כמו כל אדם עם קצת שכל ישר ונסיון חיים בסיסי, אנחנו קודם כל חושדים בשלל מתכוני הטיק-טוק שכובשים את הרשת. רבים מהם אכן נבדקו והתגלו כלא עובדים או לפחות עובדים באופן חלקי למדי, אבל מדי פעם צץ אחד כזה שעובד. עובד באמת. ואז זה פלא קטן שגורם לנו להאמין בניסים או לפחות להיות קצת יותר אופטימיים לגבי האנושות והחיים בכלל. כזה הוא המתכון (אם אפשר בכלל לקרוא לשני דברים שמערבבים ומכניסים למיקרו 'מתכון') לעוגת אוראו במיקרוגל. 

מה עשינו? 

1. לקחנו ארבע עוגיות אוראו רגילות ושברנו אותן היטב בתוך ספל. כשאנחנו אומרים ששברנו היטב - אנחנו מתכוונים לזה, ריסקנו וכתשנו אותן לדרגת פירורים ממש. 

עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
ארבע עוגיות אוראו סיפקו מנה יפה של עוגה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

2. הוספנו מעט חלב. כיאה לז'אנר - הלכנו על 'לפי העין', אבל מדובר ב- 3-4 כפות. יש לציין שבשלב זה הדעות במטבח המערכת נחלקו, אבל מי שאוחז בקרטון החלב - קובע. היו שחשבו שמדובר ביותר מדי חלב, וזה אכן נראה כך: אחרי הוספת החלב התערובת היתה די נוזלית, וממש לא נראתה כמו משהו שהולך להתגבש למשהו. 

3. פסימיים הכנסנו את הספל למיקרוגל לדקה אחת. וזהו. זה קרה. בספל נחה עכשיו עוגת שוקולד יציבה, בעלת מרקם אחיד וכיפי שחוסלה מתוך הספל בשמחה על ידי שלושה אנשים שרק אחד מהם הוא ילד.

עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
זו התוצאה. אחרי דקה במיקרו. לאלוהי האוראו פתרונים | צילום: צילום ביתי, mako אוכל
עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
לא קינוח של מסעדה, אבל וואלה - יש פה עוגת שוקולד | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

נכון, לא מדובר בקינוח גורמה אבל בהחלט מדובר בעוגת שוקולד בחושה ופשוטה, שעם גלידה - תעשה את העבודה על בטוח, וגם ככה כמו שהיא - נאכלה עד תום. ילדים שכבר יכולים להפעיל את המיקרוגל בכוחות עצמם - יכולים להכין אותה לבד לגמרי, ולהעביר 5 דקות (כולל אכילה) מימי החופש הגדול הארוכים.