השבוע בעולם: 3 מתכונים מגרים במיוחד
מי שעוקב אחרי בלוגים מהעולם מכיר את הבעיה - הכל נראה מדהים, אבל להתחיל להמיר מידות ולפענח את עולם המונחים שלהם? אז החלטנו לעשות את זה בשבילכם. הנה המתכונים שאהבנו במיוחד השבוע, מוגשים לכם בעברית


פאי תפוחים אישי (12 מנות):
לבצק:
2.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
כפית מלח
230 גרם (כוס) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס ועוד 2 כפיות מים קרים
לפאי:
2 כוסות קוביות תפוחים, בלי הקליפה
2 כפיות מיץ לימון
3/4 כפית קינמון
1/4 כוס סוכר
ביצה טרופה, מהולה בכף מים
סוכר דמררה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מתחילים בציפוי: מעבדים במעבד מזון בפולסים קצרים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את המים ומעבדים עד להיווצרות בצק, לא יותר מאשר 30 שניות. מוציאים את הבצק ומניחים על משטח נקי. יוצרים ממנו כדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעתיים.
3. כאשר הבצק קר מספיק, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מערבבים בקערה את קוביות התפוחים עם מיץ לימון, קינמון וסוכר.
5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 6 מ"מ.
6. קורצים עיגולים באמצעות כוס או חותכן. מרדדים יחד את שאריות הבצק לעלה חדש, קורצים עיגולים נוספים וממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
7. מניחים כף מתערובת התפוחים במרכז עיגול בצק (ללא הנוזלים). מברישים את השוליים במעט ביצה טרופה, מכסים עם עיגול בצק שני ומהדקים באמצעות חלקו האחורי של מזלג. יוצרים חורים קטנים בכיפת הבצק, כדי לאפשר לאדים לצאת. ממשיכים כך עם כל יתרת הבצק.
8. מברישים קלות את כיפות הפאי בביצה טרופה וזורים בנדיבות סוכר דמררה. אופים 20-18 דקות, עד שהפאי זהוב מעט והמילוי מתחיל לבעבע דרך הבצק. מוציאים בתנור, מקררים כ-10 דקות ומגישים.
*שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

לחמניות ממולאות בגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) (20 מנות):
לבצק:
2 כפות שמרים יבשים
כוס מים חמימים (לא רותחים)
2 כפות סוכר
2 כפיות אבקת שום
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות קמח
2 כפיות מלח
למילוי והציפוי:
2 כדורי מוצרלה טרייה, קרועים לחתיכות בגודל כ-2 ס"מ
50 גרם תערובת של מוצרלה ופרמזן, מגוררות
2 כפות חמאה, מומסות ומעורבבת עם קומץ אבקת שום
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מיקסר את השמרים והמים ונותנים לתערובת לנוח בצד 5 דקות.
2. מוסיפים פנימה סוכר, אבקת שום, חמאה מומסת ושמן. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. אפשר ללוש גם בידיים.
3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה ויוצקים עליו ככף שמן. מגלגלים את הבצק בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לתפוח, כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. מניחים פיסת מוצרלה במרכז כל חתיכת בצק, מושכים את הקצוות של הבצק מעליה וסוגרים לכדור. מסדרים את הכדורים בתבנית, כשהקצוות המחוברים פונים מטה. מפזרים מעל כל כדור מתערובת הגבינות המגוררות.
5. אופים 11-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות והגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מבעבעת.
6. מוציאים מהתנור, מברישים בחמאה מומסת ומגישים חם.
עוד באוכל טוב:

שקדים מצופים וניל-קינמון (8 מנות):
2 חלבונים
4 כפיות תמצית וניל
4 כוסות שקדים לא קלויים
1/2 כוס סוכר לבן
1/3 כוס דחוסה סוכר חום
כפית מלח
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים לקצף עדין ויציב. מוסיפים פנימה את התמצית הווניל וממשיכים להקציף.
3. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות עד שכולם מצופים.
4. מערבבים יחד את שני סוגי הסוכר, המלח והקינמון ומוסיפים לתערובת השקדים. מערבבים בעדינות.
5. משמנים תבנית אפייה ומפזרים עליה את השקדים בשכבה אחידה. אופים 30-25 דקות או עד שהשקדים פריכים. במהלך האפייה מוציאים פעם אחת מהתנור, מערבבים בעדינות וממשיכים לאפות.
6. מקררים ושומרים בכלי סגור.