עם פרוץ הגשם הראשון כולנו כאיש אחד עוברים למצב מרק. מחטטים במתכונים, מתלבטים בין מרק עוף למרק ירקות למרק עדשים לכל אחד מזיליון הסוגים האחרים ומעמידים סיר על האש. אז לא, אין לנו התנגדות למצב המרק הזה, האוטומטי, גם אנחנו נתונים בו חלק גדול מהחורף, אבל חשבנו שאולי מוטב להזכיר - בראש ובראשונה לעצמנו, אבל גם לכולם - שחורף הוא לא סיבה להפסיק לאכול סלט.

תאמרו - מה פתאום סלט? למי מתחשק להוציא ירקות מהמקרר ולקצוץ אותם, כשאפשר לשבת עם כוס של שוקו מהביל מול טלוויזיה? אז נכון, יותר טוב שוקו חם מעגבנייה צוננת, אבל סלט יכול להיות הרבה מעבר להר הירקות הקצוצים שאתם ישר מדמיינים. למעשה, יש כמה וכמה סלטים שהחורף יפה להם במיוחד, אם זה כי הם "כבדים" יותר, כי יש בהם מרכיבים מבושלים או כי הם נאכלים חמים. מה למשל? או.