מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ההמבורגר הבשרי-הצמחוני הראשון יוצר בהולנד

מדען הולנדי הכריז השבוע כי הצליח לפתח בתנאי מעבדה המבורגר בשרי מתאי גזע של פרה, מבלי לפגוע בה. האם מתקרב הרגע בו יוכלו הצמחונים לאכול בשר ללא רגשי אשם?

פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
הטעם יהיה אותו הטעם

את ההמבורגר, שעלות הפיתוח שלו עומדת על לא פחות מ-320,000 דולר, ייצר המדען מתאי גזע של פרה – והוא מקווה מאוד שפריצת הדרך המדעית שלו תאפשר, בעתיד, לצמחונים ליהנות מבשר שייצורו לא יהיה כרוך בהרג של חיות.

טעמו של ההמבורגר, אמר פוסט לניו יורק טיימס, הוא "טוב למדי", והוא סבור שקשה יהיה להבדיל בינו לביןהמבורגר מבשר סטנדרטי. הטעימות הראשונות של המוצר החדש יערכו בנוכחות קהל ב-5 לאוגוסט בלונדון, ותוסבר בהן גם הפרקטיקה המדעית שתרמה ליצירה הקולינרית.

נשמע מלהיב? אם אתם כבר בדרך לסופר, חכו מעט. ייקח זמן עד שהפיתוח המהפכני יגיע לייצור המוני, למרות שמדובר בהמצאה חסכונית למדי – גידול בשר בצלחת פטרי יפחית את עלויות האנרגיה המוקדשת לייצור בשר בכ-40 אחוזים.