פשטידת תרד (צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
פשטידת תרד וברוקולי על בצק שמן זית. בצק שוס | צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

פשטידת תרד וברוקולי על בצק שמן זית

המילה הדודתית פשטידה עושה עוול למאפה המשובח הזה. את המלית אפשר להחליף בכל מילוי אחר - אבל בצק הפאי הזה של אוקסנה הוא השוס. פריך, דקיק ונפלא. לאמץ ומייד!

החומרים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יוגורט
מלח ופלפל

למלית:
250 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
250 גרם כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
250 גרם עלי תרד טריים
1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה דק
מעט שמן זית
1 פלפל ירוק, פרוס דק
1 כוס גבינה צהובה, מגוררת
4 ביצים
1/2 1 כוסות חלב
1 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס פירורי לחם
3 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח ושמן הזית. מוסיפים את היוגורט ומתבלים במלח ובפלפל. הבצק דביק תחילה אבל אחרי לישה נוספת הוא מאוד נוח לעבודה. נוח להכין ביד, ואפשר גם במעבד מזון.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית הפאי, מחוררים עם מזלג ואופים כרבע שעה.

3. להכנת המלית: מכניסים את פרחי הברוקולי והכרובית לסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד ריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה.

4. יוצקים מים רותחים על עלי התרד, מסננים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת הירקות.

5. מאדים את פרוסות הכרשה במעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפלפל ומטגנים מספר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ושוטחים על הבצק.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את השקדים, פירורי הלחם, השום, המלח והפלפל ויוצקים על הירקות שבתבנית. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.

פשטילחם מופלאה (צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
פשטילחם מופלאה. מתכון שמתחיל בלחם ישן | צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

פשטילחם מופלאה

לפעמים, לחם טעים כל כך עד שגם אחרי שהתייבש, מתחשק לאכול אותו. הנה מתכון מטריף שמתחיל בלחם ישן, בחלה, בבריוש או אפילו בקרואסונים גדולים ששעתם חלפה. הטעם הסופי הוא ההפתעה הגדולה. כן, ישנם מקרים שבהם השלם גדול מסך חלקיו.

החומרים (ל-4 מנות):
1/2 לחם מתוק, או חלה, או 4-3 קרואסונים
3 כוסות תרד, מבושל וסחוט
4 ביצים
1 כוס חלב
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
250 גרם גבינה בולגרית צאן

להגשה:
גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:

1. פורסים את הלחם לפרוסות עבות (קרואסונים חותכים לאורך). מסדרים צפוף בתבנית חסינת אש, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.

2. מערבבים את התרד, הביצים, החלב והתבלינים ויוצקים מעל. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית. סוגרים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות שש שעות.

3. לפני ההגשה מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, ואופים 45 דקות עד להזהבה של הגבינה. כמה דקות לפני תום האפייה בוזקים מעט פרמזן.

נודלס עם פטריות (צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
נודלס עם פטריות. אל תיבהלו מכל המרכיבים | צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

נודלס עם פטריות

מנה קלילה, מקסימה וטעימה ללא טרחה מרובה. לילדים כדאי להכין בלי היין, הם לא תמיד אוהבים את טעמו החמצמץ. אפשר להחליף ב-4 כפות רוטב סויה, שילדים ישראלים מאוד אוהבים.

החומרים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן תירס
10 פטריות שיטאקי טריות, פרוסות
1 מגשית פטריות פורטבלו (250 גרם), פרוסות
1 שקית פטריות אנוקי, פרוסות (לא חובה)
1 צרור בצל ירוק, שטוף וקצוץ דק
קורט צ'ילי גרוס גס
500 גרם נודלס טריות או קפואות
1 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב הוי־סין (להשיג בחנויות האסיאתיות)
1/2 כוס יין אדום חצי יבש או מתוק
מלח

לבוטנים:
שמן לטיגון עמוק
100 גרם בוטנים קלופים
1/4 כפית צ'ילי גרוס גס
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. להכנת הפטריות: מחממים על אש גבוהה ככל האפשר 2 כפות שמן בווק ומטגנים את הפטריות עד להזהבה. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק ואחר כך את החלק הירוק ומקפיצים. מוסיפים צ'ילי גרוס ומקפיצים עוד דקה, עד שהפטריות רכות.

2. בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את הנודלס עד שהן צפות - 3-2 דקות.

3. להכנת הבוטנים: מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים את הבוטנים כחצי דקה, עד שהם משחימים מעט. מצננים במסננת. טוחנים את הצ'ילי במעבד מזון קטן, מוסיפים את הבוטנים והמלח וטוחנים בפולסים. מעבירים לצנצנת.

4. מוסיפים לווק שמן שומשום ורוטב הוי־סין, מערבבים ויוצקים את היין. מוסיפים את הנודלס, מרתיחים לשנייה ומסירים מהאש.

5. מעבירים את הנודלס לכלי הגשה, מפזרים בוטנים טחונים ומגישים.

צ'וקורו (צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
צ'וקורו - שבלול פילו עם גבינות | צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

צ'וקורו

שבלול פילו ענק במילוי גבינות, חצילים ופלפל אדום. אחרי שיש לנו חצילים ופלפלים קלויים וקלופים, ההכנה לא קשה כל כך, והתוצאה - פריכה, שחומה וטעימה. מתכון ראשון במעלה שמתאים לשבועות ולאירוח בכלל. אלי ואבי כהן, מ'בורקס לאון' ביפו, הכינו את המתכון הנפלא עם בצק פילו שהם רידדו ומתחו במקום.

החומרים:
למלית:
3-2 חצילים
6 פלפלים אדומים
1 ק"ג גבינה לבנה, מיובשת מעט בחיתול
300 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
1 ביצה, טרופה

לבצק:
1 ק"ג עלי פילו, 20 דפים
1/2 כוס שמן זית

לאפייה:
2 כפות קצח
2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים על אש גלויה עד שהקליפה משחירה מכל הכיוונים. מצננים מעט, קולפים ושמים למספר דקות במסננת, לניקוז חלק מהנוזלים.

2. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, וקולים את הפלפלים כ-25 דקות עד להשחמה. במהלך האפייה הופכים את הפלפלים. מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון, סוגרים בצורה רפויה. מצננים, קולפים ומרחיקים גבעולים וגרעינים. חותכים לרצועות.

3. מערבבים את כל חומרי המלית.

4. שוטחים עלה בצק על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים בשמן זית ומניחים מעל עלה נוסף. שוטחים לאורך הבצק מהמלית ומגלגלים לגלילה צרה. ממלאים כך כל שני דפים.

5. משמנים תבנית אפייה גדולה, כמו להכנת פיצה, ומניחים במרכז גליל ממולא. מגלגלים מסביבו את הגלילים הנוספים כמו שבלול. מורחים בשמן זית. מפזרים מעל את הקצח והשומשום.

6. מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכונים עם החברים

>> ההמבורגר הכי טעים שאפשר לקנות בסופר
>> והחמוצים הכי טעימים שאפשר להכין לבד