בעולם מושלם היינו אוכלים רק אוכל טרי. לחמים שנאפו הבוקר, ירקות שנקטפו אתמול, תבשילים שבושלו ממש עכשיו, מהסיר והמחבת - לצלחת. עד כמה המציאות שלנו רחוקה מזה? עד כדי כך שאנחנו מוצאים את עצמינו, לא פעם ולא פעמיים, מול ירקות מדובללים, לחם יבש וקורנפלקס שעבר זמנו. מזדהים? אם כן - תשמחו לשמוע שיש לא מעט דרכים להציל את המזון הגבולי הזה: להעניק לו שוב לחות, גמישות וגם מראה טרי ורענן. עד שנסגל לעצמינו אורח חיים של חוואי בטוסקנה - אנחנו הולכים לאמץ את הטיפים הבאים.