האפייה, מברישים מעט את השום בשמן זית ואת החלה במי הדבש.
  16. אופים 23-27 דקות עד שהחלה זהובות ואפויות לחלוטין מבפנים. נותנים להן להתקרר מעט לפני שמגישים. נשמר בקירור 5 ימים בכלי סגור.
ריבת בצל (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
ריבת בצל | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

ריבת בצל

חומרים: 

6 בצלים לבנים / סגולים, קלופים

3 כפות שמן קנולה

180 מ"ל (3/4 כוס) יין אדום (אפשר גם לבן)

50 גרם (2 כפות) סילאן

200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)

3 כפות חומץ בלסמי

אופן הכנה

  1. חוצים את הבצלים לאורך אז פורסים אתם דק. 
  2. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גדולה ומניחים בה את הבצלים הפרוסים, בלי שמן. 
  3. מניחים לבצלים להתאדות במשך כ 5 דקות תוך כדי ערבוב. 
  4. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצלים היטב, מעל להבה בינונית אגב ערבוב, 10-20 דקות או עד שהם מזהיבים. 
  5. מוסיפים את היין, הסילאן, הסוכר והחומץ הבלסמי ומביאים לרתיחה. 
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעה או עד שרוב הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם תוך כדי הבישול.
  7. מעבירים לצינצנת מעוקרת ושומרים במקרר חודש ויותר.
בייגלה - כריכת הספר (צילום: שרית גופן, יחסי ציבור)
בייגלה - כריכת הספר | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

המתכונים מתוך "בייגלה". מחיר מומלץ: 159 שקלים