בתקופה שבה הרבה קונצנזוסים מתפצלחים לנו מול הפרצוף (זוכרים, למשל, שפעם כולם האמינו שעדיף שלום על מלחמה?) - אם יש משהו שמעמדו לא התערער כהוא זה, ושכנראה יישאר לנצח קונצנזוס בלתי מנוצח, הלא זה הצ'יפס. מקלות תפודים מהבילים, פציחים להפליא מבחוץ ורכים כמו ענן מבפנים - מדובר הרי בעונג האולטימטיבי, עם או בלי קטשופ, ומי שיעז לערער על זה יסתכן בסקילה המונית.

עכשיו בואו ניקח את זה עוד צעד לרגע. האם ניסיתם פעם להכין צ'יפס שאינו מתפוחי אדמה? צ'יפס בטטה, סבבה, אבל האם העזתם פעם לקחת את הפנטזיה הצ'יפסית יותר רחוק מזה? אנחנו, מכיוון שלא יכולנו לחיות עם כל הפוטנציאל הגלום והלא ממומש הזה, פנינו לאלונה זוהר מערוץ היוטיוב כשאוכל ואהבה נפגשים, והיא הפשילה שרוולים וזרקה לשמן הרותח עוד כמה ירקות והפתעות. התוצאה לפניכם: 6 ורסיות של צ'יפס (ועוד אחת אפויה), שאף אחת מהן אינה מתפוח אדמה, וכולן טעימות ברמות.

צ'יפס קולרבי

המצרכים:
2 קולרבי, חתוכים לאצבעות
שמן לטיגון עמוק
4  שיני שום, קצוצות
2 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון עמוק ומוסיפים את השום והרוזמרין. מטגנים רק עד שהשום מזהיב, מסננים את השמן ומחזירים  לסיר. 

2. מטגנים את הקולרבי עד הזהבה.

3. סופגים את שאריות השמן בנייר סופג ומגישים. 

צ'יפס שעועית (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס שעועית | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

צ'יפס שעועית ירוקה

המצרכים:
חצי ק"ג שעועית ירוקה ( או צהובה)
שמן לטיגון עמוק
מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון עמוק.

2. מטגנים את השעועית, ומוציאים לנייר סופג.

3. מפזרים מלח גס ומגישים.

צ'יפס בטטה (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס בטטה | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

צ'יפס בטטה

המצרכים:
4 בטטות, חתוכות לאצבעות
חצי כוס קורנפלור
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מצפים את אצבעות הבטטה בקורנפלור.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את אצבעות הבטטה עד הזהבה.

3. מוציאים לנייר סופג ומגישים.

צ'יפס שומר (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס שומר | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

צ'יפס שומר

המצרכים: 
2 שומרים, חתוכים לרצועות
שמן לטיגון עמוק
פלפל שחור גס
מלח ים אטלנטי 

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון עמוק.

2. מטגנים את רצועות השומר עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

3. סופגים שאריות שמן, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מלח ופלפל.

צ'יפס אפרסמון (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס אפרסמון | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

צ'יפס אפרסמון

המצרכים:
אפרסמון (קשה)
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1. חותכים את האפרסמון לאצבעות.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק.

3. מטגנים את האפרסמון עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

4. סופגים את שאריות השמן, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* נפלא להגיש עם קרם או גלידת וניל.

צ'יפס טורטייה (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס טורטייה | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

צ'יפס טורטיות

המצרכים:
שמן לטיגון
טורטיות, חתוכות למשולשים
תבלין זעתר 

אופן ההכנה: 

1. מחממים שמן בגובה של כ-5 ס”מ בסיר או מחבת ומטגנים את משולשי הטורטייה, 5-6 בכל פעם. כשהם משחימים (זה לוקח בערך חצי דקה), מוציאים לנייר סופג.

2. מקררים מעט ומפזרים זעתר.

צ'יפס זוקיני אפוי

המצרכים:
2 זוקיני גדולים שטופים ומיובשים, עם הקליפה
1 ביצה
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
6 כפות פירורי לחם
1 כפית שטוחה מלח
שמן זית, לשימון התבנית

צ'יפס זוקיני (צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב)
צ'יפס זוקיני | צילום: אלונה זוהר, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים כל זוקיני וחותכים כל חצי שוב ל-2.

2. טורפים את הביצה בקערה אחת, ובקערה אחרת מערבבים את הפרמזן עם פירורי הלחם והמלח.

3. משמנים תבנית בשמן זית.

4. טובלים כל קישוא בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

5. צולים חצי שעה בתנור החם, ומגישים מיד.