מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מרקים שהם ארוחה שלמה

בימים כאלה הדבר שהכי משמח את הלב הוא לדעת שיש במקרר סיר גדול של מרק, שמבטיח ערב חמים ומשביע. הנה 4 הצעות למרקים שחוץ מהם באמת לא צריך שום דבר

פורסם:
הקישור הועתק
מרק כתום עם קציצות עוף
מרק כתומים עם קציצות הודו. כמה בריאות יש במנה הזאת, חבל לכם על הזמן (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

מרק כתומים עם קציצות הודו

המצרכים:
1 בצל קצוץ
1בטטהגדולה חתוכה לקוביות גדולות
3 גזרים חתוכים גס
250 גרם דלעת חתוכה גס
2 כפות שלשמירקצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
מלח ופלפל שחור
מעט שמן לטיגון

לקציצות:
1 בצל מגורד
300 גרם פרגיות או הודו אדום טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כף שמיר קצוץ או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ לשקיפות, מוסיפים את הירקות ומכסים במים עד גובה הירקות. מתבלים.

2. מביאים לרתיחה וברגע שהירקות רכים טוחנים בעזרת מקל ריסוק.

3. מכינים את תערובת הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים למרק.

4. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מרק עגבניות, בשר וגריסים

המצרכים:
1 בצל קצוץ דק
250 גרם רצועותשייטלאו צליכתףמספר 5, חתוך לקוביות (לשים לב שזמן הבישול שונה)
3 שיני שום קצוצות
500 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
100 גרם גריסי פנינה
מעט שמן לטיגון

מרק עגבניות, בשר וגריסים
מרק עגבניות עם בשר וגריסים. משביע כמו ארוחת שלוש מנות (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שיהיה צרוב מעט.

2. מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את העגבניות המרוסקות.

3. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומוסיפים כוס וחצי מים.

4. מביאים לרתיחה ומורידים את האש למינימום.

5. לשייטל - מוסיפים את הגריסיםומבשלים 30-40 דקות (עד שהגריסים רכים). לצלי כתף - מבשלים כשעתיים, מוסיפים את הגריסים ומבשלים חצי שעה נוספת.

מרק עדשים חומות, עוף וירקות

המצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שוקיעוף
3-4 שיני שום קצוצות
3 גזרים פרוסים לעיגולים
2תפוחי אדמהחתוכים לקוביות
250 גרםעדשיםחומות
1עלה דפנה
מלח ופלפל שחור

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את העוף ומשזפים אותו כ-5 דקות מכל צד.

2. מוסיפים את הירקות, העדשים והתבלינים ומכסים במים עד גובה הירקות.

3. מבשלים כשעה.

מרק עדשים חומות וירוקות
עדשים, עוף ושלל ירקות. ארוחה נהדרת בקערה (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

מרק תירס וקציצות דג

המצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
800 גרם תירס קפוא
כוס חלב קוקוס
כפית קארי אדום, או כפיתכורכוםוחצי כפיתכמון
מלח ופלפל שחור
2 כפותכוסברהקצוצה
מעט שמן לטיגון

לקציצות:
חצי בצל מגורד
350 גרם מרלוזה קצוץ דק (במיקסר)
2 כפות פירורי לחם
כף כוסברה קצוצה
מלח

מרק תירס וקציצות דג
מרק תירס וקציצות דג. אחד קצת יותר אסייתי (סטיילינג וכלים: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את גרגירי התירס.

2. מוסיפים את חלב הקוקוס ומכסים במים עד גובה הירק.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

4. מורידים את האש למינימום ומכינים את הקציצות.

5. מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר.

6. מבשלים 35-40 דקות.

7. אפשר להוסיף אטריות שעועית כ-5 דקות לפני סיום הבישול.

צילומים:אסף רונן- צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

מצאתם טעות לשון?