אחרי חודשיים של הצבעות אינטנסיביות, הגיע סוף סוף הזמן להכריז על הזוכים בפרסי האוכל של טיים אאוט לשנת 2011 בשיתוף mako. טקס הענקת הפרסים התקיים היום בערב בטקס חגיגי במרכז נא לגעת ביפו. פרס מפעל חיים הוענק לשאול אברון מיועזר בר יין - ואם שואלים אותנו, הכי מגיע לו בעולם. רוצים לקבל מושג על האיש? קראו על הטיול הקולינרי שערכנו איתו.

בפרס השף הטוב ביותר, אולי הפרס המסקרן ביותר של התחרות, זכה רפי כהן מרפאל - ושוב, לאור הביקור במסעדה המשופצת, אנחנו מפרגנים בפה מלא. בשנה שעברה, זכה השף ושופט מאסטר שף, אייל שני.

טיים אאוט 2011 - שף השנה רפי כהן (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
רפי כהן מקבל את הפרס. כבוד | צילום: עודד קרני, mako אוכל

פרס המסעדה הטובה ביותר, השני בחשיבותו בתחרות, הלך למסעדת טוטו של השף ירון שלו - שהצליחה לחטוף אותו מהרברט סמואל בהפרש לא גדול. אין צורך לדאוג ליונתן רושפלד - את פרס מסעדת הטאפאס הטובה ביותר קטפה טאפאס אחד העם שלו (שזכתה בשנה שעברה בתואר המסעדה החדשה הכי טובה).

טיים אאוט 2011 - מסעדת השנה טוטו (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
פרס המסעדה הולך לטוטו. וסליחה מיונתן רושפלד | צילום: עודד קרני, mako אוכל

גם השנה, בית תאילנדי לקחה בנוק-אאוט את פרס המסעדה האסייתית הטובה ביותר, ועקפה בפער גדול מאוד את מתחרותיה. המטבח התאילנדי המתוקתק והאותנטי של השף יריב מלילי צבר הרבה מעריצים במהלך השנים, ובית תאילנדי מיצבה את עצמה כמסעדה עם אוכל מצוין ומנות מיתולוגיות.

את הפרס למסעדה האיטלקית הטובה ביותר, קטפה פרונטו של רפי אדר, הרבה בזכות האיכות העקבית שהפגינה במהלך השנים, המקום החדש והמושקע וכמובן, בזכות השף הצעיר והמבטיח דוד פרנקל שמנצח על המטבח ביד רמה.

טיים אאוט 2011: המסעדה האיטלקית של השנה פרונטו (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
רפי אדר חוגג. ברכות! | צילום: עודד קרני, mako אוכל

לאחר שבשנה שעברה קיבלה צל"ש, אך הפסידה את התואר ליועזר בן יין, זכתה מסעדת נווה צדק – מקום של בשר בפרס מסעדת הבשר הטובה ביותר. באופן אישי, קשה לנו להתווכח עם נתח הפורטרהאוס המשובח שלהם וקונפי השום הממכר.

את הפרס למסעדה היוקרתית הטובה ביותר לקחה מסעדת מול ים. אולי זה בזכות ביצי הפברז'ה, או שאולי בזכות האזכור ב"דה אופיס", אבל כנראה שזה בזכות חומרי הגלם המעולים, העקביות רבת השנים והארוחות העסקיות במחירים ההגיוניים שעזרו למסעדה לזכות.

פרס המעדנייה הטובה ביותר הלך לבשארה חינאווי - שהזכיר לנו להתרענן עם סדנת הבשר המעולה שהוא העביר לנו.

ופרס בית הקפה הטוב ביותר לשנת 2011 הלך לתחתית שברחוב לינקולן, מה שגרם לנו לשמוח עוד יותר בהיותו בית הקפה הקבוע שלנו, ולהבטיח לו נאמנות לשנה נוספת.

טיים אאוט 2011: בית הקפה הטוב ביותר התחתית (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
התחתית הוא בית הקפה השווה של שנת 2011 | צילום: עודד קרני, mako אוכל

והנה יתר הפרסים:

המסעדה החדשה הטובה ביותר: המזללה

המסעדה הכי Value for Money: גוצ'ה

ההמבורגרייה הטובה ביותר: אגאדיר

המועדון הטוב ביותר: ברקפסט מילק

הבר עם האוכל הטוב ביותר: מסה

הבר הטוב ביותר: המנזר

החצר הנעימה ביותר: ויקי כריסטינה

המסעדה הרומנטית: מל ומישל

בר היין הטוב ביותר: ג'ונו

מסעדת השוק  הטובה ביותר: לה שוק

הפטיסרי הטוב ביותר: דלאל בייקרי

החומוסייה הטובה ביותר: עלי קרוואן

המסעדה הטובה על הים: מנטה ריי

הפיצרייה הטובה ביותר: טוני וספה

דירוג פיצריות: טוני וספה (צילום: אילן נחום, על השולחן)
טוני וספה, שנה נוספת בפסגה | צילום: אילן נחום, על השולחן

הגלידרייה הטובה ביותר: וניליה

מסעדת האוכל העדתי הטובה ביותר: ד"ר שקשוקה

המסעדה הצמחונית/טבעונית הטובה ביותר: 24 רופי

המסעדה הטובה ביותר מחוץ לעיר: מחניודה

בר הבירה הטוב ביותר: Porter & Sons

טיים אאוט 2011: האוכל העדתי הטוב ביותר ד"ר שקשוקה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
ד"ר שקשוקה בעצמו, בינו גבסו מקבל את פרס מסעדת האוכל העדתי | צילום: עודד קרני, mako אוכל

הביסטרו הטוב ביותר: הבראסרי

מסעדת הדגים ופירות ים הטובה ביותר: רוקח 73

ארוחת הבוקר הטובה ביותר: בנדיקט

המסעדה הכי ידידותית לילדים: מוזס

המסעדה הכשרה הטובה ביותר: ליליות

דוכן הרחוב הטוב ביותר: המזנון

הכריך הטוב ביותר: רובן 

ארוחת הלייט נייט הטובה ביותר: דיקסי

>> נהייתם רעבים, אה? תנו לארז קומרובסקי לצייד אתכם בשני מתכוני חורף
>> ולקינוח: עוגיות עם ים של שוקולד