פרפה מנגו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פרפה מוס מנגו. זוכרים את הקינוח האלמותי עם הפריגת? אז זה השדרוג המטורף שלו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרפה מוס מנגו

המרכיבים:
2 מנגו בינוניים ובשלים, מקולפים ומרוסקים היטב במעבד מזון
1 שפופרת חלב מרוכז
2-4 כפות מיץ לימון טרי
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את מחית המנגו והחלב המשומר. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.

2. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם תערובת המנגו בתנועות קיפול.

3. מצמידים ניילון נצמד לתוך תבנית טרין או אינגליש קייק באורך 30 ס"מ (בסיס ודפנות). ממלאים במוס (אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון לקינוחים אישיים. במקרה כזה אין צורך בניילון).

4. מכסים בניילון ומקפיאים למשך מינימום 24 שעות.

5. מוציאים מהתבנית בעזרת הניילון הנצמד, הופכים ופורסים דק.

* ניתן להגיש גם ככדורי גלידה בגביע או בכוס.

פרפה חלבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פרפה מוס חלבה. אפשר להגיש גם כגלידה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרפה מוס חלבה

המרכיבים:
300 גרם חלבה מפוררת
2 כפות ארמנייק או ברנדי משובח
1 כף נס קפה גרוס דק
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם פקאן סיני

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החלבה, הברנדי והקפה.

2. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך מחית החלבה.

3. מצמידים ניילון נצמד לתוך תבנית טרין או אינגליש קייק באורך 30 ס"מ (בסיס ודפנות) ומפזרים את הפקאן הסיני (אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון לקינוחים אישיים. במקרה כזה אין צורך בניילון).

4. מעבירים לתבנית את המוס, מכסים בניילון ומקפיאים למשך 24 שעות.

5. מוציאים מהתבנית בעזרת הניילון הנצמד, הופכים ופורסים דק. מקשטים בשערות חלבה ומגישים.

* ניתן להגיש גם ככדורי גלידה בגביע או בכוס.

עוגת גלידה מוס שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת גלידה מוס שוקולד. תערובת אחת - חצי אפוי וחצי קפוא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גלידה מוס שוקולד

עוגה עם פטנט: מכינים תערובת אחת, מחלקים לשניים, מכינים מחצייה את הבסיס האפוי ומהחצי השני את המלית. מתחילים ומסיימים באותו היום.

המרכיבים:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות גדושות קקאו כהה
200 גרם חמאה
4 כפות מים או חלב
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
4 כפות פירורי ביסקוויטים
3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך קצוצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
מעט תמצית רום או תמצית שוקולד

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים קלות את בסיסה ודופנותיה של תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.

2. מניחים את השוקולד, הקקאו, החמאה והחלב בכלי המתאים למיקרוגל וממסים אותם בפולסים של 30-40 שניות. מערבבים אחרי כל פולס. כשהתערובת אחידה טורפים מעט ומניחים לה להתקרר.

3. מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מקפלים לתוכו את תערובת השוקולד עד שמתקבלת בלילה אחידה. מחלקים את הבלילה לשניים ושומרים חצי ממנה במקרר.

5. למחצית שנותרה מוסיפים את פירורי הביסקוויטים והאגוזים ומערבבים בתנועות קיפול רחבות. יוצקים לתבנית ואופים 20-25 דקות עד שהעוגה אפויה אך לא יבשה מדי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

6. להכנת המוס: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר ותמצית הרום או השוקולד לקצפת יציבה. מאחדים אותה עם תערובת השוקולד שנותרה במקרר בתנועות קיפול רחבות. יוצקים על פני הבסיס הקר ושומרים בפריזר, לפחות יום לפני ההגשה.

7. הגשה: מוציאים מהפריזר להפשרה קלה כ-15 דקות, ומגישים סמי-פרדו (חצי קפוא).

חטיפי קרם שניט וניל קפואים

המרכיבים (כ-70 יחידות):
1 חבילת בצק עלים חמאה, מופשר (600 גרם)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס אבקת סוכר

לקרם:
125 מ"ל חלב (חצי כוס)
1/2 מקל וניל
1 חלמון
1/4 כוס סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל

חטיפי קרם שניט קפואים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בואו לאמא, קרמשניטונים קטנים וחמודים! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. פותחים את בצק העלים ומניחים על נייר אפייה. מרדדים קלות.

2. מחוררים היטב את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת חורים. מפזרים סוכר עד כיסוי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך 10 דקות.

3. מוציאים את הבצק ומניחים עליו נייר אפייה ותבנית נוספת (כמו משקולת), כדי שלא יתנפח. אופים ב-190 מעלות עוד 10 דקות.

4. הופכים את הבצק האפוי בזהירות על נייר אפייה. מנפים את אבקת הסוכר על הבצק ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות, עד השחמה והיווצרות בצק מקורמל. מקררים לחלוטין.

5. מכינים את המילוי: מחממים בסיר את החלב והווניל עד לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה את החלמון והסוכר.

6. שופכים מעט מהחלב לתערובת החלמונים וטורפים להשוואת טמפרטורות. מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה (ניתן לבדוק על גבי כף עץ אם הקרם מספיק סמיך). מצננים וטורפים את גבינת המסקרפונה לתוך המסה.

7. מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה, ומקפלים לתערובת. המסה תהיה רכה, אך תתקשה במקרר (המילוי לא ניתן לזילוף אלא למזיגה בלבד).

8. בעזרת סכין מסור חותכים את בצק העלים לשני מלבנים של 30*40 ס"מ. מניחים בתוך תבנית עלה אחד, ומוזגים את כל כמות הקרם. מכסים בעלה הנוסף ולוחצים מעט. מעבירים למקפיא (העוגה תישמר שם עד שבוע).

9. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה הקפואה לקוביות של 4*4 ס"מ.

10. מפזרים על הקוביות אבקת סוכר, מניחים במנז'טים ומגישים חצי קפוא.

* כל המתכונים באדיבות מירי ארזי, שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ממחר דיאטה: מתכון לחזה עוף עם תבשיל עדשים בפחות מ-500 קלוריות
>> גלידת נוטלה דלת קלוריות - יש דבר כזה!

>> כל המתכונים לראש השנה