שווארמה פרגיות (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
שווארמה פרגיות. לא תאמינו כמה זה טעים כשמכינים את זה לבד | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

שווארמה פרגיות

מנה ביתית ונהדרת בחמש דקות עבודה.

המרכיבים (4 מנות):
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
600 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכים לרצועות
1 כפית כמון
1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)
1 כפית סומאק
מלח
פלפל שחור גרוס
50 גרם צנוברים, קלויים (לא הכרחי)

להגשה:
טחינה ירוקה
צנוניות
סלט ירקות
הריסה

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות והתבלינים ומטגנים על להבה בינונית כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב ונעשה רך.

2. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים דקה. מגישים חם, עם התוספות שאוהבים. אפשר בתוך פיתה או לאפה.

כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש. שמים הכל בשקית קוקי - ולתנור | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית קוקי

עוף שחום ועסיסי, הנאפה יחד עם בטטות בשקית קוקי - מנה עיקרית ותוספת בשקית אחת.

המרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים מעוף טרי, שלמות או מחולקות
2 כפות חרדל גרגירים
2 כפות חרדל חלק
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
6 שיני שום, כתושות
3 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים לאורכן
2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
1 בצל סגול, חצוי ופרוס
150 גרם משמשים מיובשים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.

2. מעבירים לשקית קוקי, קושרים היטב ומחוררים את השקית סמוך לקשר במספר מקומות.

3. מניחים את השקית בתבנית תנור ואופים שעה וחצי עד להשחמה. מגישים חם.

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי. אוף זה טעים | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי

15 דקות עבודה - ויש מנה עיקרית נהדרת.

המרכיבים (4 מנות):
4 חזות עוף, חצויים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שביבי צ'ילי יבש
1/4 כוס שמן זית

לרוטב:
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כף חרדל דיז’ון חלק
2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף עלי תימין
1 כף ג’ינג’ר, מגורר גס
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חזה העוף במלח גס ופלפל ובצ’ילי. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, ומשחימים את חזה העוף 3 דקות מכל צד.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים למחבת. מכסים ומביאים את נוזלי הרוטב לרתיחה.

3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2 דקות עד שהעוף עשוי לחלוטין. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת הגשה. מגבירים את הלהבה וכשהרוטב מסמיך יוצקים על העוף. מגישים מיד.

עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה. גם חלבון וגם ירק | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה

שילוב נהדר של טעמים ושל מרקמים פריכים.

המרכיבים (5 מנות):
400 גרם שעועית ירוקה שלמה עדינה מוקפאת
600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן שומשום
3 כפות שמן קנולה, או שמן סויה
1 כף ג’ינג’ר, מגורר גס
8 שיני שום, 4 פרוסות ו-4 כתושות
1 פלפל חריף, נקי מגרגירים וקצוץ
3 בצלים ירוקים, קצוצים
3 כפות דבש
6 כפות רוטב סויה

להגשה:
חופן אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
חופי אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית במים רותחים כ-4 דקות עד שהיא מתרככת מעט ומעבירים לקערת מי קרח ל-10 דקות. מסננים ומייבשים.

2. מתבלים את רצועות העוף במלח ופלפל. מחממים בווק את שני סוגי השמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב נמרץ, עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3. מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום הפרוס והכתוש, הפלפל החריף והבצל הירוק ומקפיצים 3 דקות.

4. מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים את השעועית הירוקה, הדבש ורוטב הסויה ומקפיצים עוד 3-2 דקות, עד שהעוף עשוי לחלוטין והרוטב עוטף היטב את כל המרכיבים. מגישים על אורז לבן, בעיטור האגוזים והפטרוזיליה הקצוצה.

>> ולקינוח: קרם שוקולד בטעם אפטר-אייט
>> ועוגיות בישקוטי, שיהיה לקפה