1. מה מחליפים במה? כשאפשר, מומלץ להחליף את מוצרי החלב שבמתכון במוצרים טבעיים, ולא בתחליפים צמחיים. במקום חלב, למשל, כדאי להשתמש בחלב קוקוס (באותה הכמות), וכך גם במקום שמנת מתוקה (לא מוקצפת); בעוגות בשילוב פירות אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים (באותה הכמות); למתקדמים: במקום שמנת צמחית מוקצפת רצוי להשתמש בקציפת חלבונים וסוכר (לא באותה הכמות, זה תלוי במתכון).

>> בכלל, חלב קוקוס יכול לעשות פלאים בקינוחים לא חלביים

עוגת אפרסקים הפוכה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת אפרסקים. בעוגות פירות אין שום בעיה להחליף את החלב במיץ תפוזים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

2. יחס חמאה-שמן. במתכונים שבהם אפשר להחליף את החמאה בשמן (שימו לב, זה לא כולם!) משקל השמן צריך להיות 85 אחוז ממשקל החמאה (100 גרם חמאה=85 גרם שמן).

3. בצקים פריכים. אם אתם מתכוונים להחליף חמאה במרגרינה בבצק, העדיפו מתכון שבו היחס בין השומן לקמח הוא לטובת הקמח, על מנת שהטעם לא יבלוט. כמו כן, כדאי להוסיף לבצק מטשטשי טעם כמו גרידת תפוז, גרידת לימון, גרגרי וניל וכד'. בלי להעליב - חמאה זה פשוט יותר טעים.

עוגת לימון גרידת לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
גרידת לימון. עושה פלאים בבצק פרווה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4. מוס ועוגות מוס. הימנעו מהכנת מוסים בטעמים כמו חלבה, פיסטוק, קרמל וקפה. תמיד העדיפו טעמי שוקולד או פירות חמוצים - בטעמים האלה פחות מרגישים את הטעם הצמחי של הפרווה. כמו כן, מומלץ לשלב במוס מרכיב מעניין כגון פניני שוקולד, שקדים או אגוזים קלויים, שיעשירו את המוס ויטשטשו את טעם הפרווה.

>> את המתכון הזה אתם מכירים? מוס שוקולד פרווה לגמרי

5. טמפרטורה. הגישו את המוס או העוגה קרים מאוד. טעם הפרווה פחות מורגש בעוגות קרות.

6. חומרי גלם איכותיים. בעוגות פרווה חשוב במיוחד להשתמש בחומרים איכותיים, כמו מקלות וניל (ולא תמצית מהסופר), ליקרים טובים, שוקולד מריר 60 אחוז, מחית נוגט (פרלינה) וכו'.

7. עוגת שכבות. כשמורחים קרם על ובתוך העוגה רצוי למרוח שכבות דקות, כך שהבצק יהיה יותר דומיננטי. זאת משום שהאפייה שהבצק עובר מטשטשת את טעם הפרווה, בעוד שבקרם הוא בולט הרבה יותר.

>> 4 קינוחים פרווה לראש השנה
>> למתכוני פרווה נוספים
>> והנה עוגת שמרים פרווה של אביבה
>> כל המתכונים לראש השנה