ערכות אירוח המגיעות עד לפתח הבית הפכו בשנים האחרונות לסיפור הצלחה, ובארצות הברית כבר מדובר בשוק שמגלגל מיליארדים. בימים אלה חברת תנובה מצטרפת למגמה העולמית ומשיקה מוצר חדש בשם Eaty, המציע ערכות אירוח להכנה ביתית. בשלב הראשון מציעה תנובה ללקוחותיה חמש ערכות המותאמות לצרכים מגוונים של אירוח, ממאפים מתוקים או מלוחים, דרך בראנץ' ועד קינוחים טבעוניים. כל ערכה מתאימה להכנה של מנות שאמורות להיות פשוטות לתפעול, והיא מכילה את המתכונים הרלוונטיים בצירוף כל המצרכים הדרושים להכנה (למעט מוצרי בסיס כמו ביצים, מלח, פלפל, שמן וכדומה).

כדי לבדוק בעצמנו עד כמה המוצר החדש ידידותי למשתמש, החלטנו לנסות את ערכת הבראנץ'. את החבילה הזמנו למשרד בתל אביב (הערים המשתתפות בפיילוט הן תל אביב, רמת גן, גבעתיים, קריית אונו, פתח תקווה וכמה ערים נוספות), והיא הגיעה באמצעות שליח והייתה גדולה וכבדה באופן די מפתיע. הודות לקרחונים שדאגו לשים בפנים, הערכה על שלל מוצריה הקפואים והקרים שרדה את הנסיעה בטמפרטורה הנכונה, למרות הפקקים של איילון.

ערכת אירוח תנובה (יח''צ: יח"צ תנובה)
יש גם ערכה להכנת קינוחים | יח''צ: יח"צ תנובה

לפי המידע באתר ההזמנות, ערכת "הבראנץ' הצבעוני" שהזמנו מיועדת לעד 6 סועדים ומכילה את המרכיבים להכנת המנות הבאות: קרפצ'יו סלק עם פרמזן, ממרח גרמוטלה ופטה עזים; פריטטה של ארטישוק ירושלמי ובולגרית; פוקצ'ה; גבינות רוקפור ופרומעז וממרח טפנד זיתים. לכבוד המאורע הזמנו לארוחה זוג חברים נוסף, כך שנכחו בארוחה בסך הכל ארבעה סועדים.

לצד המוצרים, בערכה המתינו לנו מתכונים מצולמים, מה שאכן הפך את שלב ההכנה לקל ופשוט כמובטח. עניין קטן היה שלא לקחנו בחשבון את זמן ההפשרה של חלק מהמוצרים (סלק וארטישוק ירושלמי), מה שעיכב מעט את התהליך. חוסר דיוק נוסף, שהפעם לא היה תלוי בנו, התגלה בעת הכנת הפריטטה; במתכון נדרשנו לאפות אותה בתנור 3-4 דקות, אך בפועל בשלב זה היא עדיין הייתה חיה לחלוטין ונדרשה אפייה של כ-20 דקות כדי להגיע למצב שבו הייתה שחומה מלמעלה ועדיין רכה וטעימה מבפנים.

ערכת אירוח תנובה (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
אנחנו אפינו 20 דקות. פריטטה ארטישוק ירושלמי | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

כל המנות בארוחה היו מוצלחות מאוד, הטעמים עבדו יחד מצוין והצבעים היו פוטוגניים והתאימו לכותרת "בראנץ' צבעוני". עם זאת, הכמויות אומנם הספיקו לארבעתנו כדי להגיע לרמת שובע בסיסית, אבל לו היינו צריכים לחלוק את הארוחה עם 2 סועדים נוספים סביר להניח שהיינו מסיימים אותה בהזמנת משלוח מהמסעדה הקרובה (אנחנו מודים שעדיין קפצנו לחזק בג'חנון). נגדיל ונאמר שאם אתם מתכוונים להכין את הבראנץ' הזה בשעת צהריים מתקדמת מבלי שהכנסתם שום דבר לפה קודם, כדאי שתשמרו אותו לסיטואציה זוגית או שתוסיפו לו מנות שאינן נכללות בערכה.

ערכת אירוח תנובה (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
פשוט וטעים. קרפצ'יו סלק וגבינות | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

לסיכום נגיד שבהחלט מדובר בחוויה טובה ומהנה שחוסכת הרבה זמן ואף מציעה שילובים שלא היינו חושבים עליהם בעצמנו. אנחנו יכולים לגמרי להבין את הפוטנציאל של המיזם בקרב אנשים שרוצים לארח באווירה ביתית, מבלי לשבור את הראש בלבטים והתרוצצויות בין סופרמרקטים. עם זאת, קחו בחשבון שלא מדובר בהצעה אטרקטיבית מבחינת מחיר, שכן תוכלו לרכוש את כל מוצרי הערכה במחיר נמוך יותר במרכול הקרוב לביתכם (מחיר ערכת הבראנץ' הוא 159 שקלים); בנוסף, בשביל לארח 6 אנשים, כמובטח בערכה, סביר להניח שתמצאו את עצמכם מוסיפים עוד מנות. בקיצור, אנחנו לגמרי יכולים להבין למה זה מצליח כל כך מעבר לים, אבל כדאי שבתנובה יזכרו שהדרך אל ליבם של הישראלים עוברת בבטן, ורצוי שהיא לא תקרקר בסיום הארוחה.