מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מחיר הממרח נוטלה עלול לעלות - והכל בגלל טורקיה

מחירי אגוזי הלוז, שמהם עשוי הממרח האהוב זינקו ב-60% בעקבות פגעי מזג אוויר בטורקיה, היצרנית הגדולה ביותר של האגוזים הללו

סוכנויות הידיעות
TheMarker
פורסם:
פיצה-פיתה מתוקה. עוד תירוץ לאכול נוטלה
פיצה-פיתה מתוקה. הטוב מכל העולמות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק
אין תמונה
נוטלה. זה הזמן למלא את המאגרים|עיצוב: none

אם אתם בין אוהבי הממרחנוטלה, שפופולרי בישראל ובמדינות רבות ברחבי העולם, כדאי לכם אולי להתחיל לאגור צנצנות, כי ממרח האגוזים האהוב עליכם עלול להתייקר.

מחירי אגוזי הלוז עלו ב-60 אחוז בעקבות סופות ברד ומזג אוויר קשה בחודש מרץ, אשר פגעו ביבולים בטורקיה. טורקיה היא יצרנית אגוזי הלוז הגדולה בעולם, ושולטת ב-70 אחוז מהשוק העולמי. המחסור עלול להוביל לעלייה במחירי האגוזים, שמשמשים כבסיס לממרח של חברת פררו האיטלקית.

פיצה-פיתה מתוקה. עוד תירוץ לאכול נוטלה
אלוהים, מה יהיה על הפיצה-פיתה המתוקה שלנו?|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מכירות נוטלה עלו ב-6.4 אחוז ב-2013 והסתכמו ב-2.46 מיליארד דולר, לפי נתוני חברת המחקר יורומוניטור. פררו, שמייצרת גם את קינדר בואנו ופררו רושה, רכשה בחודש שעבר את אולטן גרופ, יצואנית אגוזי הלוז הגדולה בטורקיה. אך האגוזים אינם הבעיה היחידה שלה. מחירי פולי הקקאו, רכיב חשוב אחר בנוטלה, עלו גם הם בחדות השנה, מה שגרם ליצרניות ממתקים להעלות את מחירי השוקולד בחודשים האחרונים.

מצאתם טעות לשון?