1. כבישה של ירקות אחרים
נהניתם מהמלפפונים? מדוע שלא תשחזרו את ההנאה עם עוד ירקות? זרקו לצנצנת חתיכות של גזר, פלפל, כרובית או מה שזה לא יהיה שאתם רוצים לכבוש, כסו אותם במי המלפפונים ותחזרו בעוד כמה ימים (אגב, אם אתם מחמיצים שום והוא הופך לכחול בצנצנת, זאת הסיבה).

2. הרגעת בטן רגוזה
ידוע שחומציות עוזרת לבחילות ושאר מרעין בישין שהקיבה דואגת לספק לנו מדי פעם בפעם. ומה חמוץ? יפה. תופס גם לנשים בהריון.

3. השבחת מרינדות
משרים בשר במרינדה? הוסיפה לתוכה קצת ממיץ המלפפונים החמוצים, ותגלו שהוא מסייע לבשר להתרכך. ומה עם הטעם? במקרה הזה המיץ דווקא עושה לו טוב.

מלפפונים חמוצים (צילום: Peter Albrektsen, Shutterstock)
הנוזל הזה יעשה לבשר שלכם פלאים | צילום: Peter Albrektsen, Shutterstock

4. הקלה בכאבי גרון
מלח וחומץ הם כוח המחץ כשזה נוגע לגרון מודלק (אפשר לגרגר, לא חייבים לשתות ממש). זה לא יעבוד במקום אנטיביוטיקה, אבל בהחלט יכול לעזור לשרוד את השעות הקשות עד שהיא מתחילה לעבוד.

5. עזרה (מסוימת) בירידה במשקל
אנחנו חלילה וחס לא ממליצים לכם ליפול לאיזו דיאטת חמוצים הזויה, אבל אנחנו כן אומרים שהמיץ הזה יכול לזרז את המטאבוליזם, ושיש בו ממש מעט קלוריות. רק שימו לב לא להגזים, כי מלח לא ממש מסייע בירידה במשקל, ויש ממנו בשפע.

6. סיוע באימון גופני
אנשים נשבעים בסגולה המשונה הזאת, אז מי אנחנו שנמרה את פיהם. מי המלפפונים עוזרים למניעת התייבשות (לכן מומלץ לשתות מהם לפני אימון), וגם להחזרת נתרן ואשלגן לגוף אחרי ההזעה הממושכת (לכן מומלץ לשתות מהם אחריו). 

7. מניעת התכווצות שרירים
מעניין לעניין באותו עניין - מי ההחמצה של המלפפונים מסייעים להפחית משמעותית את התכווצויות השרירים, כפי שהספורטאים המקצוענים כבר יודעים. בשבילכם זה מיץ מלפפונים, בשביל השרירים שלכם זו תערובת של נתרן, אשלגן, מגנזיום וסידן כלוריד.

8. מלא נוגדי חמצון
איזה ג'וקר זה נוגדי חמצון, נכון? נגד הכל הם טובים! בגדול הקטע של נוגדי חמצון הוא שהם מגינים על מערכת החיסון שלנו, שזה רווח טהור - ומי המלפפונים החמוצים עשירים בכאלה.

9. עזרה נגד כוויות
שוב נגעתם בתבנית הלוהטת כשהוצאתם אותה מהתנור? לא נמאס לכם מזה? על כל פנים, מרחו קצת ממי המלפפונים החמוצים על הכווייה, זה עשוי להרגיע. כנ"ל אגב במקרים של צריבת מדוזה (כן, במקום פיפי).

(מקור)