מרק פו ויינטאמי (צילום: מתן כץ, אוכל טוב)
מרק פו ויינטאמי. מעכשיו אנחנו מכינים לבד | צילום: מתן כץ, אוכל טוב

מרק פו וייטנאמי

המרכיבים (4 מנות):
הבשר:
500 גרם פילה בקר פרוס דק
3 כפות רוטב הוי סטיר
1 כף שמן שומשום
3 כפות מירין

למרק:
4 ליטר מים
כף ג'ינג'ר פרוס
1 בצל בינוני, שלם
כרשה, חתוכה ליחידות באורך 3 ס"מ
2 מקלות קינמון
4 מקלות סלרי, חתוכים ליחידות באורך 3 ס"מ
כפית גרעיני פלפל לבן
9 מסמרי ציפורן
רבע כוס רוטב סויה
800 גרם עצם ברך בשר פרה
1 קילו גרון הודו, חתוך למקטעים של 5 ס"מ
כף וחצי סוכר
3 כפות מירין
רבע כוס רוטב דגים

לתוספות:
200 גרם אטריות אורז, שהושרו שעה במים פושרים
חופן עלי בזיליקום
כוס נבטים עבים
חצי בצל בינוני, פרוס
פלפל צ'ילי חריף, פרוס
לימון, חתוך ל-4-6 פרוסות
כף שום כתוש מטוגן
2 כפות בצל ירוק חתוך דק
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הבשר בקערה, ומניחים בצד למשך כשעה.

2. המרק: מרתיחים את המים בסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר, הבצל, הכרשה, מקלות הקינמון, הסלרי, גרעיני הפלפל, הציפורן, רוטב הסויה, העצם והגרון. מבשלים על אש בינונית במשך שעה. מסננים ושומרים את הנוזל בסיר. מוסיפים את הסוכר, המירין ורוטב הדגים.

3. מסדרים בקערה (לא מערבבים!) את הבזיליקום, הנבטים, הבצל, הצ'ילי החריף והלימון.

4. מבשלים את אטריות האורז בסיר דקה אחת על אש גבוהה, מסננים ומעבירים לקערת מרק להגשה.

5. מחזירים את סיר המרק לאש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הפילה, מערבבים ומבשלים יחד 3 דקות.

6. מוזגים את המרק לתוך קערת אטריות האורז ומקשטים בשום מטוגן, בצל ירוק וכוסברה.

7. מגישים את מרק הפו עם קערת הירקות הטריים.

>> בואו לפייסבוק שלנו. חם ונעים שם

מרק לקסה מלזי (צילום: מתן כץ, אוכל טוב)
מרק לקסה מלזי. עם חזה עוף ורוטב קארי צהוב | צילום: מתן כץ, אוכל טוב

מרק לקסה מלזי

המרכיבים (4 מנות):
500 גרם חזה עוף, פרוס
500 גרם אטריות אורז, שהושרו שעה במים פושרים
2.5 כוסות חלב קוקוס
1 כוס מים
3 כפות רוטב קארי צהוב
חצי כפית אבקת קארי
כף סוכר לבן
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סויה לבנה
פלפל צ'ילי חריף, חתוך לג'וליאנים
2 מלפפונים, חתוכים לג'וליאנים
כוס נבטים
חצי כוס בזיליקום, קצוץ גס
150 גרם קוביות טופו מטוגנות
2 כפות בצל מטוגן
לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

1. שמים את חלב הקוקוס והמים בסיר, מוסיפים את רוטב הקארי הצהוב, אבקת הקארי והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את העוף ומבשלים 4-6 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את רוטב הדגים ואת הסויה.

2. מבשלים את אטריות האורז במים רותחים למשך דקה. מסננים ומעבירים לקערת מרק להגשה.

3. מוזגים את המרק לתוך קערת ההגשה עם האטריות ומקשטים בפלפל צ'ילי, מלפפון, נבטים, בזיליקום, טופו, בצל מטוגן ולימון. מגישים מיד.

עוד באוכל טוב:

 

מרק ראמן (צילום: מתן כץ, אוכל טוב)
מרק ראמן. היי, גם את זה אנחנו מזמינים תמיד! | צילום: מתן כץ, אוכל טוב

מרק ראמן

המרכיבים (4 מנות):

לחזה האווז:
500 גרם חזה אווז פרוס
2 כפות הוי סטיר
2 כפות מירין
חצי כף שמן שומשום

למרק:
4 ליטר מים
קילו גרון תרנגול הודו
בצל בינוני, שלם
כרשה, חתוכה למקטעים באורך 3 ס"מ
גזר, חתוך למקטעים באורך 3 ס"מ
כף ג'ינג'ר
7 שיני שום שלמות
חצי כף סוכר
כפית גרעיני פלפל לבן
רבע כוס סויה יפנית
רבע כוס מירין
1 כף דשי

להגשה:
400 גרם אטריות ראמן
2 ליטר מים
כוס כרוב סיני, חתוך לרצועות של 2 ס"מ
2 כפות בצל ירוק חתוך דק
דף אצת ים (נורי), קרוע לחתיכות קטנות
כפית שומשום קלוי
4 ביצים קשות, מקולפות וחצויות

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את חומרי חזה האווז ומניחים לשעה.

