לימונים כבושים
לימונים כבושים. מקפיצים הכל למעלה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

לימונים כבושים: מתכון בסיסי

המרכיבים:
1/2 קילו לימונים, פרוסים
300 גרם מלח גס
כפית פפריקה מעושנת
3 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
4 שיני שום
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד בקערה את כל המרכיבים היבשים.

2. מסדרים שכבת לימונים בצנצנת ועליה מניחים שכבה דקה של התערובת.

3. חוזרים על הפעולה עד לגמר הלימונים.

4. יוצקים את מיץ הלימון והשמן לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא, מכסים את החלל הנותר בצנצנת בבד ואוטמים עם מכסה.

5. מניחים את הצנצנת במקום קריר ויבש לחודש-חודשיים.

* תהליך הכבישה ארוך מאחר שקליפת הלימון מרה וקשה. הכבישה הארוכה מוציאה את המרירות ומרככת את הקליפה. איך יודעים שהלימונים מוכנים? טועמים. חשוב מאד: אין לגעת או לטעום עם הידיים, אלא חובה להשתמש במזלג נקי ולא אורך החיים של הלימונים יתקצר משמעותית.

>> ויש עוד הרבה מזה בפייסבוק שלנו

בורי ברוטב עגבניות חריף ולימון כבוש
בורי ברוטב עגבניות חריף ולימון כבוש. מנה מעולה לארוחה חלבית | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

בורי ברוטב עגבניות חריף ולימון כבוש

המרכיבים (ל-4 מנות):
4 נתחי פילה בורי, במשקל 200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/2 צ'ילי אדום, קצוץ
3 כוסות של עגבניות שרי, חצויות
מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף לימון כבוש, טחון
1 כוס מים
2 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה מחממים את השמן מטגנים את הבצל ,שום ,צ'ילי, פפריקה וכמון. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, ומקפיצים יחד.

2. מוסיפים מחצית כמות הפטרוזיליה, את הלימון הכבוש וכוס מים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

3. במחבת לוהטת נפרדת מחממים שמן. מתבלים את נתחי הדג במלח גס ומניחים אותו במחבת כשהעור מופנה כלפי מטה. מטגנים 4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 3 דקות.

4. מכינים את המנה: מניחים עגבניות על צלחת ומעלים את הדג המטוגת. מפזרים מעל יוגורט ומגישים. 

ריזוטו אפונה, במיה ולימון כבוש
ריזוטו אפונה, במיה ולימון כבוש. תנו לנו בבמיה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

ריזוטו אפונה, במיה ולימון כבוש

המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות אורז לריזוטו (לא שטוף)
6 כוסות ציר ירקות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1/4 כוס יין לבן
חצי כוס אפונה טרייה (או קפואה ומופשרת)
2 כפות לימונים כבושים, טחונים
50 גרם חמאה
מלח
פלפל
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
1/2 כוס במיה
3 כפות מיץ לימון
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד שקיפות.

2. מוסיפים את 2 כוסות האורז ומערבבים עד שכל האורז חמים. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את היין. ממשיכים לערבב, ותוך כדי מוסיפים את ציר הירקות - בכל פעם 2 כוסות. אחרי שהציר נספג בריזוטו מוסיפים את האפונה והלימון הכבוש, ומערבבים.

3. מוסיפים את החמאה, המלח, הפלפל והפרמזן, ומערבבים.

4. במחבת נפרדת מחממים שמן עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מוסיפים את הבמיה, מקפיצים 3 דקות מוסיפים מיץ לימון ומוסיפים לריזוטו.

עוד באוכל טוב:

תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז
תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז. 4 שעות על האש ששוות את זה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז

המרכיבים (ל-6 מנות):
800 גרם בשר גולש חתוך לקוביות
3 בצלים שלמים
2 ראשי שום שלמים, מפורקים לשיניים מקולפות
3 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים של 2 ס"מ
1/4 כפית כורכום
1 כפית כמון
מלח
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה
1/4 צרור שמיר קצוץ
צרור טרגון קצוץ
3 כפות לימון כבוש, טחון
4 כפות שמן זית

לאורז:
2 כוסות אורז יסמין, שטוף
3 וחצי כוסות מים
מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. לבישול האורז: מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו עד שהוא חמים. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. 

2. הכנת התבשיל: בסיר גדול מחממים את השמן, מכניסים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים בצל, שום, גזר, כורכום ,כמון ומעט מלח ומטגנים הכל. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של ס"מ מעל גובה הבשר.

4. מוסיפים בהדרגה את עשבי התיבול והלימון הכבוש, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד 4 שעות על אש נמוכה.

5. מגישים את האורז והבשר ביחד. 

פסטה ברוטב לימון כבוש
פסטה ברוטב לימון כבוש. כן, גם בפסטה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

פסטה ברוטב לימון כבוש

המרכיבים (ל-3 מנות):
400 גרם פסטה, מבושלת לדרגת אל דנטה

לרוטב:
100 גרם חמאה
4 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס שמנת, 42% שומן
1 כוס מים
1 כף סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות לימון כבוש, קצוץ
1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
1 כף אורגנו קצוץ
2 כפות בזיליקום קצוץ
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה ממיסים חצי מכמות החמאה, מוסיפים את השום, השמנת, המים, הסוכר, מיץ הלימון והלימון הכבוש, ומבשלים יחד. מצמצמים את כמות הנוזלים לחצי, מוסיפים את יתרת החמאה, אורגנו, בזיליקום, הפרמזן מלח ופלפל, ומערבבים.

2. מעבירים את הפסטה המוכנה לרוטב ומערבבים קלות עד שהפסטה מכוסה ברוטב. מגישים מיד. 

המתכונים באדיבות מסעדת וילהלמינה - מטבח ים תיכוני עדכני.

>> כל הטיפים לפנקייק מוצלחים