mako
פרסומת

מתנה לחג: 4 מתכונים מספר הבישול השני של עינב בובליל

אחרי שהתאהבנו במתכונים של עינב בובליל, היא מוציאה את "לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים", ספר הבישול השני שלה, וקיבלנו מתוכו 4 מתכונים שווים במיוחד. השבוע הזה אנחנו מגשימים חלום ואוכלים כמו משפחת בובליל, יהיה טעים

עינב בובליל
לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים, הוצאה פרטית
פורסם: | עודכן:
קציצות פרגית בסגנון מפרום
קציצות פרגית בסגנון מפרום | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
הקישור הועתק

קציצות פרגית בסגנון מפרום

המנה הזו מושלמת לשבת, לחג או לכל אירוע מיוחד אחר. מדובר בקציצות עסיסיות וטעימות במיוחד, עשויות מבשר פרגית טחון ועשירות בתבלינים. הרוטב שהן מתבשלות בו, של עגבניות מתקתקות־חמצמצות, הוא סמיך ומנחם. אין מי שלא יאהב את הקציצות האלה.

מרכיבים (המתכון מתאים ל-6 מנות):
לקציצות:
800 גרם פרגיות טחונות
1 צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק
בצל גדול מגורר
3 שיני שום כתושות
4 כפות פירורי לחם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן

לטיגון:
קמח
ביצה
2 כפות מים
כפית רסק עגבניות
קורט ראס אל חנות
חצי כפית מלח
שמן לטיגון

לרוטב:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית אבקת מרק
חצי צרור סלרי קצוץ
3 כוסות (720 מ"ל) מים
3 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
ראס אל חנות או בהרט (לפיזור מעל)

אופן ההכנה:

1. הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הפרגיות הטחונות, הכוסברה, הפטרוזיליה, הסלרי, הבצל, השום, פירורי הלחם, המלח, הפלפל, הראס אל חנות, הפפריקה, הכורכום והשמן.

2. יוצרים מהתערובת קציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3. הטיגון: מכינים שתי קערות: אחת עם קמח והשנייה עם ביצה, מים, רסק עגבניות, ראס אל חנות ומלח.

4. טובלים כל קציצה בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים עד להזהבה.

5. הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומוסיפים את השום, הפפריקה, המלח, הפלפל, הכמון ואבקת המרק. פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את הסלרי.

6. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומבשלים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומביאים שוב לרתיחה.

7. מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים מעל ראס אל חנות או בהרט ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

קציצות פרגית בסגנון מפרום
קציצות פרגית בסגנון מפרום | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

עוף בהפתעה

מנה מרשימה ועתירת טעמים, שתמיד מביאה איתה ניחוחות של בית וחגיגיות. זהו עוף שלם ללא עצמות, ממולא באורז עשיר, ירקות, אגוזים ותבלינים ואפוי ברוטב מתקתק ומעט חריף. ההפתעה האמיתית פה היא לא רק המילוי המגוון, אלא גם הטעמים המשתלבים יחד לכדי יצירת מופת קולינרית.

פרסומת

המרכיבים:
עוף שלם ללא עצמות
תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות

למילוי:
500 גרם שקדי עגל פרוסים
מעט כורכום
מים (להרתחת השקדים)
שמן לטיגון
בצל לבן, קצוץ
בצל אדום, קצוץ
גזר גדול, מגורר
3-4 שיני שום, קצוצות
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית ראס אל חנות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית אבקת מרק
חצי צרור כוסברה, קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה
חצי צרור שמיר, קצוץ
חצי כוס שקדים פרוסים
רבע כוס צנוברים
כוס (200 גרם) אורז
300 גרם טחולים
2 כפות סילאן

לרוטב:
3-4 שיני שום, כתושות
כף דבש
כף רכז רימונים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק
2 כפות שמן זית
כוס (240 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את שקדי העגל עם מעט כורכום במים במשך כשעתיים. מסננים ומניחים בצד. לאחר שהשקדים התקררו, מנקים את הקרום ומניחים בצד.

2. מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל הלבן והאדום ומטגנים עד להשחמה.

3. מוסיפים את הגזר המגורר והשום ומטגנים קלות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר, מטגנים ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

5. במחבת נפרדת קולים את השקדים ואת הצנוברים עד הזהבה. אחרי הקלייה מעבירים למחבת עם הירקות והתבלינים.

6. מבשלים את האורז במשך עשר דקות (חצי בישול). מוסיפים למחבת הירקות ומערבבים.

7. מוסיפים גם את הטחולים ואת הסילאן. מערבבים היטב.

8. ממלאים את חלל הבטן של העוף בתערובת המילוי. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים או חוט לבישול.

9. מניחים את העוף הממולא בתבנית גדולה. מפזרים מסביב את קוביות תפוחי האדמה והבטטה.

10. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו.

11. הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיביו.

12. יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. אופים כשעה וחצי.

13. מסירים את נייר האפייה ואת נייר הכסף ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהעוף שחום ואפוי היטב.

עוף בהפתעה
עוף בהפתעה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
פרסומת

קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף

המנה הזו של אמא ורד היא מנה מושלמת של קציצות ברוטב לימון חריף שפשוט אי־אפשר להפסיק לאכול מהן. הן רכות ועסיסיות, והרוטב שלהן פשוט חלום: חמוץ, פיקנטי, עם נגיעות של שום וכוסברה. מומלץ בחום להגיש את המנה הזו עם חלה בצד, כי מהרוטב הזה לא תרצו להפסיד אפילו טיפה.

המרכיבים (המתכון מתאים ל-6 מנות):

לקציצות:
חצי ק"ג עוף טחון
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
חצי כף כורכום
חצי כף פפריקה
1 כף תבלין קציצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
10 שיני שום פרוסות
צרור סלרי, חתוך גס
2 פלפלים יבשים, שטופים ונקיים מגרעינים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף כמון
כף אבקת מרק
כף כורכום
4 כוסות (800 מ"ל) מים
לימון קלוף, שטוף וחתוך לפרוסות
חצי צרור כוסברה קצוצה
עלי סלרי קצוצים

פרסומת

אופן ההכנה:

1. הקציצות: בידיים נקיות מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה.

2. הרוטב: יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים קלות. מוסיפים את פרוסות השום ומקפיצים מעט.

3. מוסיפים את הסלרי, הפלפלים והתבלינים ופותחים אותם בשמן.

4. מוסיפים 4 כוסות מים ואת פרוסות הלימון ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את הקציצות לסיר, מפזרים מעל את הכוסברה ועלי הסלרי, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית.

קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף
קציצות עוף ברוטב לימון ופלפל חריף | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

עוף מנצח בתנור

שוקיים בגריל, עסיסיות וטעימות בטירוף, עם ציפוי קראנצ'י מתובל שפשוט אי־אפשר לעמוד בפניו. שילוב הטעמים המושלם שמתקיים פה בין החריפות העדינה, המתיקות הקלה והארומה של התבלינים, יוצר מנה שתהיה כוכבת הארוחה שלכם.

המרכיבים (המתכון מתאים ל-6 מנות):
1 ק״ג שוקיים עוף
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

למרינדה:
2 כפות תבלין קייג'ין
2 כפות שמן זית
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק קלאסי
6 שיני שום, כתושות
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון טחון

אופן ההכנה:

1. שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

2. המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביה.

3. מושחים את שוקי העוף במרינדה מכל הצדדים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד לילה שלם).

4. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו.

5. מעבירים את השוקיים לתבנית תנור וצולים אותן 30-40 דקות, עד שהן שחומות ומוכנות. מדי פעם פותחים את התנור והופכים את השוקיים, כך שייאפו מכל הצדדים.

עוף מנצח בתנור
עוף מנצח בתנור | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
פרסומת

המתכונים מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות

לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים עינב בובליל
לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים עינב בובליל | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור