מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שוב: מועצת הצמחים מזהירה לא לקנות אבוקדו מזן גליל

כמדי שנה במעבר בין יולי לאוגוסט, גם השנה ישנם מגדלים שבוחרים לשווק אבוקדו בוסרי שאינו ראוי למאכל. אז מתי בטוח לקנות אבוקדו גליל? מאיזה אבוקדו אחר אפשר ליהנות בינתיים? ואיך בכלל נראה כל אחד מהסוגים?

mako אוכל
פורסם:
אבוקדו
צילום: Dream79, Sutterstock
הקישור הועתק

חלפה בדיוק שנה מאזקראה מועצת הצמחים להימנע מרכישת אבוקדו מזן גליל, משום שמדובר בפרי שנקטף טרם זמנו ולא יוכל להבשיל לעולם - והנה זה קורה שוב. התקופה שבין יולי לאוגוסט היא התקופה שבה עוברים מזן הריד לזן הגליל - וישנם מגדלים שמנצלים את הציפייה לזן החדש והאהוב ומתחילים לשווק אותו עוד בטרם הגיע להבשלה ראויה.

ארנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים בענף הפירות במועצת הצמחים, אומרת שלמרות הפנייה למגדלים וחידוד מועדי ההבשלה, ישנם מגדלים שמשווקים אבוקדו בוסר לשוק. "הפרי הזה לא הבשיל, לא יבשיל ויישאר בלתי אכיל", אומרת סנדל, "ולכן אנחנו ממליצים לצרכנים לא לקנות אבוקדו מסוג גליל שנקטף לפני 20 באוגוסט".

אם אתם לחוצים על אבוקדו, ולא משנה איזה, ישנם מקומות שמוכרים עדיין אבוקדו ריד המתאים למאכל. בשביל הגליל תצטרכו לחכות עד סוף אוגוסט, וכל מי שאומר לכם אחרת - פשוט לא אומר אמת.

זהו את הזן

אבוקדו ריד: צורתו עגולה ככדור וקליפתו קשה ועבה ומחוספסת קלות. הזן הזה נקטף מאמצע חודש מרץ ונמצא על המדפים עד חודש אוגוסט.

אבוקדו גליל: שפירותיו מאורכים וחלקים וקליפתם דקה, ירוקה ומבריקה.

אבוקדו טיג: דומה בצורתו לאגס עגלגל, וקליפתו דקה וירוקה.

אבוקדו אטינגר: זן אליפטי וצר עם קליפה ירוקה בהירה וחלקה. ניתן לקטוף אותו מאמצע חודש ספטמבר.

מקרא זני אבוקדו - מועצת הפירות
מקרא זני אבוקדו - מועצת הפירות|עיצוב: יחסי ציבור, מועצת הצמחים
אבוקדו זן גליל
והנה זן גליל|צילום: מוטי גדיש, מועצת הצמחים
מצאתם טעות לשון?