אם יש תחום שמעורר מיסיונריות (כן כן, אפילו יותר מטבעונות), הרי זה תחום הביסלי. חובב רציני של ביסלי ברביקיו לעולם לא יוכל להבין את מי שדווקא ביסלי בצל עושה לו את זה, ויותר מזה - הוא יקדיש עוד ועוד אנרגיות כדי להוכיח לו שהוא טועה. עניין של טעם? לא כשזה נוגע לביסלי. לכל אחד יש את הביסלי שבעיניו הוא הנכון, וכל מי שחושב אחרת סתם טיפש. העמידו זה מול זה מעריצים של ביסלי גריל ושל ביסלי ברביקיו, ותראו מה זה עימות אמיתי. אם אתם מאוהבי הביסלי שווארמה, בכלל מוטב שלא תסתובבו לבד בסמטאות חשוכות.

אז אחרי הביקור במפעל של במבה, החלטנו לשים פעמינו למפעל אסם בשדרות, שם מתרחש הפלא השמנוני של ייצור הביסלי יום אחרי יום, לראות איך בדיוק זה קורה, לקבל קצת נתונים וכמובן לטעום. בכל זאת עשינו דרך ארוכה.

איך מכינים ביסלי (תמונת AVI: mako)
כאלה חמודים, איך אם מתרוצצים להם ביחד. ביסלי ברביקיו | תמונת AVI: mako

3 דברים שלא ידעתם על ביסלי

1. החטיף מיוצר משנת 1970. עד אז לא נמכרו חטיפים מלוחים בארץ (למעט, כמובן, במבה).

2. הטעם הנמכר ביותר הוא גריל. אחריו ברביקיו ואחריו בצל ופיצה (חסידי הביסלי פלאפל - תמיד חשבנו שאתם סוטים, עכשיו יש לנו הוכחה).

3. קו הייצור משתנה כמעט מדי יום - מסוג ביסלי אחד למשנהו.

אז איך מכינים ביסלי?

מייצרים מעין פסטה מקמח חיטה, ונותנים לה את הצורה הרלוונטית (במקרה שלנו הצורה של ביסלי ברביקיו). בשלב הזה מעבירים את הביסלי מה שמכונה במפעל "אישזהו תהליך", וניחוש שלנו - מדובר בתהליך סודי שכרוך בטיגון בהרבה, שלא לומר הרבה מאוד שמן. לאחר מכן מצופים החטיפים בתבלינים, ומשם ממשיכים לאולם האריזה, שם מחכות המכונות שיכניסו אותם לשקיות. איסוף השקיות לארגזים (36 לכל ארגז) כבר נעשה באופן ידני.

קרדיטים:
כתב: סער פלס
צלם: רועי ברקוביץ'
עורך: רועי שאלתיאל

>> משוועים למשהו מתוק אחרי כל המלוח הזה? הרשו לנו להמליץ