סלט אטריות אורז עם שרימפס ורוטב תאילנדי
סלט אטריות אורז עם שרימפס ורוטב תאילנדי | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

סלט אטריות אורז עם שרימפס ורוטב תאילנדי

המרכיבים (2-3 מנות):
100 גרם אטריות אורז דקות
מעט שמן שומשום
200 גרם אפונה סינית
1 פלפל אדום גדול
1 פלפל צהוב או כתום גדול
2 גבעולי בצל ירוק
200 גרם שרימפס קטנים, מקולפים ומבושלים
1 חופן עלי כוסברה
1 כף זרעי שומשום שחור או לבן, קלויים

לרוטב:
1 בצל שאלוט, מקולף וקצוץ דק
2 שיני שום, מקולפות וכתושות
1 פלפל אדום חריף קטן, בלי זרעים וקצוץ דק
2-3 כפות מיץ ליים או יותר, לפי הטעם
2 כפות רוטב דגים
1 כף רוטב סויה בהיר
1/2 2 כפות סוכר דקלים, או סוכר חום רך
2 כפות שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:
1. ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את אטריות האורז בקערה גדולה עמידה לחום. כשהמים רותחים, יוצקים אותם על האטריות ומוודאים שכל האטריות שקועות בהם לחלוטין. מכסים את הקערה בניילון נצמד במשך 5 דקות או עד שהאטריות רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומערבבים מיד עם שמן השומשום כדי למנוע מהאטריות להידבק זו לזו.

2. בזמן שהאטריות מושרות במים, חולטים את האפונה הסינית בסיר עם מים רותחים במשך כ-2 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך אך עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים את האפונה מהמים ומעבירים אותה מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב וחותכים את התרמילים באלכסון ל-2-3 פיסות.

3. חוצים את 2 סוגים הפלפלים ומוציאים את הליבה והזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ודקות.

4. קוטמים את קצות הבצל הירוק וחותכים אותו דק ובאלכסון.

5. מכינים את הרוטב: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

6. מניחים בקערה גדולה את השרימפס, הבצל הירוק, האפונה הסינית והפלפלים. מוסיפים את האטריות המסוננות, עלי הכוסברה וזרעי השומשום. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים כך שכל המרכיבים יצופו ברוטב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

*אם רוצים לארוז את הסלט, יש לתת לאטריות האורז להצטנן לחלוטין לפני שמערבבים אותן עם שאר החומרים.

גורדון רמזי עם פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגו
פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגון, ואחד גורדון רמזי שמסדר את הצלחת | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגון

בשר אדום הוא מקור מצוין לחלבון ולברזל

 המרכיבים (ל-6 מנות):
1.2 ק"ג פילה בקר איכותי (בנתח אחד, חתוך מהקצה העבה של הפילה)
מלח ים, פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 צרור עלי ארוגולה

לרוטב העגבניות והטרגון:
500 גרם (בערך 6) עגבניות תמר בשלות
5 כפות קטשופ (רצוי ביתי)
2 כפות רוטב ווסטרשייר
1 כף חרדל דיז'ון
כמה טיפות רוטב טבסקו
מיץ מ-1 לימון
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית כתית טהור
2 בצלי שאלוט, מקולפים וקצוצים דק
מלח ים, פלפל שחור
1 חופן גדול של טרגון, קצוץ
1 חופן גדול של פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: חוצים את העגבניות ומוציאים את הזרעים. חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר חומרים הרוטב, חוץ מהתבלינים היבשים ומעשבי התיבול, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד ההגשה או במשך 20 דקות לפחות.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו תבנית. מנקים את נתח הבשר משומן ומגידים בצדו החיצוני, ומתבלים מכל הצדדים במלח ובפלפל.

3. מחממים מחבת נון-סטיק עם שמן הזית. כשהמחבת חמה מאוד, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1.5-2 דקות מכל צד עד שהוא משחים בצורה אחידה.

4. מוציאים מהתנור את תבנית הצלייה ומשמנים אותה קלות. מניחים בתוכה את הבשר ומכניסים לתנור. צולים במשך כ-25 דקות לדרגת עשייה מדיום-רייר. הנתח מוכן כשהוא מעט קפיצי למגע. מעבירים את הבשר לצלחת חמימה. נותנים לו לנוח במשך 10 דקות.

5. פורסים את נתח הבשר לפרוסות עבות ומסדרים אותן על צלחת הגשה. עורמים במרכז את עלי הארוגולה.

6. מוסיפים לרוטב את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ויוצקים אותו על הבשר.