2. מכינים את המרק: מבשלים את גרון ההודו, הבצל, הכרשה, הגזר, הג'ינג'ר, השום, הסוכר, גרעיני הפלפל והסויה במים כשעה על אש בינונית. מוסיפים את המירין והדשי. מסננים ומחזירים לסיר רק את נוזלי המרק.

3. מבשלים את אטריות הראמן במים רותחים 4-6 דקות על אש גבוהה. מסננים ומעבירים לקערת מרק להגשה.

4. מביאים שוב את המרק לרתיחה, ומוסיפים את חזה האווז. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הכרוב הסיני, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות נוספות. מוזגים לקערה עם האטריות.

6. מקשטים בבצל ירוק, אצה, שומשום וביצים קשות ומגישים.

מרק טום-סום (צילום: מתן כץ, אוכל טוב)
מרק טום סום. והפעם: שרימפס | צילום: מתן כץ, אוכל טוב

מרק טום סום

המרכיבים (4 מנות):
500 גרם טייגר שרימפס מקולפים
7 שיני שום, שלמות
5 בצלי שאלוט
3 יחידות גלנגל יבש, חתוכות לפרוסות
2 יחידות למון גראס, חתוכות למקטעים של 4 ס"מ
5 עלי כפיר ליים
חצי כוס עגבניות שרי
3 פלפל צ'ילי יבש בינוני
2.5 ליטר מים
כוס פטריות שמפיניון
כפית סוכר חום
רבע כוס תמרינדי
רבע כוס רוטב דגים
רבע כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות. צולים יחד את השום, הבצל, הגלנגל, הלמון גראס, הכפיר ליים, עגבניות השרי והצ'ילי היבש 8-9 דקות. מוציאים את הצ'ילי וממשיכים לצלות את שאר המרכיבים 4-5 דקות נוספות.

2. מביאים את המים לרתיחה בסיר, ומוסיפים את כל הירקות הצלויים. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את השרימפס והפטריות ומבשלים 5 דקות.

3. מוסיפים את הסוכר, התמרינדי ורוטב הדגים ומחממים 3 דקות נוספות. מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש.

4. מוציאים את הלמון גראס, הגלנגל והכפיר ליים מהמרק ומגישים.

מרק נאה-טון (צילום: מתן כץ, אוכל טוב)
מרק נאו טון. רגל אחורית של פרה עושה כאן את העבודה | צילום: מתן כץ, אוכל טוב

מרק נאה טון

מרכיבים (4 מנות):
4 ליטר מים
500 גרם בשר בקר רגל אחורית, חתוך לקוביות של ס"מ וחצי
חצי כוס סלרי חתוך למקטעים של 3 ס"מ
3 פרוסות גלנגל
2 מקלות קינמון
4 כוכבי אניס
ראש שום שלם
2 עלי דפנה
כפית גרעיני פלפל לבן
כפית סוכר לבן
רבע כוס סויה לבנה
כף סויה שחורה
צ'ילי חריף טרי
רבע כוס חומץ
כוס נבטים עבים
ראש חסה מסולסלת, קרוע גס
2 כפות בצל ירוק, חתוך דק
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מביאים את המים לרתיחה בסיר. מוסיפים את הבשר, הסלרי, הגלנגל, הקינמון, האניס, השום, עלי הדפנה והפלפל הלבן ומבשלים כשעה על אש בינונית.

2. מוסיפים את הסוכר, הסויה הלבנה והסויה השחורה.

3. טוחנים יחד את הצ'ילי והחומץ ושמים בקערה.

4. מוציאים מהסיר את הגלנגל, הסלרי, הקינמון, האניס, השום ועלי הדפנה (משאירים רק את הנוזל ואת הבשר).

5. שמים בקערת הגשה גדולה את הנבטים והחסה מסולסלת ומוזגים את המרק יחד עם הבשר.

6. מקשטים בבצל ירוק, כוסברה וחצי כפית של חומץ עם פלפל, ומגישים.

* המתכונים באדיבות השפית סאוולי אלדר, נשיאת ומייסדת "אוריינטל פוד" ליבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק ומרצה בתחום האסייתי בבית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.

 >> חדשות האוכל