mako
פרסומת

מה עושה הפלאפל הישראלי בריאליטי אמריקני?

החלום הישראלי והאמריקני במשאית אחת - תומר מרודי, ישראלי הגר בלוס אנג'לס, משתתף בריאליטי אוכל אמריקני בו הוא צריך לשכנע את הישראלים לאכול כמה שיותר פלאפל וחומוס. "זה אוכל אקזוטי, הם לא זוכים לאכול פפריקה וכמון כל יום", הוא מספר

יעל קישון
mako אוכל
פורסם:
פלאפל
פלאפל|צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

אפשר להגיד מבלי למצמץ שריאליטי אוכל זו סוגה פופולרית בטירוף, במיוחד בארצות הברית. עכשיו יש לנו גם ייצוג תוצרת כחול לבן בתכנית שכזו -The Great Food Truck Raceהמשודרת, זאת העונה החמישית, בערוץ האוכל האמריקני. המתמודדים הישראלים הם תומר מרודי (31), הילה מרודי (29) וארקדי קלוגר (29) אשר נוסעים ברחבי ארה"ב עם משאית אוכל ומנסים לקלוע לטעמם הקולינרי של האמריקנים בעזרת המאכל הלאומי – פלאפל, וגם מאכלים ישראלים אחרים כמו חומוס, קבבים וסלטים.

ארקדי, תומר והילה
ארקדי, תומר והילה|צילום: צילום ביתי

מסע חוצה ארה"ב במשאית אוכל

האמריקנים, שידועים כאלופי הריאליטי, אינם מסתפקים בלמצוא את השף הבא: במסגרת התוכנית 8 משאיות אוכל יוצאות למסע של שמונה שבועות ברחבי אמריקה, שבמהלכו המשתתפים צריכים למכור את המנות שהם מכינים במשאית לכמה שיותר אנשים. "המטרה היא להרוויח כסף כדי שלא תודח", מספר מרודי, ישראלי לשעבר המתגורר זה 11 שנים בלוס אנג'לס. "בנוסף, יש משימות בישול שונות בהתאם למדינה שמגיעים אליה". בינתיים, הקבוצה הישראלית נחשבת למתמודדת חזקה בתחרות.

משאית האוכל
משאית האוכל הישראלית: פלאפל, חומוס וקבב|צילום: צילום ביתי

"האמריקנים אוהבים את האוכל האקזוטי, הם לא אוכלים פפריקה וכמון כל יום"

"בכל פרק אנחנו מגיעים למקום אחר וצריכים לשכנע את המקומיים לבוא לאכול מהאוכל שלנו. בדרך כלל האמריקנים רוצים להתנסות ולטעום מהפלאפל, החומוס והטחינה - בשבילם זה אוכל אקזוטי, הם לא זוכים לאכול פפריקה וכמון כל יום", הוא אומר. מלבד האתגר למשוך את האמריקנים לטעום מהאוכל לפעמים ישנה בעיה בהשגת חומרי הגלם לבישולים: "אנחנו יכולים להגיע לעיר קטנה שבה אין את כל חומרי הגלם לפלאפל וצריכים לעשות טוויסט כלשהו. לכן הרבה פעמים אנחנו משתמשים בעדשים כתומות במקום חומוס להכנת כדורי הפלאפל", הוא מוסיף.

למרות הייחוד של האוכל הישראלי, מרודי מודה שהמתמודדים האחרים נותנים פייט רציני, "יש משאית של בייקון בלבד ומשאית של חבורה מטקסס שמכינים רק בשר", הוא אומר ומדגיש כי עדיין יש יתרון למשאית ישראלית, "אנחנו חוצפנים יותר, פחות מתביישים ונעשה הכול כדי למשוך אנשים לאכול".

פרסומת

תכנית כזאת יכולה להיות משודרת גם בארץ?
"הקונספט של התכנית מגניב אבל בארץ אין תרבות של משאיות אוכל ואני לא בטוח שזה יעבוד. בארה"ב זה הולך, יש משאיות ענקיות עם מטבח מושקע וכולם מתלהבים וקונים מהאוכל שלך".

אם תהיתם, הפרס הגדול לקבוצה שתזכה הוא לקבל את משאית האוכל עצמה ופרס כספי בסך 50 אלף דולר. "בהתחלה הגעתי בגלל הכסף אבל עכשיו אני ממש אוהב את המשאית וחושב שזה יכול להיות עסק לא רע", מרודי מסכם.

פלאפל בטטה
פלאפל, הגרסה הכתומה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מתכון לפלאפל מנצח

2 כוסות עדשים כתומות
בטטה (או 2 גזרים)
זוקיני (או קישוא)
בצל
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
צרור פטרוזילה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
כמה עלי בזיליקום
ביצה
3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. משרים את העדשים בקערת מים למשך חצי שעה.

2. מבשלים את העדשים במים למשך 15 דקות, או עד שהן מתרככות. מסננים את המים.

3. מגררים את הבטטה, הזוקיני והבצל ומוסיפים את הירקות לעדשים.

4. מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול הביצה, פירורי הלחם והשום, ומערבבים.

5. יוצרים קציצות קטנות בגודל כדורי פלאפל ומטגנים בשמן עמוק. אפשר לחלופין להניח את הקציצות על תבנית משומנת ולאפות אותן בתנור על חום בינוני. הופכים את הקציצות אחרי 10 דקות ומוציאים מהתנור כשהן משחימות.

מצאתם טעות לשון?