מרק עדשים

המרכיבים (6 מנות):
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)
3 גזרים, מגורדים
כוס וחצי עדשים ירוקות, לאחר השריה במים
2 ליטר מים
מלח
פלפל שחור
כורכום
מעט כמון
חופן כוסברה קצוצה
חופן עלי מנגולד קצוצים (החלק הירוק בלבד)
מיץ לימון
יוגורט יווני

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן זית את הבצל.

2. מוסיפים שום, גזר וסלרי וממשיכים לאדות.

3. מוסיפים עדשים, מים ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

4. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ועלי המנגולד.

5. הגשה: מעבירים מהמרק לקערה, מוסיפים כף מיץ לימון ויוגורט יווני, ומגישים.

מרק עדשים של אגתה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק העדשים של אגתה. כל כף מלכה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק עגבניות

המרכיבים (4 מנות):
קילו עגבניות שרי
6 עגבניות מגי
6 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות לשישיות
3 בצלים סגולים, חתוכים גס
1 שומר, חתוך לשישיות
פלפל ירוק חריף, קצוץ
3 ענפי תימין
ענף רוזמרין
3 עלי מרווה
10 שיני שום
שלושת רבעי כוס שמן זית
מעט סוכר

למרק:
ליטר מיץ עגבניות
2 כפות חומץ שרי
מלח
פלפל שחור
כף גדושה פסטו
אורז או גריסים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (כ-230 מעלות).

2. מערבבים את כל הירקות ועשבי התיבול עם שמן הזית ומפזרים בתבנית התנור. מפזרים עליהם מעט סוכר וצולים חצי שעה. מדי 10 דקות הופכים את הירקות בזהירות, כדי שלא יישרפו.

3. מעבירים את תכולת התבנית לסיר, מוציאים את הענפים של עשבי התיבול ומרסקים בבלנדר מוט.

4. מוסיפים את מיץ העגבניות, החומץ, התבלינים והפסטו, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.

* אם רוצים להוסיף אורז או גריסים, יש לבשל אותם חצי בישול בנפרד ורק אז להוסיפם למרק.

מרק עגבניות של אגתה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק עגבניות. נפלנו לרגליו, וכשראינו מאיזה עגבניות מכינים אותו הבנו למה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מרק פטריות

המרכיבים (4 מנות):
25 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית
1 כרישה, פרוסה
1 בצל, חתוך לקוביות
1 גזר, מגורד
7 שיני שום
250 גרם פטריות פורטובלו
חצי קילו פטריות שמפיניון
חצי חבילה פטריות פורצ'יני מיובשות
ליטר ציר ירקות
רבע כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
רבע כוס גריסי פנינה
חצי פלפל שאטה קצוץ
רבע כוס פרמזנו רג'אנו
רבע קופסה שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

מרק פטריות של אגתה - עם כף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מרק פטריות. רואים את העושר המשוגע? | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר ומטגנים את הכרישה והבצל עד שהם שקופים ורכים.

2. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן. חותכים 3 משיני השום לאורך, מוסיפים לסיר ומערבבים כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפורטובלו וחצי מכמות השמפיניון לטיגון של כ-5 דקות.

4. משרים את פטריות הפורצ'יני המיובשות 10 דקות בקערית עם מים רותחים.

5. מוסיפים את מי ההשריה לסיר, ואת הפורצ'יני חותכים לרצועות ומוסיפים גם כן. מבשלים הכל יחד 5 דקות נוספות.

6. מוסיפים את ציר הירקות, הכורכום, המלח והפלפל השחור וכותשים פנימה עוד 2 שיני שום.

7. מרסקים רבע מהתערובת בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.

8. מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים 20 דקות.

9. לקראת סוף הבישול כותשים את 2 שיני השום הנותרות ואת הפטריות הנותרות קוצצים. מטגנים את השום ופלפל השאטה במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את יתרת הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.

10. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, מוסיפים גם את הפרמזנו רג'אנו והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

מרק פטריות של אגתה - מלמעלה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אחת אחרונה, כי יש לנו קשיי פרידה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המתכונים באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. טלפון: 03-5757901. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-21:30, ו' 9:00-16:00, שבת 10:00-16:00