mako
פרסומת

יותר טעים, יותר קל, והכי מפתיע: פרנץ' טוסט משודרג עם מרכיב סודי

קצת הרמנו גבה כשנתקלנו במתכון הזה. יש לו ווייב מאוד אמריקאי, למרות שהגה אותו בכלל שף צרפתי. אבל אחרי שהגבה שלנו חזרה למקומה, הבנו שזו דווקא דרך מאוד מגניבה להכין פרנץ' טוסט, שגם מקצרת ממש את התהליך, גם משדרגת ממש את המנה וגם הופכת ליופי של חידון לשבת בבוקר. אז מה לדעתכם המרכיב הסודי פה?

ירדן וייס
mako
פורסם:
פרנץ' טוסט משודרג
פרנץ' טוסט. אינסוף אפשרויות|צילום: Guajillo studio, ShutterStock
הקישור הועתק

מה שטוב לשפים צרפתיים בוודאי ובוודאי טוב לילדי ישראל. פרנץ' טוסט קלאסי, הלא הוא מה שצרפתים עושים כשהם פולנים מדי בשביל לזרוק לחם פחות טרי, מבוסס על פרוסות לחם שטובלים בתערובת של חלב וביצים ומשליכים למחבת עמוסה בחמאה. הוא כבר שודרג אינספור פעמים. את הלחם הפשוט והקצת עבש מקומות רבים החליפו בבריוש טרי, רך ועתיר חמאה, אל שלל התוספות שהעמיסו עליו אין צורך להכביר מילים. אבל בבלילה המקורית איש לא נגע. עד שהגיע ז'ק פפין.

פפין הוא שף מפורסם שעבד במסעדות עילית, בישל לצד ג'וליה ציילד בטלוויזיה וזכה במלא פרסים, אבל כל מה שהוא היה צריך לעשות זה לשתף את העולם בהאק הכל כך פשוט שלו לפרנץ' טוסט: גלידה. כן כן, גלידת וניל פשוטה. אבל לא בתור טופינג ללחם המטוגן, אלא כתחליף של ממש לבלילה שטובלים בו את הלחם ומטגנים. בלי ביצים ובלי חלב.

הטכניקה הזו צצה לראשונהבסרטון פייסבוק מ-2022, מתוכנית בישול בערוץ PBS האמריקאי, שם מראה פפין איך הוא מכין "פרנץ' טוסט גלידה". הוא ממיס כמה כפות של גלידת וניל (עדיף וניל צרפתי, לטענתו) על צלחת שטוחה, טובל פרוסת לחם, ומטגן וטה דם! פפין אומר שההאק הזה יעבוד עם כל גלידה. "אני השתמשתי פה בגלידת וניל, אבל היופי הוא שאפשר להשתמש בכל גלידה שרוצים, שוקולד, תות, אבל זה יהיה טיפה שונה בתור פרנץ' טוסט", הוא אומר בסרטון.

כדי לזרז תהליכים, אפשר להכניס את הצלחת עם הגלידה למיקרו ל-15 שניות, ואז יהיה מאוד פשוט לטבול בה את הלחם. כדאי לתת ללחם לספוג טוב טוב את הגלידה מכל צד. פפין אוהב לשים פרוסות בננה על הטוסט שלו, וקצת מייפל מעל. אנחנו מעדות המייפל ואבקת הסוכר, אבל באמת שכל דבר יעבוד פה.

המתכון הזה התחיל לצוף באינסטגרם, שם כמה יוצרי תוכן לקחו אותו לאקסטרים, כמו למשל פה – כשמישהי החליטה שזה לגיטימי לטבול את כל הפרוסה בבאקט של גלידה. יוצרת אחרת הלכה על גלידת אובה, אותו שורש סגול שהיה מאוד טרנדי לפני שנתיים והוכנס לכל דבר בערך.

פרסומת

"זה גאוני! לא צריך לקשקש ביצים, פשוט טובלים ומטגנים", כתבה מגיבה אחת לפפין. והיא ללא ספק צודקת. כל מה שנותר זה לשמור כמה פרוסות חלה מארוחת שישי, ובשבת בבוקר להפתיע עם המרכיב הסודי.

אז מה צריך?בערך כוס גלידה וניל, 1-2 פרוסות לחם לבן או חלה, כף חמאה לטיגון. וזהו! מחממים את החמאה על המחבת, טובלים את הלחם בגלידה ומטגנים משני הצדדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא.

מצאתם טעות לשון?