מרק כתום עם קציצות עוף (צילום: אסף רונן)
מרק כתומים עם קציצות הודו. כמה בריאות יש במנה הזאת, חבל לכם על הזמן (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מרק כתומים עם קציצות הודו

המצרכים:
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
3 גזרים חתוכים גס
250 גרם דלעת חתוכה גס
2 כפות של שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
מלח ופלפל שחור
מעט שמן לטיגון

לקציצות:
1 בצל מגורד
300 גרם פרגיות או הודו אדום טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כף שמיר קצוץ או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ לשקיפות, מוסיפים את הירקות ומכסים במים עד גובה הירקות. מתבלים.

2. מביאים לרתיחה וברגע שהירקות רכים טוחנים בעזרת מקל ריסוק.

3. מכינים את תערובת הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים למרק.

4. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מרק עגבניות, בשר וגריסים

המצרכים:
1 בצל קצוץ דק
250 גרם רצועות שייטל או צלי כתף מספר 5, חתוך לקוביות (לשים לב שזמן הבישול שונה)
3 שיני שום קצוצות
500 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
100 גרם גריסי פנינה
מעט שמן לטיגון

מרק עגבניות, בשר וגריסים (צילום: אסף רונן)
מרק עגבניות עם בשר וגריסים. משביע כמו ארוחת שלוש מנות (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שיהיה צרוב מעט.

2. מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את העגבניות המרוסקות.

3. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומוסיפים כוס וחצי מים.

4. מביאים לרתיחה ומורידים את האש למינימום.

5. לשייטל - מוסיפים את הגריסים ומבשלים 30-40 דקות (עד שהגריסים רכים). לצלי כתף - מבשלים כשעתיים, מוסיפים את הגריסים ומבשלים חצי שעה נוספת.

מרק עדשים חומות, עוף וירקות

המצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שוקי עוף
3-4 שיני שום קצוצות
3 גזרים פרוסים לעיגולים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
250 גרם עדשים חומות
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את העוף ומשזפים אותו כ-5 דקות מכל צד.

2. מוסיפים את הירקות, העדשים והתבלינים ומכסים במים עד גובה הירקות.

3. מבשלים כשעה.

מרק עדשים חומות וירוקות (צילום: אסף רונן)
עדשים, עוף ושלל ירקות. ארוחה נהדרת בקערה (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מרק תירס וקציצות דג

המצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
800 גרם תירס קפוא
כוס חלב קוקוס
כפית קארי אדום, או כפית כורכום וחצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור
2 כפות כוסברה קצוצה
מעט שמן לטיגון

לקציצות:
חצי בצל מגורד
350 גרם מרלוזה קצוץ דק (במיקסר)
2 כפות פירורי לחם
כף כוסברה קצוצה
מלח

מרק תירס וקציצות דג (צילום: אסף רונן)
מרק תירס וקציצות דג. אחד קצת יותר אסייתי (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את גרגירי התירס.

2. מוסיפים את חלב הקוקוס ומכסים במים עד גובה הירק.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

4. מורידים את האש למינימום ומכינים את הקציצות.

5. מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר.

6. מבשלים 35-40 דקות.

7. אפשר להוסיף אטריות שעועית כ-5 דקות לפני סיום הבישול.

צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> והנה מרק בצל שהוא באמת ליגה אחרת
>> אוהבים לתת? הנה 10 רעיונות למתנות מהמטבח

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים