1. מה צריך?

2 כוסות של קטניות מושרות ומבושלות, מסוננות היטב (אם תכינו מקופסת שימורים אנחנו מבטיחים לא להלשין)

ביצה אחת (טבעונים? השמיטו אותה והתפללו לטוב, בדרך כלל ההמבורגר מחזיק גם בלעדיה)

בצל קטן (לא חייבים, אבל ברור שכדאי)

תבלינים (פפריקה חריפה, מתוקה או מעושנת, כמון, כורכום, פלפל שחור או לבן - מה שאתם אוהבים. ומלח כמובן)

1-3 כפות טחינה גולמית (או כל חמאת אגוזים)

לא חובה: חצי כוס דגנים מבושלים (הכי כיף - אורז מלא)

חצי כוס פירורי לחם (אפשר להמיר בשיבולת שועל)

תוספות טעם, איזה שרוצים, אם רוצים (גזר, שום, עשבי תיבול, אגוזים וכיו"ב)

2. מה עושים?

- טוחנים במעבד מזון את הקטניות, הבצל והתבלינים עד לקבלת משחה במרקם גס.

- מוסיפים את הביצה והטחינה וטוחנים עוד כמה שניות. אם משתמשים בדגנים - מוסיפים אותם עכשיו. מעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת (עיסת אורז היא לא משהו שאנחנו אוהבים בקציצות שלנו).

המבורגר עדשים ופטריות עם טבעות בצל פריכות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פעמיים-שלוש, ותבינו בדיוק איך אתם אוהבים את ההמבורגר הצמחוני שלכם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

- מוסיפים את פירורי הלחם ועוד תוספות טעם, אם רוצים, ומעבדים קצרות.

- יוצרים קציצות (מהכמות הזאת ייצאו 4-5) ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

- כדי לוודא שהקציצות לא יתפרקו בטיגון - קורצים חתיכה קטנה ומטגנים אותה ראשונה. ככה גם תדעו אם צריך לתקן טעמים.

- מטגנים את הקציצות בכמות נדיבה של שמן זית משהו כמו 5 דקות, עד שתחתיתן משחימה יפה. הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני בערך אותו פרק זמן.

3. ומה עוד?

* רוצים לאפות במקום לטגן? לא נמנע מכם, רק אל תבכו לנו אחר כך שהקציצות יבשות, כי זה מה שקורה להן בתנור. רוצים בכל זאת? משמנים משני הצדדים ואופים חצי שעה ב-180 מעלות.

* ויודעים מה כיף? ההמבורגרים הצמחוניים האלה נשמרים מעולה במקפיא.