מרק בצל בסגנון פרסי
מרק בצל בסגנון פרסי. עשיר בנוגדי חמצון | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

מרק בצל בסגנון פרסי

הבצל עשיר בפלבנואידים (נוגדי חמצון חזקים המצויים בצמחים) העוזרים לשמור על גוף בריא.

המרכיבים (ל-4 מנות):
3 כפות שמן זית
5 בצלים גדולים, מקולפים ופרוסים דק
מלח ים, פלפל שחור
1/2 כפית כורכום טחון
1/2 כפית זרעי חילבה
1/2 כפית נענע מיובשת
2 כפות קמח לבן
700 מ"ל (1/2 3 כוסות) ציר עוף, או ציר ירקות
1 מקל קינמון
מיץ מ-1 לימון
1 כפית סוכר
1 חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם תחתית כבדה, על אש בינונית. מוסיפים 2 כפות משמן הזית, את הבצלים ומעט מלח ופלפל. מכסים ונותנים לבצלים להגיר נוזלים במשך 12-15 דקות, עד שהם רכים. מערבבים מדי פעם.

2. כשהבצלים רכים, מסירים את מכסה הסיר ומגבירים מעט את הלהבה.

3. מוסיפים לסיר את התבלינים, הנענע ושארית שמן הזית.

4. מערבבים פנימה לסיר את הקמח, מבשלים במשך 3-4 דקות ומערבבים תכופות.

5. מוסיפים לסיר בהדרגה את הציר תוך כדי ערבוב מהיר, כדי למנוע היווצרות גושים.

6. מוסיפים לסיר את מקל הקינמון, מכסים חלקים ומבשלים ברתיחה עדינה 30-40 דקות.

7. מערבבים פנימה לסיר את מיץ הלימון והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוציאים את מקל הקינמון. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה למעלה.

עוגת תפוחים מתובלת
עוגת תפוחים מתובלת. מלאה בסיבים בריאים | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

עוגת תפוחים מתובלת

עוגה דחוסה, לחה וטעימה במיוחד, עם הרבה סיבים בריאים.

 המרכיבים (ל-8 מנות):
1 ק"ג (כ-5-6) תפוחים ירוקים (דוגמת גרני סמית)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן דק
30 גרם חמאה, ומעט חמאה לשימון התבנית
2 תפוחים אדומים (דוגמת יונתן)
מיץ מ-1 לימון
225 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח מלא
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח ים דק
175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר חום רך
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר טרי
1/2 כפית ציפורן טחון
1 ביצה גדולה, טרופה קלות
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית בהיר
2 כפות ריבת משמשים לזיגוג
1-2 כפות מים חמים

אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים הירוקים, מוציאים את הליבה ופורסים דק.

2. מעבירים את פרוסות התפוחים לסיר רחב עם הסוכר וחמאה, מבשלים על להבה גבוהה במשך 10-15 דקות עד שהתפוחים הופכים לרסק וכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין. אמורה להתקבל כמות של 475 גרם רסק.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ.

4. מקלפים את התפוחים אדומים, מוציאים את הליבה ופורסים דק באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מניחים בקערה ויוצקים מעלל את רוב מיץ הלימון ומעט מים. מניחים בצד.

5. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח,הסוכר החום והתבלינים.

6. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתערובת את הביצה, שמן הזית ורסק התפוחים. מקפלים את המרכיבים הרטובים לתוך המרכיבים היבשים, רק עד קבלת תערובת אחידה(יש להימנע מערבוב יתר).

7. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומשטחים בעדינות את החלק העליון במרית. אופים במשך 30 דקות עד שהעוגה מעט נוקשה למגע במרכז.

8. מוציאים מיד את העוגה מהתנור ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים האדומים בצורת ספירלה. משאירים שוליים נקיים.

9. מברישים את פרוסות התפוחים בשארית מיץ הלימון ומחזירים לתנור לעוד 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

10. מניחים לעוגה להצטנן מעט לפני שמשחררים אותה מהתבנית. מחממים את ריבת המשמשים עם המים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מברישים את החלק העליון של העוגה כדי להקנות לה זיגוג מבריק. מגישים את העוגה כשהיא חמימה.

אוהבים את המתכונים של גורדון רמזי? תנו להם לייק

>> כל מה שתמיד רציתם לדעת על פטריות, וגם מתכונים טעימים
>> הצטרפו לעמוד של 'אוכל טוב' בפייסבוק, וקבלו עדכונים על בסיס יומיומי