1. כל שנייה חשובה: תפעלו מהר

בגדול, ככל שתקדימו לזהות שהאוכל שלכם נשרף - כך ייטב. זה הרי רק הגיוני שמאכל שכבר הגיע לדרגה של פחם לא ישתקם כל כך בקלות, לעומת מאכלים שאמנם ניכרים בהם סימני האש, אבל הם עדיין לא גמורים לחלוטין. כלל חשוב שכדאי לדעת הוא שככל שמעורב פחות עשן בסיפור - כך הסיכוי להציל את המנה גדול יותר. לכן מרקים, למשל, הם הקלים ביותר להצלה, ואילו במקרה של מאכלים אפויים ומטוגנים האתגר יותר גדול. 

מרק גולאש, זופה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שכחתם את הגולאש על האש? בלי פניקה! | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

2. עזרה ראשונה: צננו את הסיר בכיור

הגעתם לסיר השרוף? יופי, עכשיו תכבו את האש, הורידו את הסיר מהכיריים ולכו למלא מים קרים בכיור (שימו פקק, כן?). יש מים? הכניסו פנימה את הסיר, כך שהמים יצננו את דפנותיו (ולא חלילה ייכנסו פנימה). אנחנו רוצים לעצור את החימום של התבשיל המסכן שבפנים.

אין תמונה
מה קשור פומפייה לאוכל שרוף? קשור!

3. לא הכל שרוף: הפרידו את החלקים הטובים

גם אם נתתם חתיכת חריכה מהגיהינום לתחתית של הסיר, עדיין לא הכל אבוד - בטוח נשארו בו חלקים שלא התפחמו, ואותם עוד אפשר להציל. דבר ראשון הפרידו את החלקים הטובים (כל השאר - לפח) והעבירו אותם לסיר נקי. רק דיר באלאק - אל תגרדו את תחתית הסיר השרוף, כי אז אתם מביאים אתכם את הטעם המפוחם. פשוט קחו סיר נקי והעבירו אליו את כל מה שלא דבוק לתחתית (זה נכון במקרה של מרק, אבל גם של אורז ותבשילים). עכשיו תטעמו ותעריכו עד כמה מצב גרוע.


_OBJ

4. טשטוש עקבות: הסוו את הטעם השרוף

אנחנו יודעים. אפילו בחלקים הטובים דבק טעם מעושן שלא בניתם עליו לתבשיל שלכם. אז יש לכם שתי אפשרויות: 1. לקבל את הטעם המעושן באהבה, ולהתייחס אליו כאל ילד רצוי, או 2. לנסות לטשטש אותו החוצה. איך עושים את זה? אם מדובר בתבשיל או במרק - הוסיפו לו מעט סוכר, אם בבשר - נסו להוסיף רסק עגבניות, רוטב וורצ'סטרשייר או תבלינים. 

_OBJ

5. חישוב מסלול מחדש: שנו את המנה

נתח שרוף של צלי יכול בקלות להפוך למנת פסטה מקסימה: חתכו החוצה את החלקים המפוחמים, פרקו את הבשר לסיבים, בשלו אותו עם כמה עגבניות ותבלינים והוסיפו לפסטה מבושלת. לחלופין, אתם תמיד יכולים להקפיץ את נתחי הבשר המוצלים במחבת עם רוטב סויה וירקות. 

6. הצל את המאפה: ומה אם שרפנו מאפינס?

שכחתם את המאפינס או כל מאפה אחר בתנור, ועכשיו הם מתהדרים בשוליים שחורים ומבאסים? אין בעיה. מכירים את שיטת הגירוד בסכין שאנחנו מפעילים על צנימים סוררים? במקרה של עוגות (ובעיקר עוגות אישיות) הדרך הנוחה ביותר לעשות את אותה פעולת גירוד היא בעזרת פומפייה.