הגענו ליום האחרון של האתגר. תראו אתכם - אתם רשמית אנשים בריאים וחזקים יותר ממה שהייתם לפני עשרה ימים. מקווים שהיה לכם קל וטעים, ושהבנתם שאפשר לאכול בריא מבלי להתפשר על הנאה מהאוכל. אז יאללה, לכו תתפנקו עם איזו חביתית. כל הכבוד!

עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק. תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא.

בוקר: יוגורט עם פירות

אתגר האוכל הבריא יוגורט
זו לא פרידה, אפרסמון. נמשיך להיות חברים | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב


סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים ובטטה. קלאסיקה בריאותית | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

צהריים: סלט עדשים שחורות ובטטה (מתכון: שי ברנדס)

כמות למנה 1:

שאריות הבטטה מאתמול, חתוכה לקוביות
עדשים שחורות שנשמרו מהיום ה-7

לרוטב:
כף חומץ בלסמי
כפית סילאן או דבש
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור

לסלט:
עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
כוס עלי ארוגולה
8 חצאים של פקאן טבעי
1/4 בצל סגול, פרוס דק
גבעול סלרי, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. מוציאים מהמקרר את העדשים והבטטה.
2. מערבבים את העדשים עם הרוטב. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ומערבבים בעדינות עם קוביות הבטטה.

ביניים: אגס עם כפית חמאת שקדים

אתגר האוכל הבריא אגס
רק הכרנו, כבר נפרדים? | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב


חביתיות קינואה
חביתיות או להיות. קינואה וירוקים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

ערב: חביתיות קינואה וירוקים וסלט ירקות (מתכון: שרית נובק)

כמות לשתי מנות:

כוס קינואה מבושלת
חופן פטרוזיליה
חופן נענע
60 גרם גבינה בולגרית
2 ביצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. קוצצים עשבי תיבול, מפוררים את הגבינה ומערבבים יחד את כל החומרים.

2. מניחים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה קלות. יוצרים חביתיות מהתערובת, מסדרים במחבת ומטגנים על אש נמוכה כ-10 דקות. הופכים ומטגנים עד להשחמה.

לילה: שתי קלמנטינות

אתגר האוכל הבריא קלמנטינות
אחרון ודי | צילום: אסף רונן, אוכל טוב


לוח זמנים שני

>> לעמוד הראשי של אתגר האוכל הבריא